Speelhoekje met tekenrol en DIY peutertafel

Iedereen die een peuter heeft weet hoe fijn het is om een speelhoekje te hebben in de woonkamer, of in mijn geval de werkkamer. Zodoende kun je je dreumes/peuter tijdens jouw eigen bezigheden mooi in de gaten houden. In deze blog laat ik jullie zien hoe je een stijlvol speelhoekje creëert met onder andere een zelfgemaakte peutertafel en een tekenrol.

speelhoekje peuter peutertafel

Speelhoekje: zelfgemaakte peutertafel

Laatst kwam ik de afgedankte underlayment plank van ons vorige bureau tegen en ik dacht hoe leuk is het om hier een peutertafel van te maken. Op deze manier zou June net als papa en mama, een eigen knutselplekje in de werkkamer hebben. Zo worden de plank en restjes verf tenminste ook nog hergebruikt. Hieronder zie je links een foto van ons vorige bureau en rechts een foto van ons grote huidige bureau.

De oude plank hebben we bij Karwei op maat laten zagen (0,50 euro per zaagsnede) in 4 delen: een bovenblad van 70 x 40 cm, twee zijwanden van 40 x 48 cm en een lat ter versteviging van 66,4 x 8 cm. Eerst hebben we een zijwand met versterkingshoeken aan het bovenblad bevestigd. Aan de achterkant van het bureau komt onder het bovenblad en tussen de zijwanden een lat ter versteviging. Daarom hebben we een lat aan de binnenkant van de zijwand en het bovenblad bevestigd met versterkingshoeken. Ten slotte hebben we op dezelfde manier de andere zijwand bevestigd aan het bovenblad en de lat. Wij hebben versterkingshoeken gebruikt zodat er geen schroefgaten in het zicht zitten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de planken wel aan elkaar te schroeven en vervolgens de gaten op te vullen met houtvuller. De peutertafel hebben we in twee lagen geverfd met een restje verf dat we nog hadden staan: kleur Delicate Stone van Flexa.

speelhoekje peuter peuterstoel rotan

Speelhoekje ontwerpen: een geheel met de ruimte

Mijn tip als je een speelhoekje voor je woonkamer (of een andere ruimte) gaat ontwerpen: zorg dat het één geheel gaat vormen met de rest van de ruimte. Hier kun je voor zorgen door een aantal kleuren en materialen te gebruiken die al in de ruimte voorkomen. In ons geval heb ik ervoor gekozen om zwart, licht beige, leer, hout en rotan te gebruiken. Al deze materialen en kleuren komen ook in de rest van de ruimte terug waardoor het totaal één geheel vormt en rust uitstraalt. Om het plaatje iets speelser te maken heb ik gekozen voor een cirkel op de muur, een apekop (June is er zelf eentje 😉 en is dol op aapies) en blauwgroene accenten. De cirkel heb ik geschilderd met verf uit een Flexa kleurtester (1,99 euro) in de kleur van het jaar van Flexa: Tranquil Dawn.

speelhoekje peuter cirkel op muur tranquil dawnl

Speelhoekje styling: rotan stoel en tekenrol

Voor de styling van het speelhoekje heb ik verschillende materialen en kleuren toegepast. Voor mijn nieuwe samenwerking met fonQ mocht ik een aantal producten uitkiezen voor June haar nieuwe peuter speelhoekje. Ik koos onder andere de prachtige rotan peuterstoel Montana van het kindermerk Childhome uit. Opbergruimte mag zeker ook niet ontbreken in een speelhoekje. Hiervoor kwam ik uit bij deze blauwgroene opbergmand met een pompon van Kidsdepot en Play & Go Mini opbergzak met kersenprint. De houten blokken met letters van Sebra zijn nu nog vooral ter decoratie maar als June ouder is kan ze hiermee oefenen om woordjes te spellen. De tekenrol met leren lussen van Handles and more vind ik echt supergaaf! Voorlopig kan onze kleine Picasso hier wel even mee vooruit en naar verwachting zullen er zo nu en dan ook wel wat kunstwerkjes langs de randjes op de tafel en de muur getoverd worden. De eerste strepen zitten al op de peutertafel :).

Wij zijn echt super blij met het speelhoekje boven voor June. Ik heb nu al zin om ook in de woonkamer aan de slag te gaan en ook daar een speelhoek te creëren. Wil je nog meer inspiratie voor het creëren van een speelhoekje? Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met een aantal leuk speelhoekjes.

With love,
Anne

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.