Cadeau tips voor de kleine natuurliefhebbers

Met Sinterklaas en Kerst in aantocht leek het mij een leuk idee om cadeautips voor de kleintjes met jullie te delen. Zelf houden wij heel erg van de natuur en buiten zijn. In onze opvoeding proberen we dit ook mee te geven aan onze meiden. Daar hoeven we niet heel veel moeite voor te doen want ze zijn dol op buitenspelen en schatzoeken in de natuur. In deze blog deel ik met jullie een aantal cadeautips voor de kleine natuurliefhebbers die graag buitenspelen.

Van links naar rechts: 1: Kijkkaart Natuurmonumenten, 2: Picknick mandje van Dille & Kamille, 3: Bloemenpers van Dille & Kamille, 4: Buitenspeel doeboek, 5: Bosdieren kijk en voel boek, 6: Waterproof overall van IELM, 7: Camper avonturen Duplo, 8: Boek Twee vechtende eekhoorntjes, 9: Natuurlijke vingerverf.

1: Buitenspelen met kijkkaarten van Natuurmonumenten

Als je op zoek bent naar een kleinigheidje dan is deze kijkkaart echt een aanrader. Het drieluik staat vol met prachtige illustraties van dieren die je in de tuin tegen kunt komen. Heel leuk, en leerzaam, om op deze manier samen met je kleintje bezig te zijn.

2: Schatzoeken met een picknickmandje

Als je gaat schatzoeken mag een mandje om je schatten in te bewaren natuurlijk niet ontbreken. Bij Dille & Kamille hebben ze een prachtig picknickmandje maar ook een heel leuk mandje voor op de fiets. Op de foto hieronder zie je hoe June altijd gaat schatzoeken met haar fietsmandje. Ze kiest altijd voor een vrolijk kleurenpalet. Ze is dol op roze, rood, lila, oranje en geel.

3: Bloemenpers

Deze bloemenpers van Dille & Kamille zou June denk ik super vinden en staat nog op haar verlanglijstje. Ze is dol op bloemenplukken zoals je hierboven ziet. Met een bloemenpers kan ze na het plukken er ook nog mee knutselen, super leuk.

4: Buitenspelen doeboek

Dit boek staat vol met buitenspeeltips, natuurknutselideeen en allerlei weetjes over de natuur. Super leuk want de makers van het boek laten zien hoe je alle seizoenen kunt buitenspelen, buiten leven en buiten leren. Deze staat hier nog op het verlanglijstje maar op het instagramaccount van scharrelkids staan ook super leuke tips om buiten te spelen. Zo wilde June bijvoorbeeld laatst niet mee naar buiten omdat het regende. Toen heb ik een van Minke’s buitenspeeltips toegepast (neem allebei een bekertje mee naar buiten en kijk wie hem als eerst vol heeft) en ze had ineens super veel lol buiten :).

5: Bosdieren kijk en voel boek

Het bosdieren kijk en voel boek is een heel leuk boekje voor de allerkleinsten. Ze leren zo alle dieren uit het bos kennen en kunnen ze ook aaien. Filou vindt dit boekje fantastisch. Boekjes met flapjes zijn hier overigens ook een dikke hit.

6: Buitenspelen in waterproof overall

De waterproof pakjes van IELM zijn zo ontzettend fijn. Mijn buurvrouw tipte mij deze waterbestendige overall en ik heb deze toen meteen voor Filou en June besteld. Het printje wat de meiden hebben is uitverkocht maar ze hebben nog genoeg andere leuke printjes.

7: Camper avonturen

Voor de natuurliefhebbers die even geen zin hebben om naar buiten te gaan is deze set van Duplo hartstikke leuk. Wij hebben zelf een caravan, Mollie, waar we regelmatig mee op pad gaan. Met deze Duplo set kunnen we onze vakantieavonturen herbeleven door het na te spelen maar we beleven ook vaak vakantie voorpret door met deze set te spelen.

8: Twee vechtende eekhoorntjes

Twee vechtende eekhoorntjes is een grappig boek wat zich in de natuur afspeelt. Het is niet alleen grappig maar bevat ook een wijze les: waarom zou je ruzie maken als je ook kunt samenwerken en delen?

9: Vingerverf

Tot slot deze natuurlijke vingerverf vervaardigd uit planten en mineralen. Altijd leuk om met spulletjes uit de natuur te knutselen en je handen vies te maken. Tenminste voor de kinderen dan ;).

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Vakantieveilingen.nl
    29 april 2024 at 11:23

    Heerlijk om lekker zo de natuur in te gaan! De komende maanden als het weer lekker weer is willen wij dat ook weer volop gaan doen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.