Mini make-over met Flexa: het vergeten hoekje op zolder

In ieder huis bevindt zich wel ergens een ‘ vergeten hoekje’ dat met een klein beetje aandacht toch weer helemaal tot groei en bloei kan komen. Niet letterlijk bedoeld natuurlijk maar slechts bij wijze van spreken. Nee je moet eerder denken aan een kleine of grote ingreep met kleur zodat de grijze muis in huis weer een echte eyecatcher wordt.


Velen van jullie kennen vast wel onze droomzolder die al regelmatig is verschenen in mijn eigen blogs maar ook in onder andere het tijdschrift vtwonen. Desondanks is ook deze droomzolder niet perfect en bevindt zich zelfs daar een vergeten hoekje. Uiteraard heeft de fotografe dit hoekje tot op heden sneaky buiten beeld gehouden want ja het moest natuurlijk allemaal perfect ogen ;). Maar oké ik speel nu open kaart en laat jullie zien dat ook bij ons hier en daar de puntjes nog op de i gezet moeten worden. Zo hebben de zolderschotten bijvoorbeeld nog steeds geen handgreepjes en daardoor zijn deze, inclusief de aanliggende muur, inmiddels hartstikke vies geworden. Bovendien was dit hoekje ook nog eens helemaal leeg en oogde daardoor erg kaal. Mij leek het een mooie uitdaging om voor mijn nieuwe samenwerking met Flexa aan de slag te gaan met dit vergeten hoekje. Op die manier kan ik  laten zien wat er met een beetje kleur en wat andere toevoegingen zoal verbeterd kan worden en/of wat allemaal mogelijk is.

Stap 1: moodboard maken

Om voldoende inspiratie te krijgen en om tot een mooi palet te komen heb ik eerst een moodboard gemaakt. De uitdaging was dat op onze zolder al twee kleuren nadrukkelijk aanwezig zijn waarmee rekening gehouden moet worden. Het was wat ons betreft absoluut een vereiste om deze kleuren tot hun recht blijven laten komen. Kortom de basis was er en aan mij de uitdaging om daaromheen qua kleur de juiste keuzes te maken zodat het een sfeervol geheel zou worden. Om dat te bereiken ben ik met het samenstellen van een moodboard met de aanwezige kleuren (okergeel en licht blauwgrijs) gestart. Vervolgens heb ik een stapel tijdschriften gepakt en mooie sfeerbeelden en kleuren, waar ik een fijn gevoel bij kreeg, uitgescheurd . Dit leidde tot onderstaand moodboard.

Stap 2: kleur kiezen

Normaal gesproken vind ik dit een lastige en zeer tijdrovende bezigheid omdat het niet meevalt om te visualiseren hoe een kleur die ik op het oog heb zich uiteindelijk ‘ life’ presenteert. Het is meestal allemaal net wat anders dan wat je in eerste instantie veronderstelt of waar je op hoopt. Dit met het gevolg dat je weer opnieuw kunt beginnen. Om dat te voorkomen heb ik deze keer en voor het eerste een kleur uitgekozen met behulp van de visualizer app van Flexa en ik vond het echt een verademing. Je hebt hierdoor veel sneller inzicht hoe een kleur zich presenteert/uitwerkt. Dit komt onder andere omdat je, in tegenstelling tot een sample uit bijvoorbeeld een kleurenwaaier, via de visualizer app de gehele muur in de door jou gekozen kleur kunt bekijken. Dat werkt echt veel gemakkelijker en je voorkomt hiermee dat je per ongeluk een kleur uitkiest die toch net iets minder goed in het door jou veronderstelde plaatje past. Kortom zeer gebruiksvriendelijk en echt een aanrader. In mijn moodboard zie je een aantal roodroze/oranjeroze/koperoranje kleuren terugkomen. In de visualizer app heb ik de resultaten van verschillende kleuren van gedempt rood/roze en gedempt oranje op onze muur bekeken. Zowel de ‘red’ als de ‘sienna’ serie van Flexa Pure vond ik erg mooi. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de oranjeroze kleurenserie Sienna (delicate Sienna, Gentle Sienna en Subtle Sienna, zie kleurenbolletjes onderaan op onderstaande foto).

Stap 3: aan de slag

Voordat ik met schilderen aan de slag ga zorg ik er altijd voor dat eerst alles afgeplakt is wat beschermd moet worden en bovendien leg ik altijd een oud laken op de grond. Daarnaast is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle overige benodigdheden voor het schilderen zoals een kwast, roerstaafjes, vochtig doekje (voor het geval ik iets knoei), de verf (Gentle Sienna) en een muurroller met bak bij de hand zijn. Bij dit kleine muurtje heb ik eerst alle randen met de kwast behandeld en vervolgens ben ik van boven naar beneden de rest van het vak gaan inkleuren.

