CEMENTGEBONDEN GIETVLOER ERVARING

Vandaag is het tijd om het pronkstuk van onze woning in het zonnetje te zetten: onze gietvloer! Ik heb op Instagram en via de mail zoveel enthousiaste reacties en vragen ontvangen dat ik het tijd vind worden voor een Q&A blog over onze gietvloer. In deze blog zal ik alle vragen die ik van jullie heb ontvangen beantwoorden.

drt gietvloeren cementgebonden gietvloer betonlookWat voor een soort gietvloer hebben jullie?

Ons interieur is een mix van Scandinavisch, industrieel en een vleugje botanisch. Een industriële look kenmerkt zich door materialen zoals staal, ruw hout en beton en typische industriële items zoals oude lockerkasten, gietvloeren en steigerbuizen. Een cementgebonden gietvloer ziet er heel mooi en natuurlijk uit (heeft veel weg van een gepolijste betonvloer) en past perfect in een industrieel interieur. Daarom hebben wij voor de cementgebonden gietvloer gekozen. Houd je meer van minimalistisch design? Dan is een effen polyurethaan gietvloer een aanrader.

drt gietvloeren cementgebonden gietvloer betonlookWaar hebben jullie een cementgebonden gietvloer aangeschaft en waarom juist bij deze winkel?

Wij hebben onze cementgebonden gietvloer bij DRT gietvloeren aangeschaft. Onze gietvloer hebben we hier aangeschaft omdat we positieve verhalen van kennissen over DRT gietvloeren hadden gehoord, ze al 30 jaar ervaring hebben in het aanbrengen van gietvloeren en één van hun showrooms zit in het centrum van onze woonplaats Den Bosch. Toen we de showroom binnenliepen en de cementgebonden gietvloeren zagen waren we meteen verkocht.

drt gietvloeren cementgebonden gietvloer betonlookBij het uitkiezen van een bedrijf door wie je de gietvloer wil laten aanbrengen is het vooral belangrijk dat het een ervaren en deskundig bedrijf is. Een gietvloer is namelijk niet een vloer die 1-2-3 aangebracht is. Het aanbrengen van een gietvloer is een meerdaags en ingewikkeld proces waarbij alleen al de voorbereiding van de vloer bestaat uit het schuren, impregneren, instrooien en stofzuigen van de ondervloer. Vervolgens wordt er op deze ondervloer een primer aangebracht en pas daarna de cementgebonden gietvloer. Ten slotte wordt de vloer nog gepolijst, geïmpregneerd en behandeld met meerdere wax lagen.

drt gietvloeren betonlook vloer cementgebonden gietvloer living concrete drt betonlook drt gietvloeren betonlook vloer cementgebondenIn Antwerpen en in Zutphen (shop-in-shop in CILO) zit ook een showroom van DRT gietvloeren. Mocht je naar de showroom in het pand Pompen en Verlouw in Den Bosch gaan dan kun je meteen de stad Den Bosch verkennen met mijn city guide van Den Bosch. 🙂

Hoe heet de kleur van jullie cementgebonden gietvloer?

Wij hebben gekozen voor gietvloer Living Concrete en kleur LC 353 QW.

drt gietvloeren cementgebonden gietvloer betonlookIs een gietvloer te combineren met vloerverwarming?

Een gietvloer in combinatie met vloerverwarming is echt heerlijk! Doordat de gietvloer maar 5 mm dik is en de warmte goed geleidt heb je in de winter heerlijk warme voeten. Het is wel belangrijk dat je voordat de gietvloer wordt aangebracht het opstook- en afkoelprotocol goed doorloopt maar hier word je goed over geïnformeerd bij aankoop van de gietvloer.

Zijn jullie tevreden met jullie cementgebonden gietvloer?

Wij zijn echt super blij met onze gietvloer! Van tevoren waren we bang dat ons huis misschien een kille uitstraling zou krijgen met een grijze gietvloer maar door warme elementen zoals een houten tafel en katoenen vloerkleed toe te voegen is het juist een warm, rustgevend en sfeervol geheel geworden.

drt gietvloeren cementgebonden gietvloer betonlookWat kost een cementgebonden gietvloer?

