Gordijnen kinderkamer/slaapkamer: kleur kiezen

Gordijnen zijn vaak het ondergeschoven kindje van het huis maar wauw wat kunnen het echte sfeermakers zijn! Tenminste als je er, met oog voor detail, de benodigde aandacht aan besteed en de juiste stof en kleur uitkiest. In deze blog laat ik jullie zien hoe sfeervol de kinderkamer van June is geworden na het toevoegen van gordijnen. Daarnaast geef ik jullie ook tips voor het uitzoeken van de juiste gordijnen.

gordijnen kinderkamer slaapkamer kiezen

Verduisterende gordijnen kiezen kinderkamer

Het gezelligste kamertje in huis vind ik de kinderkamer van June. Wat ik echter totaal niet gezellig aan deze kamer vond, waren de sfeerloze en onpraktische rolgordijnen (zie foto hieronder). De rolgordijnen lieten ontzettend veel licht door en voegden wat mij betreft totaal geen sfeer toe aan de kinderkamer.

gordijnen kinderkamer kiezen

Op een gegeven moment hebben we zelfs vuilniszakken tegen de ramen geplakt om de kamer van June wat donkerder te krijgen. Dat zag er uit, een echte eyecatcher :(! Oké hoog tijd dus voor stijlvolle en verduisterende raambekleding. Veneta.com wilde graag met mij samenwerken. Ik was meteen enthousiast want ik had op Instagram al veel prachtige gordijnen uit hun collectie voorbij zien komen.

Tips: type kiezen gordijnen kinderkamer

Voor het uitzoeken van gordijnen moet je een aantal keuzes maken. Zo zijn er verschillende types gordijnen: voile, inbetween en overgordijnen (eventueel verduisterend). Voor de kinderkamer hadden we wat de gordijnen betreft twee wensen: sfeerverhogend en verduisterend. Daarom hebben wij gekozen voor een combinatie van overgordijnen met verduisterende voering en een voile. Voile zorgt voor een prachtige diffuse lichtinval en geeft net iets minder binnenkijk overdag. Ben je echter op zoek naar gordijnen voor de woonkamer dan vind ik persoonlijk inbetween gordijnen een echt goede keuze. Deze stoffen vallen prachtig en hebben de perfecte harmonie tussen lichtinval en privacy.

Tips: kleur kiezen gordijnen kinderkamer

En dan komt het moeilijkste maar ook het leukste gedeelte van de gordijnen zoektocht: het kiezen van de kleur en stof. Bij Veneta.com kun je gratis kleurstalen bestellen. Super handig en dat moet je ook zeker doen. Maar het is hierbij wel handig om al vooraf een idee te hebben van de sfeer die je in de kinderkamer/slaapkamer/woonkamer wil creëren. Met een neutrale kleur zit je altijd safe. Mijn tip is dan wel om een neutrale kleur te kiezen die oftewel een subtiel of een groot contrast met de vloer vormt. Een neutrale kleur is misschien wel safe maar Veneta.com heeft ook echt een uitgebreide collectie schitterende gekleurde gordijnen. Met name de velvet gordijnen vind ik geweldig. Kies je voor een kleur i.p.v. neutrale tint? Kies dan een kleur die bijvoorbeeld in een of meerdere accessoires van je interieur terugkomt. Hierdoor zorg je voor eenheid in je interieur.

Voor de kinderkamer wilden wij of een neutrale stof of een okergele stof. Dit laatste vind ik een prachtige kleur en deze kleur komt ook terug in de accessoires van de kinderkamer. Om tot een afgewogen en doordachte keuze te komen, bestelden we diverse kleurstalen. Voor de overgordijnen een velvet mosterdgele kleurstaal en neutrale kleurstalen in diverse soorten stoffen. Voor de voile bestelden we diverse lichte neutrale kleurstalen.

slaapkamer voile veneta
Veneta heather ecru verduisterend

Kleurstalen testen

Als je de kleurstalen eenmaal binnen hebt is het allereerst belangrijk om de kleurstaal voor de muur te houden waar de gordijnen komen te hangen. Lichtinval speelt namelijk een grote rol in hoe de kleur zich in het echt manifesteert. Met name bij velvet stoffen heeft lichtinval een groot effect. Zo wilden wij echt voor de mosterdgele velvet stof gaan totdat we deze voor de muur hielden. De stof oogde ontzettende donker omdat er weinig licht op viel. Daarom hebben we uiteindelijk toch voor een prachtige neutrale stof gekozen: overgordijn Heather Ecru met verduisterende stof en voile Vlair Linnen.

gordijnen kinderkamer slaapkamer kiezen

Ik ben echt mega enthousiast over de gordijnen die we hebben uitgekozen. De gordijnen houden vrijwel al het licht tegen en de kamer is nu echt helemaal af. Mijn familie en vrienden vinden de gordijnen en de daarmee gerealiseerde sfeer ook echt geweldig. Mijn zus heeft meteen ook bij Veneta.com gordijnen voor haar woonkamer besteld.

With love,
Anne

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Rachel Kromdijk
  10 maart 2020 at 16:53

  Wat een prachtige kleuren en materialen zeg, ziet er super uit!

  • Reply
   Laura
   29 augustus 2020 at 16:21

   Prachtige combinatie! Mag ik je vragen welke kleur verf je op de muur hebt gebruikt?

   • Lynn
    19 oktober 2021 at 13:18

    Ik wil ook graag weten welke kleur er op de muur zit!

   • Anne
    19 oktober 2021 at 13:29

    Subtle Stone van Flexa Pure

 • Reply
  Une déco en blanc et gris dans la chambre de bébé | My Blog Deco
  14 oktober 2020 at 08:01

  […] Association de gris, de blanc et de bois pour la déco de la chambre de bébé par Remade With Love […]

 • Reply
  Linda
  15 januari 2021 at 22:02

  Hoi!! Welke commode/merk is dit?
  Heel mooi

 • Reply
  Kixx online
  30 december 2021 at 12:42

  Leuke blog, kinderkamers moeten vaak een bepaalde rust uitstralen voor de kleine! goeie tips.

 • Reply
  Magali
  2 april 2024 at 21:31

  Prachtige verfkleur bij het babybedje. Mag ik weten welke kleur dit is? 🙂

  Groetjes,
  Magali

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.