Naast dit muurtje heb ik ook de zogenaamde knieschotten geschilderd in een kleur uit de Sienna serie: Delicate Sienna. Daarnaast vond ik het ook leuk om weer eens een kastje op te knappen dat ik voor slechts 10 euro bij de kringloopwinkel heb weten te scoren. Voor deze metamorfose heb ik de kleur Subtle Sienna gebruikt.

Stap 4: van vergeten hoekje naar sfeermaker

Wat ben ik blij dat ik met dit hoekje aan de slag ben gegaan! De Sienna kleuren geven onze zolder zoveel meer sfeer. Om het geheel af te maken hebben we op de knieschotten en het REMADE-proof kastje leren handgrepen bevestigd. De handgrepen hebben we gemaakt van een reep leer en we hebben ze bevestigd met slotbouten. Bij de Kwantum kwam ik ook nog een aantal budgetproof accessoires tegen die helemaal bij deze bohemian sfeer passen: een rotan spiegel, macraméhanger en macramékussen.

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van deze mini make-over vinden. Hopelijk heb ik jullie weten te inspireren om zelf ook een grijze muis in huis om te toveren tot een eyecatcher. Geloof me het is echt de moeite waard.

With love,
Anne

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Desiree
  24 juli 2017 at 20:22

  Heel leuk en goede tip, die Flexa app! Ik ga ook toch maar een wittw muur een kleurtje geven…

  Heel andere vraag, wat heb je een toffe tuinbroek, mag ik vragen waar die van is?

 • Reply
  Femke
  25 juli 2017 at 08:29

  Wauw, wat een toffe make-over en wat een goede kleur dit. Ik vind het vooral ontzettend leuk dat het kastje dezelfde kleur heeft als de muur. Over een week krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis, dus kan niet wachten om aan de slag te gaan 😉

 • Reply
  Annemarie Lindeboom
  25 juli 2017 at 12:24

  Echt heel mooi! Krijg ook zin iets een make over te geven.

 • Reply
  Laura
  25 juli 2017 at 12:58

  Wat is het moooooi geworden Anne!

 • Reply
  Stella
  31 juli 2017 at 09:14

  Wauw wat prachtig! Ik heb zo’n vergeten hoekje in de woonkamer, als ik dit dan zie: fantastisch!

 • Reply
  Maud
  2 augustus 2017 at 14:12

  Heb je voor het kastje een speciale houtverf gebruikt?

 • Reply
  Bjorn Tilburgs
  18 augustus 2017 at 09:32

  Wow, ik vond het hoekje al best netjes, maar zie nu wat er van gemaakt kon worden! Erg tof geworden!

 • Reply
  AAN DE SLAG MET DE KLEUR VAN HET JAAR 2018: HEARTWOOD | REMADE with love
  10 oktober 2017 at 18:05

  […] in je interieur te creëren. In mijn vorige blog zagen jullie al hoe ik door middel van kleur het vergeten hoekje in ons huis omtoverde tot een eyecatcher. Zoals al eerder gezegd daagde blogger Mariëlle mij deze keer uit om […]

 • Reply
  Flexa Pure: aan de slag met vergrijsd groene muurverf Tundra | REMADE with love
  16 december 2017 at 09:29

  […] voor een eerdere samenwerking met Flexa ook een mini make-over gedaan met Pure by Flexa ColorLab (klik hier om deze make-over te bekijken). Ook toen was ik al erg enthousiast over het kleurenpalet van deze […]

 • Reply
  Sofacompany Deense design banken: Vera velours bank
  27 januari 2019 at 20:20

  […] tot in de puntjes af zou zijn maar nee hoor. Ook wij zijn ‘gewoon’ mensen met verborgen hoekjes en klusjes die blijven liggen. Zo hebben we bijvoorbeeld toen we zijn verhuisd alle […]

 • Reply
  Kinderkamer zolder: slaapkamer met schuin dak | REMADE with love
  21 juli 2020 at 13:42

  […] kleur Gentle Sienna van Flexa Pure gekregen. Deze kleur hadden we al eens ooit toegepast (zie blog: het vergeten hoekje op zolder) en vinden we nog steeds een prachtige kleur. Het kastje dat voor dit muurtje staat kochten we […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.