Droom(klus)huis update 2: de serre

Yes vandaag deel ik met jullie een update over de heerlijkste binnenruimte van het huis: de serre! Kijken jullie met mij mee?

De zon is mijn favoriete plekje

Ik kwam de quote “de zon is mijn favoriete plekje” van Zoedt tegen en deze is mij op het lijf geschreven en past helemaal bij me. Ik merk dat ik mij altijd heel erg prettig voel in ruimtes waar veel daglicht binnenkomt. Wat was ik dan ook super enthousiast toen bleek dat ons toekomstig droomhuis een serre heeft. Dit is de lichtste ruimte van het huis en ik kijk er zo naar uit om hier in het zonnetje te zitten. Zowel letterlijk als figuurlijk in het zonnetje gezet!

Serre: sfeer bepalen

Ahh hier word ik dus echt helemaal happy van! Deze combinatie van materialen en kleuren vind ik helemaal prachtig. Het frisse groen van de planten gecombineerd met lichte natureltinten en natuurlijke materialen. En als kers op de taart een maatwerk loungebank in een kleur die je doet denken aan Golden Hour. Gelukkiger kun je mij niet maken 🙂 De loungebank gaan we zelf ontwerpen en in elkaar zetten. Hierbij hebben we een bank in een organische vorm voor ogen. Voor de kleur hebben we onderstaande stof van nofruit in gedachten. Alle binnendeuren in huis krijgen onderstaande messing deurklinken. Deze matchen echt super mooi met de okergouden stof.

Kozijn kleur

Op Instagram deelde ik met jullie al wat kleurinspiratie voor de kozijnen. We twijfelen tussen een off white tint of een blauwgrijze kleur. In eerste instantie leek het ons wel tof om voor blauwgrijze kozijnen in de serre te kiezen. Daarbij had ik bovenstaand moodboard bedacht. Maar omdat wij best wel veel balken in de serre hebben wordt het misschien toch wat veel. Voor nu gaat onze voorkeur dus toch uit naar een lichte naturel kleur. Het groen uit de tuin in combinatie met de goudkleurige loungebank zullen dan er nog meer uitspringen. Hieronder zie je nog een keer de twee verschillende opties naast elkaar (rechts de prachtige kleur L8.04.50 van Flexa).

Serre: de indeling

Zolang de huidige bewoners er nog wonen vind ik het niet netjes om foto’s van het huis te delen. Maar ik kan natuurlijk wel alvast de indeling die we voor ogen hebben laten zien. We wisten al vrij snel dat we de muur tussen de serre en de keuken eruit willen hebben. Enerzijds om meer ruimtelijkheid en verbinding te creëren en anderzijds om meer licht in de keuken te krijgen. Want zoals ik in mijn vorige blog over de keuken al zei moeten we eerst nog een geldboom planten voordat we een glazen pui in de keuken kunnen plaatsen ;).

Naast de eerder genoemde loungebank willen we in de serre ook een grote houten eettafel plaatsen met daaraan acht stoelen. Echt een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten tot we hier met ons gezinnetje en vrienden en familie heerlijk kunnen gaan tafelen!

Zo dit was het weer voor nu :). Op Instagram Stories deel ik regelmatig ook nog een update. In de highlight kun je alles terugzien wat ik tot nu toe gepost heb over ons droom(klus)huis.

With love,
Anne

Bron foto’s moodboard 1: Tessa Neustad, Studio May & June, @livsnyderhaven, Cesar Bejar, Kwekerij Ebben. Foto okergele bank: Tessa Neustad. Moodboard 2: Inside Closet, Studio May & June, Jordens Arkitekter, Cesar Bejar, Kwekerij Ebben.

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  konstruktionheute
  5 april 2022 at 13:30

  Ich finde es toll, wie Sie alles in Ihrem Blog erklärt haben.

 • Reply
  Foramen
  14 juni 2022 at 12:31

  Wat wordt dit een prachtig huis! Mooi hoe veel lichtinval er is met die enorme ramen! Ik zou zeker aanraden een schuifdeur te gebruiken om binnen en buiten meer met elkaar te verbinden. Een schuifdeur neemt namelijk heel weinig ruimte in en laat veel licht door; zo heb je nog meer plezier van beiden ruimtes! – Carla

 • Reply
  CEKA Nederland
  17 januari 2024 at 16:53

  Wat een leuke keuzes hebben jullie gemaakt voor het interieur van deze woning! Het is heel anders dan hoe wij het aanpakken, maar daarmee niet minder interessant, want het is altijd interessant om te zien wat voor creatieve invulling een ander geeft aan een interieur.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.