Donker houten keuken: droom(klus)huis update 4

Oehh spannend, de verbouwing komt steeds dichterbij! Over anderhalve week gaat de grote verbouwing beginnen. Inmiddels hebben we de meeste verbouw keuzes gemaakt en dus hoog tijd voor een update! In deze blog vertel ik jullie over de laatste ontwikkelingen rondom onze donker houten keuken.

In de vorige blog deelde ik met jullie al een tipje van de sluier hoe onze droomkeuken er mogelijk uit komt te zien. De zandverstuiving en het bos, onze favoriete plek hier om de hoek, waren onze inspiratiebron voor het kleurpalet. De prachtige mix van kleuren en materialen zoals het donkere hout en het licht grijs/beige zand spreken ons erg aan.

japandi keuken warm minimalistisch

Donker houten keuken

Hierboven zie je ons oorspronkelijke moodboard. In onze zoektocht naar de perfecte keuken zijn we allerlei kanten opgeschoten en zijn veel ideeën de revue gepasseerd. Ik zal jullie de volledige zoektocht besparen maar het ging van walnoot naar licht eiken maar uiteindelijk zijn we uitgekomen bij donker sepia eiken. Het walnoot hout vonden we te oranje en het licht eiken werd te flets in combinatie met een licht eiken pvc vloer. Bij een lichte vloer mocht wat ons betreft wel wat contrasterends toegepast worden en zo zijn we op donker sepia eiken uitgekomen, prachtig vinden we het! De hoge kastenwand krijgt de kleur sepia eiken en het kookeiland een lichte grijs/beige kleur.

Taj Mahal kwartsiet keukenblad

Ons kookeiland inclusief bar wordt maar liefst 4,40 meter lang en het werkblad loopt helemaal door tot op de grond. Het werkblad wordt echt de eyecatcher van de keuken en daarom hebben we gekozen voor een prachtig warm natuurlijk keukenwerkblad van kwartsiet in de kleur Taj Mahal. Deze heeft een schitterende crème kleur met beige en lichtbruine ader structuur (zie moodboard hierboven). Dit combineren we met de messing patina kraan van Quooker die ook heel fraai staat bij de donker houten keuken. Hieronder zie je een 2d tekening en de gefotografeerde stalen.

Plattegrond keuken

De indeling van de keuken die ik in de vorige blog met jullie deelde is ook de definitieve keuze geworden. Hier zijn we echt zo blij mee! In de onderstaande plattegrond zie je hoe de indeling eruit komt te zien. De muur naar de serre breken we open zodat er zowel een verbinding als prachtige zichtlijnen tussen deze twee ruimtes ontstaat. Ook komen op de plaatsen in de keuken waar nu nog ramen zitten, twee sets openslaande tuindeuren. Hallo groene oase (tenminste in de toekomst als het budget weer toereikend is 😉 ).

Tot zover mijn update over de verbouwing! Ik heb nog zoveel meer ontwikkelingen om met jullie te delen. Zoals welke tegels hebben we uitgekozen, de indeling van de rest van het huis, de badkamer, moodboards van de kinderkamers, etc. Ook lijkt het mij leuk om nog een blog te schrijven over de aankleding van de keuken (verlichting, gordijnen, accessoires, kleuren op de muur). Wordt vervolgd!

With love,
Anne

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Gemma
  20 maart 2023 at 19:14

  Zo gaaf dat donkere hout! Wij krijgen een noten houten keuken en ook een licht blad. Ik kijk er zo naar uit! Helaas moeten we nog even wachten, want onze bouw loopt uit…

  • Reply
   Anne
   6 mei 2023 at 09:21

   Dankjewel Gemma. Oeh jullie keuken klinkt ook ontzettend gaaf. Balen dat de bouw zo uitloopt 🙁 Groetjes Anne

 • Reply
  VLOER UITKIEZEN: HOUT OF PVC? | REMADE with love
  12 juni 2023 at 09:12

  […] keukenblad. Ook heeft deze voldoende contrast om met het donkere hout van de kastenwand in onze droomkeuken gecombineerd te […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.