FOTOSHOOT: VTWONEN LOVES DESIGNSTAD DEN BOSCH

Eind november vroeg vtwonen mij of ik voor de januari editie van 2019 de designstad Den Bosch in beeld wilde brengen. De vraag stellen was hem natuurlijk ook meteen beantwoorden. Want het antwoord op deze vraag is voor mij net zo klip en klaar als op de vraag of ik chocolade wil? Ja natuurlijk wil ik dat! En wat ben ik trots op het eindresultaat 🙂

Zoals wellicht bekend ben ik zowel dol op fotografie als op mijn geboortestad Den Bosch. En het was dan ook echt een feestje om alle foto’s voor vtwonen loves designstad Den Bosch te mogen maken. En oh wat geweldig, het artikel met bijbehorende foto’s telt maar liefst 8 pagina’s.

Mijn dag begon bij Cor Unum, het adres om keramiek te scoren van (on)bekend Nederlands ontwerptalent en dat gemaakt wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier maakte ik kennis met Lotte Landsheer, de drijvende kracht achter Cor Unum. Wat een fijne en bijzondere vrouw is dat en we hadden echt meteen een klik. Ik kan je ontzettend veel moois over Cor Unum vertellen maar in het artikel in vtwonen kun je er echt alles over lezen en dat ga ik dus maar niet dunnetjes overdoen. Cor Unum bevindt zich in een heel bijzonder pand: Pompen en Verlouw. Dit is een oude Ford Garage en dit pand is heel smaakvol en met respect voor de historie en oog voor detail, gerenoveerd. In dit karakteristieke pand vind je ook MisterDesign, DRT Gietvloeren en restaurant Garage Pompen en Verlouw. Echt meer dan de moeite waard om eens binnen te lopen (Vughterstraat 270 en 278).

Na deze indrukwekkende kennismaking stond er ook nog een bezoekje aan het Design Museum op de planning. Onderweg liet Lotte mij een aantal van haar favoriete adresjes zien waaronder Chocolata, Westside, KOEKWAUS en Yoth. Stuk voor stuk bijzondere adresjes!

In het Design Museum is tot en met 17 februari 2019 de expositie Binnenkijken met Thijs Wolzak te zien. Deze expositie is wat mij betreft echt de moeite waard om te bezoeken. In de vtwonen vind je een speciaal arrangement waarbij je een rondleiding door de werkplaats en gallerie van Cor Unum krijgt en ook nog eens toegang krijgt tot de expositie in het Design Museum.

Benieuwd naar heel het artikel en alle foto’s die ik voor vtwonen in Den Bosch maakte? Bestel dan het januari nummer van vtwonen.

With love,
Anne

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Evi
  15 januari 2019 at 12:15

  Gaaf dat je dit gedaan hebt zeg! De foto’s zien er erg mooi uit.

 • Reply
  Lisanne
  15 januari 2019 at 22:25

  Gaaf! Heb je nog leuke tips voor een hotelovernachting in Den Bosch?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.