MICHELBERGER HOTEL FRIEDRICHSHAIN BERLIN

Michelberger Hotel ligt in de populaire wijk Friedrichshain in Berlijn. Het is een hip hotel in een monumentaal pand waar je echt de Berlijnse sfeer kunt proeven!

michelberger hotel berlijn friederichshain
Michelberger Hotel is het derde hotel waar ik mee samengewerkt heb voor de city guide van Berlijn. Zoals ik jullie in mijn vorige blog al vertelde heb ik hotels in verschillende prijsklassen en wijken uitgezocht zodat er voor iedereen wel een geschikt hotel tussenzit. Michelberger Hotel is het goedkoopste hotel van de vier hippe hotels waar we geslapen hebben.

Michelberger Hotel Friedrichshain Berlin

Michelberger Hotel is een hip hotel waar je echt de Berlijnse sfeer kunt proeven! Niet alleen in het hotel zelf kun je deze sfeer goed proeven maar ook zodra je het hotel uitloopt. Michelberger Hotel is namelijk gelegen in de creatieve, met een ruw tintje, buurt Friedrichshain. In deze buurt bevinden zich allerlei hippe uitgaansgelegenheden en restaurants wat er voor zorgt dat Friedrichshain erg geliefd is onder de toeristen. Ook ligt het op slechts 100 meter loopafstand van de East Side Gallery (een behouden stuk van de Berlijnse muur met de grootste lengte).

michelberger hotel berlijn friedrichshain

Michelberger Hotel: kamers

Het interieur van Michelberger Hotel is ontworpen door de interieur designer Werner Aisslinger (de designer die ook het interieur van 25hours Hotel Bikini Berlin heeft ontworpen). De stijl van het gebouw (een oude fabriek) heeft hij doorgetrokken in het interieur. Voor het interieur zijn voornamelijk lokale rommelmarktvondsten en low-budget materialen gebruikt. De kamers hebben gigantisch hoge plafonds waar de designer goed gebruik van heeft gemaakt. Met een trappetje omhoog beland je in de slaapkamer die zich onder andere boven de badkamer bevindt. Een foto zegt meer dan duizend woorden dus ik zal nu mijn mond houden en jullie wat foto’s van de kamer laten zien 😉michelberger hotel berlin friederichshainmichel berger hotelmichelberger hotel berlijn friedrichshainDeze tweepersoonskamer is te boeken vanaf €94,50. Dit hotel is ook heel geschikt voor families of vriendengroepen want je kunt hier ook vierpersoonskamers boeken vanaf €147 per nacht! De kamers kun je boeken op de website van Michelberger Hotel. Heb je een kleiner budget? Dan kun je ook een kleine tweepersoonskamer boeken vanaf €84. Check altijd even de website voor de up-to-date prijzen.

Het enige nadeel aan dit prachtige hotel is dat er in de kamers geen airconditioning aanwezig is. Dit is op de meeste dagen geen probleem. Echter toen wij er verbleven was het overdag 37 graden waardoor het erg heet in de kamer was. Er staan wel ventilatoren op de kamer.

Michelberger Hotel: Honolulu bar en binnenplaats

Naast de toffe hotelkamers beschikt het Michelberger Hotel ook over een leuke binnenplaats waar je heerlijk kunt lunchen en dineren.

michelberger hotel berlin friedrichshainHonolulu bar is een echte Berlijnse hotspot! Deze bevindt zich in het Michelberger Hotel maar is toegankelijk voor iedereen. Bestel hier lekker een stuk taart met een kop koffie en plof neer op één van de loungebanken. Je kunt hier ook terecht voor een borrel na het werk maar bovendien is het ook een uitgaansgelegenheid en hebben ze regelmatig live muziek.

michelberger hotel berlin friederichshain

Wanneer een kamer bij Michelberger Hotel boeken?

Als je…

  • de echte Berlijnse sfeer wil proeven
  • in een betaalbaar en uniek hotel wil slapen
  • in de populaire (uitgaans)wijk Friedrichshain wil overnachten
  • wil overnachten, uit eten gaan en een drankje doen op één van de hipste locaties van Berlijn

With love,
Anne

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.