De prijs van een gietvloer is afhankelijk van zowel de ondergrond als de oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte hoe lager de prijs per vierkante meter. Prijzen zijn vergelijkbaar met een goede houten vloer of tegelvloer: tussen 90 en 120 euro per vierkante meter bij oppervlaktes tussen 50 en 100 vierkante meter.

Mochten jullie nog vragen hebben dan stel ze gerust.

With love,
Anne

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  b
  23 augustus 2016 at 20:55

  Prachtig huis!! Mag ik vragen welk kleurnr het de lichtgrijze verf is in de woonkamer (geverfde lambrisering)

  • Reply
   Anne
   26 augustus 2016 at 10:41

   Dankjewel 🙂 Het is kleur ON.00.81 van flexa

 • Reply
  Daantje
  29 augustus 2016 at 17:30

  Erg mooi! Ik ben ook heel benieuwd naar je woonkamer gedeelte. Daar heb je nog niets van gepost toch?

 • Reply
  Chantal
  31 augustus 2016 at 10:42

  Hoi Anne,
  Ik vind de gietvloer echt heel erg mooi geworden. Wij denken ook na over een gietvloer, maar leven verschillende verhalen dat de vloer heel kras- en vlekgevoelig is, hoe ervaar jij dit?
  X Chantal

  • Reply
   Anne
   31 augustus 2016 at 11:04

   Hi Chantal!

   Dankjewel, we zijn er ook echt mega blij mee! Toen wij net de vloer kregen keek ik ook naar ieder krasje wat er op kwam maar nu ben ik daar helemaal niet meer mee bezig want dat mag juist bij een vloer met betonlook. Wat betreft vlekken: als je er iets op laat vallen bijvoorbeeld koffie dan denk ik je oh jeeh dat gaat er nooit meer uit. Maar tot nu toe heb ik het telkens met een doekje afgedaan, droogt het in de loop van de dag op en verdwijnt het helemaal. Ik ben dus nog steeds mega blij met de vloer 🙂

   • Chantal
    2 september 2016 at 13:09

    Hoi Anne,
    Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie. Wij houden ook wel van een “geleefde” vloer dus lichte krasjes maken inderdaad niet zo uit. Fijn dat de vloer goed bevalt. Ondanks een aantal horrorverhalen hebben wij besloten er ook gewoon voor te gaan, wel spannend want we gaan het zelf doen.

 • Reply
  Terrence de Vries
  7 december 2016 at 10:35

  Hi Anne,

  Gave foto’s! Ik zie dat jullie toch voor plintjes hebben gekozen, was dat uit praktische overwegingen of toch mooier? Wij krijgen in april de sleutel van ons nieuwe huis, en we willen ook graag een gietvloer door DRT laten leggen. Bij jullie ligt ‘ie er nu al weer een tijdje in, zijn jullie nog steeds zo enthousiast? Ik ben heel benieuwd! 🙂

  • Reply
   Anne
   7 december 2016 at 11:15

   Hi Terrence, Wij vonden het mooi en praktisch om voor plinten te kiezen. Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, spannend! Wij zijn nog steeds heel erg tevreden met onze gietvloer. Stuur mij gerust een mailtje als je nog meer vragen hebt (info@remadewithlove.nl). PS in oktober hebben interior junkie en costes hier een binnenkijker geschoten (http://www.costesfashion.com/blog/2016/10/binnenkijker-diy-huis-van-anne/). Op een aantal foto’s zie je ook onze gietvloer. Groetjes Anne

 • Reply
  manon meeuwissen
  9 mei 2017 at 22:21

  hallo Anne,

  Op zoek naar ervaringen met een minerale gietvloer kwam ik op jouw pagina terecht. Wij zijn ook van plan om deze te nemen in onze nieuwbouwwoning.
  Zijn jullie nog steeds zo tevreden als in het begin? Ons werd aangeraden om wel gebruik te maken van viltjes onder meubels. Hebben jullie dat ook? Denk jij dat de vloer ook geschikt is met kleine kinderen?

