HAL INRICHTEN: EEN WARME BINNENKOMER

Het inrichten van de hal is regelmatig een ondergeschoven kindje. Het is de binnenkomer van je huis maar toch is het vaak een ruimte waar weinig of geen aandacht aan wordt besteed. Ik wilde graag een hal creëren waar je meteen een warm thuis gevoel bij krijgt, het bezoek benieuwd maakt naar de rest van het huis maar bovenal ook praktisch is. Kijk je met mij mee?

dsc_3855-2  Hal inrichten met een halbankje

Ik stond echt te popelen om jullie onze hal te laten zien met dit super leuke halbankje dat we sinds de zomer hebben maar ik wilde eerst dat de hal helemaal af was voordat ik het resultaat met jullie ging delen. Dat was achteraf gezien niet zo’n slimme keuze want ondertussen is het halbankje van het leuke merk BePureHome uit de collectie gehaald, echt super jammer. Ik had dit bankje namelijk uitgekozen voor mijn stylingsopdracht voor fonQ dus ik baalde er wel een beetje van. Maar niet getreurd want mocht je het idee van een halbankje leuk vinden ze hebben nog genoeg alternatieven en in het uiterste geval maak je er zelf een.

dsc_3880-2

Hal inrichten: sfeervol en praktisch

Nu Zenn, onze puppy, bij ons woont en het herfstweer is heb ik na het uitlaten vrijwel altijd vieze schoenen en trek ik daarom in de hal mijn schoenen aan en uit. Daarom vind ik het super handig om een bankje in de hal te hebben staan waarop ik kan gaan zitten om mijn schoenen aan en uit te trekken. Daarnaast geeft het bankje ook meteen sfeer aan de ruimte en om te zorgen voor een warm gevoel heb ik kussentjes, een plaidje en planten op het bankje geplaatst. De staande en hangende planten vind ik overigens ook echt heel veel sfeer toevoegen. De planten staan er sinds kort maar helaas wordt nu al zichtbaar dat de planten beginnen af te sterven. Onze hal is dus, zeker in de winterperiode, ongeschikt voor planten want er komt veel te weinig daglicht naar binnen. Maar als je een lichte hal hebt vind ik het toch een aanrader om er plantjes neer te zetten.

dsc_3859In de hal hebben we evenals in de woonkamer voor een geschilderde lambrisering gekozen in de kleur blauwgrijs die prachtig past bij de blauwgrijze dessintegels. In de hoek staat een kapstok van het Nederlandse merk Zuiver waar ik mijn sjaals en tassen aan hang. Om te zorgen dat het geheel niet te rommelig wordt hangen we onze jassen op in het hoekje bij de meterkast.

hal inrichten halbankje

BePureHome stippenkussen

dsc_3574-2Het stippenkussen van BePureHome staat ook echt super leuk in onze woonkamer. Ik ben er dan ook nog niet helemaal uit waar deze uiteindelijk komt te liggen.

Stijl ideeën met een (hal)bankje

Het bankje dat bij ons in de hal staat kun je op verschillende manieren gebruiken. Je kunt het, zoals wij hebben gedaan, in de hal zetten maar bijvoorbeeld ook aan de eettafel of wat denk je van achter het bed plaatsen? In een eerdere styling heb ik het bankje achter ons bed geplaatst, ziet er ook super uit!

kussens kaat amsterdamIk ben super benieuwd wat jullie van onze hal vinden. Wij zijn er ontzettend blij mee.

With love,
Anne

Gebruikte producten styling hal:

 

12 Comments

 • Reply
  Mariska
  19 november 2016 at 08:20

  Het is supermooi geworden! Eigenlijk ben ik ook nieuwsgierig naar de andere kant van de hal. Met name hoe je het hebt opgelost met de jassen.

  Ik krijg zelf namelijk ook een vergelijkbare nieuwbouwwoning en doe veel inspiratie op via jouw blog.

  • Reply
   Anne
   21 november 2016 at 10:12

   Hi Mariska, Dankjewel! Toen ik de blog aan het schrijven was bedacht ik mij dat het inderdaad wel handig en leuk was om de andere kant van de hal te laten zien. Ik zal hier nog een foto van maken en naar je mailen. Groetjes Anne

 • Reply
  Janneke
  20 november 2016 at 01:01

  Erg mooi geworden! Hebben jullie de wand zelf geschilderd? Heb je misschien nog tips voor als je zo’n strakke lijn wilt creëren.

  • Reply
   Anne
   21 november 2016 at 10:11

   Hi Janneke, Dankjewel! We hebben de wand zelf geschilderd met behulp van frogtape en een laserwaterpas. Groetjes Anne

 • Reply
  Angela
  21 november 2016 at 13:16

  Heel mooi hoor! Ik ben ook benieuwd naar de andere kant van de hal.
  Het daadwerkelijke jas-ophang-punt. Wij zijn ook bezig met de hal en vind het lastig om al mijn ideeën te combineren. Ene kant wordt een kapstok van steigerbuizen en hout op maat gemaakt, de andere kant wil ik leuke lijsten met posters, wat spiegels en eigenlijk ook groen haha, lastig!

 • Reply
  Rebecca
  26 november 2016 at 12:07

  Wat is het super mooi geworden!
  Ik ben erg benieuwd naar de kapstok die je hebt gebruikt voor de meterkast. Is de kapstok misschien inklapbaar, zodat de deur van de meterkast nog open kan?

  • Reply
   Anne
   30 november 2016 at 14:18

   Hi Rebecca, Voor de meterkast hebben we een kastroede (te koop bij bouwmarkt) gebruikt. Dit is super handig want als we bij de meterkast moeten zijn kunnen we de buis er simpel uittillen. Mail mij gerust als je een close-up foto van de kastroede wil hebben. Groetjes Anne

 • Reply
  Dree
  30 november 2016 at 09:48

  Heel mooi! En prachtige foto’s. Wat is de kleur verf die erop zit? En welke kleur wit hebben jullie op de muren?

  Groetjes!

  • Reply
   Anne
   30 november 2016 at 10:53

   Dankjewel! Dat is kleur grijsblauw van Flexa Expert. In heel ons huis hebben we voor de kleur wit RAL 9010 gebruikt (beneden Flexa Expert en boven grote emmer Flexa).

   • Dree
    30 november 2016 at 13:02

    Dankjewel voor je reactie!

 • Reply
  jorieke
  7 maart 2017 at 20:35

  De tegels zijn van vt wonen de ambre neo collectie of niet? Ze zien er donkerder grijs uit dan de proeftegels die ik nu mee heb. Twijfel enorm nu ik deze zie. Wij gaan ze tegen de wand doen als lambrisering en achter de keuken als wandje…

  • Reply
   Anne
   8 maart 2017 at 11:47

   Hi Jorieke, Dit zijn de tegels van neo collectie maar niet in de kleur ambre, dit is de kleur noir. Groetjes Anne

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.