DIY toolbox: een multifunctionele opberger

Zelf aan de slag! Zoals jullie weten ben ik dol op het ontwerpen en maken van meubels en accessoires. Samen met mijn vriend hebben we al veel meubels voor in ons huis zelf gemaakt. Drie weken geleden stond mij echter een geheel nieuwe uitdaging te wachten: zelf een toolbox maken zonder de hulp van mijn vriend. In eerste instantie voelde dat wat onwennig maar al snel had ik de smaak te pakken met als eindresultaat een echt helemaal zelf gemaakte toolbox. Trots!

bosch youserie diy toolbox

Bosch DIY workshop: zelf aan de slag

Een tijdje terug ben ik uitgenodigd voor een DIY workshop van Bosch om het nieuwe gereedschap YOUseries uit te testen. Ik hoefde hier geen seconde over na te denken want zoals bekend ben ik dol op het ontwerpen en maken van meubels en accessoires. Mijn vriend en ik hebben samen al heel veel zelf gemaakt zoals bijvoorbeeld de houtkasten en het bedframe en hoofdbord van steigerhout op de bovenstaande foto’s. Na zoveel samen te hebben gemaakt leek het mij ook wel heel leuk om te kijken of ik ook zonder hulp van mijn vriend iets helemaal zelf kan maken.

Klustoppers en stylisten Tanja en Marij

Samen met de toppers Tanja van Hoogdalem en Marij van Enter My Attic en het Bosch team gingen we aan de slag op een hele leuke locatie: Het Houtse Meer. De styling was door bovenstaande dames verzorgd en alles zag er waanzinnig mooi uit. Deze toppers zijn naast stylisten ook echte DIY queens en hebben zelfs een eigen klusbus :). Maar goed genoeg gekletst over de entourage en dus first things first. Jullie zijn hier waarschijnlijk om over de DIY toolbox of de nieuwe YOUseries te lezen. Toch?

Zelf een houten toolbox maken

Ik vond het stiekem toch wel een beetje spannend om in m’n uppie helemaal zelf aan de slag te gaan. Maar de andere dames waren dat ook en dat resulteerde in heerlijk gegiebel en geklets. Na de eerste zaagsneden had iedereen echt de smaak te pakken en werkten we in opperste concentratie aan onze zelf te maken toolbox. Het was alsof we nog nooit iets anders gedaan hadden. Echt leuk om te doen en ik was heel tevreden over het eindresultaat. En ik voelde mij super trots! Als je een goede werkbeschrijving, maattekening en gereedschap hebt is het ook echt goed te doen. Wil je ook zo’n toolbox maken? Hier vind je de werkbeschrijving en hier de maattekening.

bosch youserie diy toolbox

Toolbox stylen en verven?

Mijn eerste zelf gemaakte DIY wil ik aan June geven. Daar kan ze mooi haar knutselspulletjes in opbergen en als ze groter is kan ze tegen haar vriendinnetjes zeggen: ‘kijk die heeft mijn mama zelf gemaakt ;)’. Natuurlijk heeft ze er nu nog vrij weinig aan maar ik heb hem for the time being als opberger zolang op de commode neergezet. Voor op de commode is de toolbox echter wel erg groot. Dus zodra we voor June beneden een speelhoek ontworpen en ingericht hebben gaat deze daar naar toe.

Op Instagram vroeg ik aan jullie zal ik de toolbox een kleurtje geven of zo laten? Zo laten werd winnaar met 60% van de stemmen. Persoonlijk vind ik dat de toolbox zo inderdaad ook heel mooi is. Maar ik moet eerlijk toegeven dat deze vooral geen kleurtje heeft omdat ik geen tijd had om te schilderen;). En zo heeft ieder nadeel toch weer zijn voordeel!

Bosch YOUseries & nieuwe DIY

Ik heb echt de smaak te pakken gekregen. De dag na de workshop ben ik meteen aan de slag gegaan met een nieuwe DIY. Deze DIY, waar ik later nog een blog over schrijf, stond al een tijdje op mijn verlanglijst: een learning tower voor June. Zo kan ze meekijken als ik aan het koken ben (in plaats van mopperend aan mijn been te hangen 😉 ). Voor deze DIY heb ik de boormachine en schuurmachine van YOUseries die ik na de workshop mee naar huis heb gekregen gebruikt. De YOUseries zijn heel mooi vorm gegeven, makkelijk te bedienen en licht van gewicht. Bij het maken van de learning tower heb ik mijn vriend toch gevraagd om mee te klussen. Ik kon het natuurlijk prima zelf maar ik was heel benieuwd naar zijn mening over de YOUseries. Hij vindt ze erg fijn en beslist geen vrouwending. Met name omdat ze zo licht van gewicht zijn en fijn in de hand liggen.

Tip: mocht je een van de YOUseries willen aanschaffen bij bol.com krijg je tijdelijk een gratis 2de accu.

Op zoek naar nog meer DIY inspiratie? Neem dan eens een kijkje op de website All About DIY .

With love,
Anne

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Kevin | Goedkoop-treinkaartje.nl
  29 november 2019 at 12:26

  Super leuk! Geeft ook veel meer charme en verhaal aan je meubels. Een boomstam als bijzettafel is ook echt geniaal. Liefst zo grof en robuust mogelijk, maar moet wel praktisch blijven (vlak oppervlak).

  Heel gaaf en zeker mee doorgaan!

 • Reply
  Krina
  1 februari 2020 at 01:14

  Echt leuk. Even de tijd vrij krijgen om ook zo een toolbox te maken, of althans proberen te maken. Lol

  • Reply
   Krina
   1 februari 2020 at 01:15

   Enorm leuke website heb je 😉

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.