DROOM(KLUS)HUIS UPDATE 3: HET JUISTE MODEL BANK UITZOEKEN VOOR ONZE ZITHOEK

Vandaag laat ik jullie de plattegrond van onze toekomstige woonkamer zien en neem ik jullie mee in mijn zoektocht naar welk model bank het beste in onze toekomstige woonkamer zal staan. Kijken jullie met mij mee?

houten ronde salontafel en kindertafel

Onze toekomstige woonkamer: de juiste bank vinden

Ik vind onze toekomstige woonkamer zo knus :)! Deze is 4,5 x 4,2 meter. Een heerlijke ruimte om met ons gezin tv te kijken of om voor een borrelavond ons met zijn tweetjes neer te ploffen op de bank bij de open haard, zo gezellig.

Een van de uitdagingen van deze knusse ruimte is om het juiste model bank uit te kiezen. Daarbij is niet alleen het formaat van belang. Om de juiste bank uit te zoeken voor in je interieur moet je met veel zaken rekening houden. Zoveel mensen, zoveel wensen. De een wil er het liefst op neer plofffen, de ander juist goed rechtop kunnen zitten. Onze huidige bank (zie hierboven) zit daar precies tussenin. Wat ons betreft perfect, maar het is ook onze wens om met heel het gezin te relaxen op de bank en daar is deze net te krap voor. De uitdaging zit hem dan ook in het formaat. Hoe zorg je ervoor dat deze aan je wensen voldoet maar tegelijkertijd de ruimte niet te benauwend maakt. In deze blog geef ik een aantal tips waar wij op letten bij het uitzoeken van een nieuwe bank.

Het juiste formaat en model bank uitkiezen

Wat misschien wel het meest bepalend is voor je interieur is welke vorm en grootte van de bank die je uitkiest. Een bank in een showroom komt vaak veel kleiner over dan als deze in je woonkamer staat. Daarom kiezen wij ervoor om in 2D of 3D (via floorplanner) diverse vormen van banken in te tekenen om te kijken wat dat met de ruimte doet. Onze wens is om met heel het gezin op de bank te passen dus een grote bank is wenselijk. Tegelijkertijd hebben en willen we een erg knusse woonkamer. Een (te) grote bank kan al snel de ruimte te klein doen lijken en pompeus overkomen. In onderstaande afbeeldingen zie je hoe verschillende modellen in de woonkamer van ons nieuwe huis zouden staan.

Hierboven zie je de plattegrond van onze toekomstige woonkamer met daarin een chaise longue model getekend. Ik denk dat dit model een grote kanshebber is omdat we hier met heel het gezin op passen. Wat ook een grote wens is om samen met mijn vriend op de bank te zitten met de voetjes omhoog en daar leent het chaise longue gedeelte zich uitstekend voor. De enige twijfel die er nog is of de bank de ruimte toch niet te klein maakt. Daarom gaan we tegen de tijd dat we de sleutel hebben, nog met verhuisdozen of stukken karton het formaat op de vloer uitzetten (echt een goede tip voor als je aan een formaat van een meubel twijfelt). Ook gaan we eerst onze huidige bank in de ruimte zetten om te kijken wat dat voor effect heeft.

Hierboven zie je nog een aantal andere modellen ingetekend. Het eerste model, met organische vorm, vind ik ook echt prachtig. Dat staat mooi in contrast met alle rechte lijnen in het huis en maakt het geheel minder hokkerig. Echter vind ik dit model te klein om met zijn allen lekker op te loungen. Het tweede model is het model wat we nu hebben. Het zou de ruimte zeker luchtig houden maar het voldoet niet aan onze wens om met zijn allen op de bank te hangen. Het laatste model heeft heerlijk veel zitplekken. Echter kan ik zo al zien dat ik deze veel te log vind voor de beschikbare ruimte.

Sfeer woonkamer

Ik hoop dat ik jullie weer geïnspireerd heb over hoe je het beste een model bank uit kan zoeken. Natuurlijk zijn jullie ook benieuwd wat voor een kleur bank we zouden kiezen en hoe de rest van de woonkamer er uit komt te zien. Zoals jullie zullen begrijpen zijn wij op dit moment nog druk bezig met het bepalen van de indeling per ruimte en nog niet zozeer met de styling. Uiteraard deel ik het moodboard van de woonkamer met jullie als we zover zijn. Denk aan een mix van verschillende stoffen, veel natuurtinten, hout, een mooi behangetje en messing details. Ook een maatwerk tv-kast zoals deze van Style & Sugar lijkt mij geweldig.

With love,
Anne

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.