  Groetjes Manon

  • Reply
   Anne
   16 mei 2017 at 10:08

   Hi Manon, Wij zijn nog steeds heel blij met de gietvloer. Onder al onze meubels zitten viltjes. De vloer is krasgevoelig maar ons stoort het niet echt. Met kleine kinderen durf ik je geen advies te geven. Wel heb ik van kennissen gehoord met kinderen dat je nooit gekleurde confetti op je gietvloer mag strooien (met bijvoorbeeld een kinderfeestje) want als er dan met water geknoeid wordt dan kunnen de kleurstoffen uit de confetti in de vloer trekken. Als je nog vragen hebt dan stuur mij gerust een mailtje. Groetjes Anne

 • Reply
  Tjitske
  9 september 2017 at 22:26

  Hoi Anne,
  Mooi om te zien en te lezen dat, ondanks het vele grijs met wit, het interieur daar niet ‘kil’ van wordt (mits er warme accesoires toegevoegd worden). Hebben jullie ook een betonvloer overwogen? Zo ja, wat is de reden geweest om toch voor een gietvloer te kiezen?

  Groeten Tjitske

 • Reply
  Kimberly
  3 december 2018 at 16:57

  Hoi Anne,

  Hoe lang hebben jullie gewacht met het plaatsen van een keuken en meubels op de vloer (in verband met 28 dagen droogtijd voordat de vloer volledig is uitgehard)?

  Groeten Kimberly

  • Reply
   Anne
   4 januari 2019 at 11:04

   Hi Kimberly, Ik weet dat helaas niet meer. Ik dacht iets van 10 dagen en een hele tijd met sokken overheen gelopen. Groetjes Anne

 • Reply
  Martijn de Wit
  13 oktober 2020 at 16:00

  Blijven mooie plaatjes die van gietvloeren 🙂

 • Reply
  Karin
  5 november 2020 at 15:37

  Hoi Anne, voor ons nieuwbouwhuis zijn wij ons aan het verdiepen in een betonlook vloer en ik stuit zo op jouw blog. Wat een prachtig huis en wat een fantastische vloer heb je! Mijn voorkeur gaat ook uit naar een cementgebonden gietvloer, maar ik ben toch wat huiverig voor de scheurvorming, aangezien het nieuwbouw betreft en de vloer nog niet uitgewerkt is. Ik begrijp dat dit ook nieuwbouw is/was? Ik ben erg benieuwd hoe jij dat ervaart. Hoe ziet de vloer er uit nu hij er een aantal jaren in ligt? Zou je nog altijd deze keuze maken? Ik hoor het heel graag! Groetjes Karin

 • Reply
  Lucon Floors
  12 april 2022 at 17:28

  Wat past de betonvloer goed binnen jouw interieur! Ik ben ook helemaal weg van deze trend, het staat ontzettend modern en is gemakkelijk schoon te houden/maken; echt ideaal! – Carla

 • Reply
  123vloerverwarming
  2 augustus 2022 at 09:49

  Vloerverwarming heating is becoming more and more popular and for good reason. When you decide to build or renovate a home, Vloerverwarming is definitely worth considering. But why is 123vloerverwarming a good choice? For example, what are the advantages and disadvantages of this heating system? What are the costs and what different systems are there? We explain it all in detail below. That way you can make an informed choice.
  123vloerverwarming

 • Reply
  8X bet
  3 augustus 2022 at 11:24

  The 8Xbet Best Sports News Website features breaking news from major sports events. From NASCAR to college football, you can find breaking news from international, college, and NASCAR. You can even find a soccer section! The 8Xbet Best Sports News Website is an excellent resource for breaking news and injury concerns from around the world. It is also an excellent source of breaking news for all sports. There is a great deal of content to keep you up-to-date, so be sure to sign up for 8Xbet to get the latest and most relevant sports news.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.