KERST IN ZWART WIT STIJL: EEN SCANDINAVISCHE KERST

Houd jij ook zo van een Scandinavisch interieur? Dan is een Scandinavisch geïnspireerde Kerst in zwart wit stijl misschien iets voor jou! In deze blog laat ik je zien hoe ik deze stijl in ons huis heb toegepast.

dsc_4061

Kerst in zwart wit stijl: een Scandinavische Kerst

Scandinavische interieurs worden vaak gekenmerkt door frisse/lichte kleuren, natuurlijke materialen, grafische vormen en eenvoud. Hoe leuk zou het zijn om dit thema door te voeren in je kerstversiering?

Kerst in zwart wit stijl: artwall met kerstposters

Naast het aankleden van de kerstboom in Scandinavische stijl vind ik het persoonlijk ook erg leuk om op minimalistische wijze het huis in Scandinavische kerstsferen te brengen. Hoe kun je dit dan doen? Bijvoorbeeld door allerlei Winterse posters op te hangen, een kamerden in huis te zetten of je tafel sfeervol aan te kleden (klik op de links om leuke ideeën van Instagrammers te bekijken). Ik heb gekozen voor het eerste idee: het creëren van een winterse artwall met kerstposters.

kerst zwart wit scandinavische kerst juniqe postersIk was al een tijdje fan van de postercollectie van Juniqe en was dan ook blij verrast toen Juniqe mij vroeg om een creatief idee te bedenken op basis van hun winter(se) collectie posters. In ons huis heb ik gekozen voor een combinatie van minimalistische posters die het wintergevoel tot leven brengen (besneeuwde bossen en een eland) met sfeervolle kerstposters (kerst quotes en kerstboom). Onderaan de blog vind je een lijstje met de posters die ik voor deze styling heb gebruikt.

kerst zwart wit scandinavische kerst juniqe posters

Kerst in zwart wit stijl: kerstboom versieren

Zwart wit kerstballen en/of andere kerstboom versiering mogen in deze trend natuurlijk niet ontbreken. In onze kerstboom heb ik ervoor gekozen om zwart wit kerst tags (te koop bij De Panhoeve) op te hangen in plaats van kerstballen. Op deze kerst tags staan allerlei leuke quotes welke je een echt kerstgevoel geven zoals bijvoorbeeld de quote ‘may your days be merry and bright’.

kerst zwart wit scandinavische kerst juniqe postersNaast de zwart wit kerst tags hangen in onze boom ook nog allerlei leuke hangers van Søstrene Grene. Een aantal van deze hangers passen heel goed bij de Scandinavische look en een aantal geven echt het nostalgische kerstgevoel zoals bijvoorbeeld de rood wit zuurstok hanger (zie foto bovenaan blog).

kerst zwart wit scandinavische kerst juniqe postersIk hoop dat je geïnspireerd bent door deze zwart wit kerstdecoratie ideeën. Mocht je nog leuke ideeën hebben voor een kerst in Scandinavische stijl dan hoor ik het graag :). Jullie denken misschien de kerst staat al bijna voor de deur dus waarom heeft ze deze blog niet eerder geplaatst? Daar is een hele goede maar helaas een vervelende reden voor. De kerstdagen en de aanloop er naartoe zijn voor ons dit jaar alles behalve the most wonderful time of the year. Mijn stiefmoeder, voor mij een tweede moeder sinds mijn 6e, is vorige week met spoed naar het ziekenhuis gebracht en op IC afdeling beland. Zo heftig en plots, gelukkig hebben we veel steun aan elkaar en begint ze beetje bij beetje te herstellen.

kerst zwart wit scandinavische kerst juniqe postersOm deze reden ben ik er niet helemaal met mijn hoofd bij en plaats ik nu pas deze blog. Ik kan me zo voorstellen dat je het idee van de kerstposters heel leuk vindt maar het zonde vindt om nu nog kerstposters te bestellen. Misschien een leuk idee voor volgend jaar of je kunt een artwall maken met posters die niet kerst gerelateerd zijn. Bij Juniqe hebben ze namelijk nog heel veel (duizenden) andere toffe posters voor ieder jaargetijde in diverse kleuren zodat je altijd wel een poster kunt vinden die bij je interieur past.

With love,

Anne

Gebruikte producten styling kersthoek:

Artwall:

 • ingelijste poster Snow Trees 20×30 van Juniqe (klik hier voor niet ingelijste versie)
 • ingelijste poster Meet me at the mistletoe 20×30 van Juniqe (klik hier voor niet ingelijste versie)
 • ingelijste poster X 20×30 van Juniqe (klik hier voor niet ingelijste versie)
 • ingelijste poster HohoOh 30×45 van Juniqe (klik hier voor niet ingelijste versie)
 • ingelijste poster Walking in a Winter Wonderland 40×60 van Juniqe (klik hier voor niet ingelijste versie)
 • ingelijste poster Kerstboom 40×60 van Juniqe (klik hier voor niet ingelijste versie)
 • ingelijste poster Artic Reindeer 30×45 van Juniqe (klik hier voor niet ingelijste versie)

Kerstboom:

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Daphne
  21 december 2016 at 03:48

  Supermooie posters en heel gezellig en kerstig hoekje zo! Vooral Zenn maakt het helemaal af natuurlijk… ?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.