INDUSTRIEEL BEHANG EN SCANDINAVISCH BEHANG

Industrieel behang en Scandinavisch behang, ik ben er dol op! Je denkt misschien behang? Dat is toch hartstikke suf maar ik zal je in deze blog laten zien hoe hip behang kan zijn.

industrieel behang en scandinavisch behang
Voor onze nieuwbouwwoning ben ik non-stop op zoek naar coole interieur ideeën en ik vind het leuk om al deze tips met je te delen. Tijdens de woonbeurs spotte ik verschillende soorten behang die je muur omtoveren tot een eyecatcher. Dit bracht mij op het idee om een muur in onze nieuwbouwwoning  te gaan behangen. Maar ja welk behang kies je dan? Er zijn zoveel soorten behang! Zoals je wellicht weet wordt onze nieuwbouwwoning een mix van industrieel, Scandinavisch en een vleugje botanisch. In deze blog zal ik Scandinavisch behang en industrieel behang die ik tijdens mijn zoektocht ben tegengekomen met jullie delen.

Industrieel behang

Een industriële look kenmerkt zich door items zoals gietvloeren, oude lockerkasten en steigerbuizen en materialen zoals staal, bakstenen, beton en ruw hout. In een fabriekspand zijn deze materialen wellicht aanwezig maar in onze nieuwbouwwoning zullen we deze look zelf moeten creëren. Tijdens mijn zoektocht naar behang kwam ik super gaaf industrieel behang tegen waarmee je deze industriële look kunt creëren.

Bakstenen muur

Dit industrieel behang is mijn favoriet! Deze spotte ik tijdens de woonbeurs en tovert je muur om tot een eyecatcher.

industrieel behang scandinavisch behang

fotograaf: Jansje Klazinga JKF®

 

Ik ben dol op oude bakstenenmuren maar dit behang is ook nog eens licht van kleur waardoor het zowel goed past in een industrieel als Scandinavisch interieur. Voor ons is er wel een probleempje, het behang is gemaakt voor een muur van maximaal 318 cm breed en onze muur achter de bank is 335 cm breed… dus daar moeten we nog een creatieve oplossing voor bedenken. Dit industrieel behang is te koop op vtwonen.nl.

Dit behang met bakstenen muur is ook heel gaaf:

baksteen behang industrieelDeze is van Graham & Brown en is hier te koop.

Betonnen muur

Wat ook heel goed in een industrieel interieur past is een betonnen muur. Tijdens mijn zoektocht kwam ik industrieel behang met een betonnen muur tegen:

industrieel behang scandinavisch behangTe koop bij behangfabriek.nl 

Scandinavisch behang

Een Scandinavische look kenmerkt zich door frisse kleuren, natuurlijke materialen, grafische vormen en eenvoud. Daarnaast zie je in een Scandinavisch interieur ook vaak designklassiekers zoals de Eames stoel. Tijdens mijn zoektocht naar behang kwam ik verschillende soorten Scandinavisch behang tegen die perfect passen in een Scandinavisch interieur.

Zoals ik al eerder zei kwam ik op de woonbeurs behang tegen (zie afbeelding hieronder).

4Het Scandinavisch behang, zowel het behang met zwart-wit ruit print als met pluisjes print, is hier te koop.

Rebel walls heeft ook een tof Scandinavisch behang met tegeltjes:
industrieel behang scandinavisch behang

Het allerlaatste behang wat ik jullie laat zien is er eentje om bij weg te dromen…

industrieel behang scandinavisch behangDeze foto is tijdens het tvprogramma van vtwonen ‘Weer verliefd op je huis’ genomen en ik vind het zo’n mooi Scandinavisch hoekje! Het behang is van Piet Hein Eek en is hier te koop. 

Wat vinden jullie van behang? Vinden jullie het suf of hartstikke hip? Hopelijk heb ik jullie weer geïnspireerd 🙂

With love,
Anne

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Janet
  17 juni 2016 at 07:52

  Hoi Anne,

  Ik lees je blog net en ik ben eigenlijk wel heel benieuwd of je het fotobehang van vtwonen nog gebruikt hebt en zo ja, hoe je dat dan gedaan hebt aangezien de muur iets te lang was (of het behang te kort☺️)? Ik zit namelijk met hetzelfde probleempje…

  Groet,

  Janet

  • Reply
   Anne
   17 juni 2016 at 12:54

   Hi Janet,

   Wij hebben uiteindelijk gekozen voor het wit bakstenen behang van kleurmijninterieur.nl
   Dit behang heeft een herhalend patroon waardoor je ook grote muren kunt behangen.

   Groetjes Anne

 • Reply
  Nieuwbouwhuis inrichten? Lees hier mijn tips!
  28 januari 2019 at 12:06

  […] die mijn blog volgen hebben al kunnen lezen dat we misschien een muur in onze woning gaan behangen. Dit behang is mijn […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.