TIPS VOOR EEN ZWANGERSCHAPSSHOOT OF LOVESHOOT

Heb je binnenkort een zwangerschapsshoot of loveshoot in de planning staan? In deze blog deel ik een aantal tips met jullie inzake hoe je een perfecte fotoreportage krijgt. Een shoot die niet alleen helemaal bij je eigen stijl past maar zeer zeker ook nog eens heel persoonlijk is.

zwangerschapsshoot loveshoot tips

Loveshoot en zwangerschapsshoot

Ik heb door alle drukte en commotie, vanwege de te vroege bevalling, een heel belangrijke stap in ons leven nog niet met jullie gedeeld. De grote liefde van mijn leven en ik zijn een maand geleden samen het geregistreerd partnerschap aangegaan. Dit was nog net op de valreep want 5 dagen later kwam June onverwachts, drieënhalve week te vroeg, al ter wereld. 

Ooit willen wij nog eens trouwen maar voor nu wilden we alvast voor ons kleine meisje (en onszelf) alles goed geregeld hebben. Deze toch wel bijzondere gebeurtenis wilden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom hebben we ervoor gekozen om voor onze geliefde familie een etentje in de tuin te organiseren. Daarnaast leek het ons ook nog leuk om onszelf, en ons kleine meisje dat toen nog in mijn buik zat, op deze dag te laten vastleggen met een loveshoot/zwangerschapsshoot combi. Wij zijn echt mega blij met de fotoreportage en ik deel maar al te graag mijn tips hoe ik te werk ben gegaan.

zwangerschapsshoot loveshoot tips

Tip 1 loveshoot en zwangerschapsshoot: fotograaf

Een geslaagde loveshoot of zwangerschapsshoot begint natuurlijk met het vinden van een fotograaf die bij jouw eigen stijl past. Als ik op Instagram, Pinterest of op een blog een foto tegenkom waar ik helemaal weg van ben dan sla ik op mijn telefoon altijd de naam van de fotograaf op. Dit is dan ook echt de beste tip die ik jullie mee wil geven. Als je per direct een fotograaf zoekt voor een shoot en gaat Googlen dan kom je vaak helemaal niet die inspirerende fotograaf tegen waar je naar op zoek bent. Nee meer veel van het hetzelfde en dertien in een dozijn.

Op mijn lijstje stond onder andere een kennis van mij uit Den Bosch, Nicole Korsten van studioNIC. Ik vroeg Nicole of ze het leuk zou vinden om voor mijn blog wat foto’s te maken. Ze reageerde meteen heel enthousiast maar helaas was ze op dat moment nog met zwangerschapsverlof. Maar gelukkig heeft ze ook een heel goede fotograaf in dienst, Renée, die wel foto’s kon komen maken. En zoals jullie kunnen zien, het resultaat mag er wezen!

 

zwangerschapsshoot loveshoot tips

Tip 2 loveshoot en zwangerschapsshoot: locatie

Een goede locatie kan echt het verschil maken. Voor een intieme shoot zoals een loveshoot of zwangerschapsshoot vind ik persoonlijk een studio niet echt passend. Zoiets persoonlijks komt pas echt tot zijn recht als de locatie ook persoonlijk is en bij je past. Daarom zou ik bij voorkeur kiezen voor je eigen woning. Maar als je deze niet fotogeniek genoeg vindt kun je natuurlijk ook iets geheel anders bedenken. Bijvoorbeeld een locatie waar jullie echt iets mee hebben en/of zelf vaak komen. Zo kun je bijvoorbeeld de shoot ook houden in een café of restaurant waar jullie graag komen of zoals wij deden, het bos waar wij bijna dagelijks met onze hond Zenn wandelen.

zwangerschapsshoot loveshoot tips

zwangerschapsshoot loveshoot tips

Tip 3 loveshoot en zwangerschapsshoot: poses

Daarnaast kun je ook alvast nadenken over welk verhaal je wilt vertellen en wat voor een poses je mooi vindt. Een goede manier om erachter te komen wat je mooi vindt is om op Pinterest diverse poses te bekijken. Gebruik als zoekterm bijvoorbeeld loveshoot, maternity photoshoot, lifestyle photoshoot. Wij wilden vooral foto’s die onze liefde voor elkaar weerspiegelen maar dan wel in een natuurlijke setting. Ik had een paar voorbeelden op internet opgezocht en Renée van studioNIC had hierdoor al een super goed beeld van wat wij voor ogen hadden. Tijdens de shoot had zij hierop ook nog leuke aanvullingen en kwamen we met vereende krachten tot een prachtige en heel persoonlijke fotoreportage.

zwangerschapsshoot loveshoot tips

Tip 4 loveshoot en zwangerschapsshoot: nabewerking

De laatste tip die ik je wil meegeven: zoek uit welk type nabewerking je mooi vindt en die bij je stijl past. Nabewerking kan namelijk veel doen met de uitstraling van de foto’s. Ook hier geldt weer duik in Pinterest en ga eens kijken welke foto’s je mooi vindt en kijk eens naar het type nabewerking. Is deze bijvoorbeeld heel licht of heeft deze juist harde schaduwen? Of misschien heeft de fotograaf een duidelijke nabewerkingsstijl die helemaal bij jouw stijl past.

zwangerschapsshoot loveshoot tips

Wij zijn echt mega blij met de foto’s die Renée van studioNIC op deze bijzondere dag van ons heeft gemaakt. Mocht je ook enthousiast zijn en meer informatie willen dan kun je Nicole en Renée altijd een mailtje sturen (info@nicolekorsten.nl).

With love,
Anne

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Karlijn
  13 juni 2018 at 10:48

  Zo leuk en mooi dit Anne! Wat een heerlijke foto’s en lieve liefde!

 • Reply
  Eline
  3 december 2018 at 09:32

  Leuke tips! En wat een ontzettend mooie foto’s zeg!

 • Reply
  Esra
  13 december 2018 at 09:53

  Ik ben net een paar maanden zwanger en ik zou ook heel graag zo’n photoshoot willen doen! Leuke tips.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.