NIEUWBOUWHUIS INRICHTEN + BOUWUPDATE 7

Sinds de laatste update hebben we veel vorderingen gemaakt. We hebben onder andere alle muren van de 1e verdieping en zolder geverfd, het laminaat gelegd en ligt de gietvloer te pronken in onze woonkamer. In deze blog laat ik je het resultaat zien van onze inspanningen.

wit laminaat ikea prarieVorige week was het dan eindelijk zover: de mannen van DRT gietvloeren stonden voor de deur om met de werkzaamheden van onze droomvloer (een betonlook gietvloer) te beginnen. Ik zal nog een uitgebreide blog (met veel beeldmateriaal) schrijven over hoe ze deze vloer hebben aangebracht (het is in drie fases uitgevoerd) en hoe de vloer er uiteindelijk uitziet als we de meubels hebben geplaatst. Hier alvast een sneak peek van de vloer.

gietvloer living concrete drt betonlookgietvloer living concrete drt betonlookOok hebben we vorige week op de eerste verdieping en op zolder alle wanden geverfd . De werkkamer heeft een hele bijzondere kleur gekregen: okergoud! Dit is de kleur van het jaar van Flexa en deze kreeg ik cadeau op het Meet the blogger event (waar ook de vtwonen award werd uitgereikt). Ik vond het heel spannend om deze kleur op de muur aan te brengen maar we zijn echt super blij met het bereikte resultaat!

flexa okergoud geometrisch vlak muurIn de logeerkamer heb ik ook een geometrisch vlak geverfd maar dan in een lichtgrijze/blauwe kleur (kleurnummer QN.02.78 van flexa). Deze kleur had ik eigenlijk voor de lambrisering van de woonkamer gekocht maar op de muur zag ik dat de kleur niet zuiver lichtgrijs was maar dat er ook een blauwtint in zit. Deze kleur staat helemaal perfect in de logeerkamer. 🙂

muurverf flexa lichtgrijs kleurnummer QN.02.78Op het moment dat beneden de voorbereidingen voor de gietvloer getroffen werden waren mijn vriend en oom de witte laminaatvloer (van IKEA) aan het leggen. Dit hebben ze echt super gedaan en het is een plaatje geworden!

wit laminaat ikea prarieOndertussen probeerde ik de oude waslaag van deze antieke kast af te krijgen. Dit was echter geen succes. Het afbijtmiddel stinkt enorm en de waslaag ging er ondanks mijn verwoede pogingen alsnog niet volledig af (onder andere door het detailwerk van de kast). De reden dat ik de waslaag wilde verwijderen is dat ik de kast met lakverf in plaats van krijtverf wilde restylen en lakverf hecht niet aan een waslaag. Uiteindelijk ga ik toch de kast maar met krijtverf opknappen omdat het verwijderen van de waslaag een onbegonnen karwei is.

waslaag verwijderen oude kastKomende weken gaan we beneden alles verven, de plinten verven en plaatsen, meubels maken van steigerhout en underlayment, wordt de keuken geplaatst (door mijn vriend en schoonbroer) en gaan we de boel verder inrichten.

With love,

Anne

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Esmée
  25 februari 2016 at 14:41

  Wauw wat is het al mooi! Vooral dat okergeel vind ik heel gaaf! Ben benieuwd naar het eindresultaat

 • Reply
  Macy
  25 februari 2016 at 19:44

  Waauw wat wordt het allemaal mooi Anne, ik volg je verbouwing op de voet! Succes nog. Ik kan niet wachten tot de volgende update! Fijne avond en succes nog! ?

 • Reply
  Lieke
  25 februari 2016 at 20:52

  Hoi Anne, wat super gaaf die kleuren op de muur! En wat hebben jullie al hard gewerkt. Afbijten moet je echt in een goed geventileerde ruimte doen of buiten maar dan moet het niet te koud zijn. Je hebt speciale afbijt voor bewerkte kasten zoals die van jullie. Als je deze er op aan brengt zie je de oude was laag op bobbelen ☺. Dan ga je schrobben met heet water met daarin een flinke scheut ammoniak. Dit doe je met een rvs pannenspons en met de nerf van het hout mee. Eventueel nogmaals herhalen als de kast weer droog is en niet teveel tegelijk insmeren. Altijd goed na wassen want afbijtmiddel is vettig. Dus mocht je toch lak willen want dan gaat je kast toch net iets beter in zijn jasje zitten wat goed bedoelde tips?. Groetjes Lieke

 • Reply
  Netty
  25 februari 2016 at 21:39

  Wat een mooie kleuren hebben jullie uitgekozen, het ziet er prachtig uit, ook de aparte vormen geven een leuk effect, benieuwd naar wat nog komen gaat, succes en de groetjes aan je lief ?

 • Reply
  Karin
  16 maart 2016 at 15:34

  Hoi Anne, wat een leuke blog heb je, ik ben je meteen gaan volgen via Bloglovin! Wij verhuizen over ongeveer zes weken naar een huurhuis. Eind 2017 is dan ons nieuwbouwhuis klaar… Heel spannend allemaal en ik heb al zin om te gaan klussen en inrichten!

 • Reply
  Albert
  18 maart 2016 at 12:16

  Hoihoi,

  Wat heerlijk om allemaal te lezen. Je geeft zoveel inspiratie! Jammer dat we nu alweer een aantal weken wachten op je volgende blog ;-).. Mijn vriend is helemaal gek van de tegels in de keuken. Ben benieuwd naar het resultaat en naar je nieuwe blog. We blijven je volgen.

 • Reply
  Petra
  19 maart 2016 at 19:00

  Toevallig kwam ik een tijdje terug ook op je blog terecht, je stijl vind ik echt geweldig! We zijn ook bezig met een nieuwbouwhuis en ik kan nu al mooi wat inspiratie opdoen. Ben erg benieuwd naar je volgende blog!

 • Reply
  Bior
  20 maart 2016 at 19:26

  Hi Anne, super vet dat fotobehang. Is de zolder muur wel korte dan 3,18?
  Wij zijn ook naar dat behang aan het kijken, maar onze muur is veel langer dan 3,18…
  Ook is het maar 3 meter lang, hoe heb jij dat met de zolder opgelost?
  Ben erg benieuwd!

 • Leave a Reply