VLOER UITKIEZEN: HOUT OF PVC?

Bij het uitkiezen van een vloer heb je zo ontzettend veel keuze uit verschillende soorten vloeren. Wij hadden daardoor behoorlijk veel last van keuzestress maar zijn uiteindelijk heel erg blij met de door ons gemaakte keuze. In deze blog neem ik jullie mee in ons keuzeproces. Wat denken jullie, wordt het een houten of PVC vloer?

donker houten keuken kwartsiet taj mahal werkblad messing quooker

Gietvloer, hout of PVC vloer?

In ons vorige huis hadden wij een cementgebonden gietvloer (zie foto’s hieronder). Deze vloer had een stoere en cleane uitstraling. We wisten al vrij snel dat we deze keer met de basis (vloeren, wanden en keuken) meteen een warme, gezellige sfeer wilden creëren. Een houten visgraat vloer paste wat ons betreft perfect bij het plaatje dat we voor ons zagen. Maar ja je huis hoort natuurlijk niet alleen een perfect plaatje te zijn maar vooral ook een warm en gebruiksvriendelijk thuis, waar je je kan ontspannen. Dus tja is een echt houten vloer nou wel zo handig met de meiden die van buiten naar binnen rennen en heerlijke knoeikontjes zijn? Om nog maar niet te spreken over onze hond (eerder een klein varkentje die graag door de modder rolt) . Misschien dan toch maar voor PVC gaan?

De Paal Parket

Via mijn vader kwamen we uit bij De Paal Parket in Schijndel. We hebben aan deze showroom meerdere bezoekjes gebracht en het is echt een hele prettige zaak en de medewerkers zijn ontzettend vriendelijk en ter zake kundig. De Paal Parket heeft een ambachtelijke achtergrond met een eigen werkplaats en zagerij. Van origine zijn ze een meubelfabriek met al het vakmanschap wat daarbij hoort. Tegenwoordig richten ze zich helemaal op het leveren en leggen van houten en pvc vloeren. Ze praten zo vol passie en aanstekelijk over vloeren dat we zelfs helemaal enthousiast zijn geworden over een PVC vloer. Vanwege de oorsprong gaat hun hart uit naar hout maar desondanks vinden ze het meer dan leuk om de uitdaging aan te gaan om een PVC vloer samen te stellen en te leggen. Ze kijken door een houten bril naar PVC. En met hun technische kennis en hart voor hout weten ze PVC vloeren zo samen te stellen en te leggen dat deze, binnen het mogelijke, maximaal het gevoel van hout uitstraalt. Je snapt natuurlijk wel dat we na ons bezoek aan De Paal Parket helemaal enthousiast waren over PVC: het praktische van PVC en de uitstraling van hout. Precies wat we zochten!

PVC vloer uitzoeken

Yes we zijn erover uit, het wordt PVC. Je denkt misschien nou de keuze is bijna gemaakt maar dat was toch net even wat anders. We hadden wel van tevoren een kleur in gedachten (zie moodboard bovenaan deze blog) maar toch is het gewoon ontzettend lastig om op basis van een relatief klein stukje pvc vloer een keuze te maken voor je hele huis. Boften wij even dat 1 week voordat we de definitieve keuze moesten maken, de showroom vernieuwd werd. Op basis van een nieuwe formule die ontzettend uniek in zijn soort. Men heeft nu hele grote oppervlakten van de populairste pvc soorten in de showroom liggen zodat als je eroverheen loopt je echt ervaart wat de vloer voor een sfeer uitstraalt en hoe deze aanvoelt. Wat misschien nog wel bijzonderder is, zijn de eigen gemaakte mixen van De Paal Parket die hier ook liggen. Weet je nog het kijken door een houten bril waar ik het over had? Op mijn instastories en het rechter plaatje hierboven zie je precies wat ik daarmee bedoel. Ze mixen twee soorten PVC in een bepaalde verhouding zodat het in hun ogen (zij hebben veel expertise in het leggen van houten vloeren) het gevoel van hout uitstraalt. Echt heel bijzonder.

Uiteindelijk hebben wij voor deze prachtige lichte en rustige PVC vloer Eindhoven 105 gekozen. Hierboven zie je hoe mooi deze blend met ons kwartsiet keukenblad. Ook heeft deze voldoende contrast om met het donkere hout van de kastenwand in onze droomkeuken gecombineerd te worden.

De vloer ligt inmiddels en wij zijn echt enorm blij met onze gemaakte keuze maar zeer zeker ook met de geleverde kwaliteit. Mocht je meer video’s willen zien van ons keuzeproces kijk dan vooral even deze stories op mijn Instagram. Natuurlijk ga ik jullie nog het complete plaatje van het eindresultaat laten zien maar eerst willen we nog meer klusjes afhebben. We zijn nog volop bezig met de finishing touch. Hierboven alvast een kleine preview.

With love,
Anne

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Miranda | Taxx Life Blog
  12 juni 2023 at 13:08

  Wij hebben uiteindelijk ook voor PVC gekozen en wij zijn er ontzettend bij mee. Goede keuze

 • Reply
  Lois
  21 juli 2023 at 15:02

  Hi, echt een prachtige combinatie. Even een vraagje over de vloer. Heb jij een indicatie van de kosten per m2.
  Ik woon helaas niet in de buurt en kon het niet op de website vinden. dankjewel 🙂

 • Reply
  Woonkamer met vloerkleed reveal | REMADE with love
  30 oktober 2023 at 16:47

  […] een groots effect. En laten we de geïsoleerde vloer met vloerverwarming niet vergeten, samen met de prachtige PVC vloer die zorgt voor een behaaglijk gevoel waar we elke dag van […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.