GENERATOR HOSTEL AMSTERDAM

Ik heb weer een echte REMADE locatie voor jullie gespot! Twee maanden geleden opende Generator Hostel Amsterdam haar deuren in Amsterdam Oost. In deze blog laat ik jullie zien wat dit designhostel zo bijzonder maakt.

generator hostel amsterdam kamer
In het zonnige weekend van 6 mei jongstleden zijn mijn vriend en ik op ontdekkingstocht geweest in Generator Hostel Amsterdam. Je denkt misschien op ontdekkingstocht in een hostel? Maar dit is niet zomaar een hostel. Dit designhostel is een hostel met een verhaal en met veel verborgen plekjes.

Generator Hostel Amsterdam: een hostel met een verhaal

Generator Hostel Amsterdam is gelegen aan het populaire Oosterpark. Zowel vanaf het terras als vanuit je bed (in sommige kamers) kijk je uit op het Oosterpark, hoe heerlijk is dat! Het designhostel is gevestigd in een monumentaal oud Universiteitsgebouw, het voormalige Laboratorium Gezondheidsleer. Het monumentale pand is omgetoverd tot een bijzondere ontmoetingsplek waar moderne architectuur met originele oorspronkelijke details (terrazzo vloer, glas-in-lood ramen en collegebanken) gecombineerd wordt. Ik vind het echt fantastisch dat de historie van het pand is terug te zien in het nieuwe ontwerp. Chapeau voor DesignAgency en de architecten van IDEA Ontwerp!

generator hostel amsterdam monumentaalgenerator hostel amsterdam kamer

Generator Hostel Amsterdam: verborgen kamers en gangetjes

Eerder zei ik al dat we op ontdekkingstocht zijn geweest in dit hostel. Het was alsof we in een Harry Potter film waanden waar we allerlei verborgen kamers en gangetjes ontdekten, echt super leuk!

generator hostel amsterdam trapToen we de trap naar de kelder afliepen ontdekten we daar verschillende kamers, waaronder de ontbijtzaal en een barretje.

generator hostel amsterdam kamergenerator hostel amsterdam ontbijtVanuit de lobby loop je het meest bijzondere gedeelte van het designhostel binnen: Het Auditorium. Deze ruimte is gelegen in de voormalige collegezaal waar de historie van het pand nog duidelijk zichtbaar is. Strijk neer op de oude collegebanken en bekijk op het originele schoolbord wat je te drinken wilt. Een leuk detail is ook de Erlenmeyer-kolf-verlichting boven de bar.

generator hostel amsterdam auditoriumAls je via het Auditorium naar boven loopt kom je in een andere verborgen kamer uit: de voormalige universiteitsbibliotheek in originele staat.

generator hostel amsterdam interieurOok kun je bij Nescio, direct aan de lobby gelegen, genieten van een drankje en hapje. Je kunt hier echt heerlijk en betaalbaar een hapje eten en ook als je niet overnacht in Generator Hostel Amsterdam kun je hier terecht.

generator hostel amsterdam kamerDit gedeelte is eveneens super tof ingericht met vintage meubelen, metalen huizen en een kleurrijke vloer die geïnspireerd is op het bovenaanzicht van kleurrijke bollenvelden.

nescio generator hostel amsterdam kamer designhotel

Generator Hostel Amsterdam: de kamers

Generator Amsterdam telt maar liefst 168 twee- en vierpersoonskamers voor maximaal 566 gasten. Wij verbleven in een tweepersoonskamer met uitzicht op het Oosterpark.

generator hostel amsterdam kamerHet was echt heerlijk om wakker te worden met zo’n groen uitzicht! Toen we ’s ochtends uit het raam keken zagen we een hele groep groene vogels voor het raam zitten. We dachten eerst wat doen die papegaaien hier? Zouden die uit Artis zijn gevlogen? Na wat rond te hebben gezocht op internet is dit blijkbaar een bekend fenomeen in Amsterdam. Het zijn geen papegaaien maar halsbandparkieten. Het zag er in ieder geval leuk uit. 🙂

generator hostel amsterdam kamerAan ieder detail is gedacht. Zelfs de weg van je kamer naar de lobby is een plezier om naar te kijken. Als je uit je kamer komt word je verwelkomd door een vrolijke bloemen zee (print van het tapijt).

generator hostel amsterdam halVervolgens kun je met de lift naar beneden waarvan de liftschacht is beschilderd door de Nederlandse kunstenaar Pieter Ceizer.

generator hostel amsterdam liftWij hebben onwijs genoten en het is echt een aanrader om in Generator Hostel Amsterdam eens een nachtje te gaan slapen of een keer binnen te lopen voor een drankje of een hapje.

With love,
Anne

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Femke
  25 mei 2016 at 09:52

  Wauw dat ziet er echt super gaaf uit! Mooi de combinatie tussen vintage en modern en wat een heerlijk lichte kamer. Mijn lijstje wordt zo steeds langer met al jouw hotspots 🙂

 • Reply
  Quinty
  27 mei 2016 at 11:05

  Het ziet eruit als een heel leuk hostel!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.