Flexa Pure: aan de slag met vergrijsd groene muurverf Tundra

Pure by Flexa ColorLab is een bijzonder mooie lijn van Flexa. Het prachtige kleurenpalet, bestaande uit vergrijsde en natuurlijke kleuren en pastel en felle kleuren, samen met de matte uitstraling van deze verf en de handgeschilderde A4 kleurstalen zorgen er zonder enige twijfel voor dat deze collectie mijn favoriet is. In deze blog laat ik jullie zien hoe ik met de vergrijsd groene muurverf Tundra nog meer sfeer creëer in mijn werkkamer. Ook krijgen twee houten accessoires een mini make-over met Pure by Flexa ColorLab matte houtlak.

foto gemaakt door fonQ (binnenkijker bij mij thuis)

Pure by Flexa ColorLab

Afgelopen zomer heb ik voor een eerdere samenwerking met Flexa ook een mini make-over gedaan met Pure by Flexa ColorLab (klik hier om deze make-over te bekijken). Ook toen was ik al erg enthousiast over het kleurenpalet van deze lijn en vond ik het moeilijk kiezen tussen alle prachtige vergrijsde en zachte kleuren. In deze blog laat ik je zien hoe ik voor de werkkamer een kleur heb uitgekozen. En nee wees maar niet bang, het geliefde okergoude vlak op de muur verdwijnt niet. Alleen de tegenoverliggende witte muur krijgt een sfeervol kleurtje.

Stap 1: moodboard maken

Voordat ik een kleur uitkies kijk ik altijd welke kleuren er in de ruimte al aanwezig zijn en welke kleuren daar eventueel bij zouden passen. In mijn werkkamer overheerst de kleur okergoud (kleur van het jaar 2016). Wat mij meteen opvalt aan de ruimte is hoe mooi zowel het groen van de planten als de lichtgrijze accessoires zich combineren met de kleur okergoud. Om inspiratie te krijgen voor het kiezen van een kleur en om tot een mooi kleurenpalet te komen heb ik een moodboard gemaakt (een combinatie van foto’s van mijn werkkamer, foto van de badkamer van blogger Marina van Veel Woongeluk en posters uit het vtwonen posterboek 2016). Na het maken van mijn moodboard was ik helemaal tevreden met de gecreëerde sfeer en had ik de kleuren uit de Tundra lijn van Pure by Flexa ColorLab in gedachte. Daarnaast leek het mij leuk om deze te combineren met de lichtgrijze kleur Silver Shores (één van de Flexa Trendkleuren).

flexa pure vergrijsd groen muurverf tundra

Stap 2: Flexa Visualizer App

Iedere keer als ik een kleur in gedachte heb visualiseer ik deze ook op de muur met de Flexa Visualizer App. Voor deze muur in de werkkamer wilde ik de ene helft in de kleur Mild Tundra schilderen en de andere helft in de kleur Delicate Tundra. Daarom heb ik de vlakken alvast afgeplakt zodat de Flexa Visualizer App mijn idee snapt. Op de foto hierboven zie je het resultaat hiervan.

Stap 3: Flexa kleurtester

Om tot een goede kleurkeuze te komen is naast het gebruik van de visualizer app het ook belangrijk om de door jou gekozen kleuren in de vorm van een kleurstaal tegen de muur die je gaat schilderen, aan te houden. Een kleur ziet er namelijk totaal anders uit (lichter of donkerder) als je de kleurstaal plat op tafel legt dan wanneer je deze staand tegen de muur houdt. Voor een groot aantal kleuren kun je de Flexa Kleurtester bestellen. Hiermee kun je, op de muur zelf of op een A4, de kleur testen. Van alle kleuren van Pure by Flexa ColorLab zijn bij verfspeciaalzaken handgeschilderde A4 kleurstalen verkrijgbaar. Als je deze tegen de muur houdt die je gaat schilderen heb je echt een goed idee of je de goede kleur hebt gekozen. Wil je weten welke verfspeciaalzaak bij jou in de buurt Pure by Flexa ColorLab verkoopt? Bekijk dan deze link en vergeet niet het filter Pure by Flexa aan te vinken.

flexa pure vergrijsd groen muurverf tundra

Stap 4: aan de slag

Yes, de kleur is gekozen en de verf is in huis dus we kunnen aan de slag! Nou ja, yes we kunnen aan de slag.. eerlijk gezegd kijk ik altijd best wel op tegen zo’n schilderklus. Maar als ik eenmaal bezig ben, meestal samen met mijn vriend, is de klus zo geklaard. Vooral omdat de gebruikte verf bij ons in één keer dekkend was (hoera!). Het afplakken vind ik wel altijd een gedoe maar ja je wil natuurlijk ook niet dat de verf op het plafond, kozijn en plinten terecht komt. Toch maar ‘even’ doen dus. Als ik met twee kleuren op één muur werk (het schilderen van een vlak) dan gebruik ik voor het afplakken altijd frogtape omdat bij deze tape er zelden verf onderdoor kruipt. Voor het afplakken van een lijn die waterpas is gebruik ik altijd een lijnlaser. Dit apparaatje zorgt voor een kaarsrechte laserlijn op de muur (zie afbeelding hieronder).

flexa pure vergrijsd groen muurverf tundra

Afhankelijk van de grootte van de muur deel ik de muur denkbeeldig in een aantal vlakken in waarbij ik per vlak eerst de randjes schilder (met kwast of kleur muurverfroller) en vervolgens het vak van boven naar beneden verder inkleur met een muurverfroller. Als je net als ik op een muur twee verschillende kleuren aanbrengt moet je eerst de ene kleur volledig laten opdrogen (3 uur voor Pure by Flexa ColorLab zijdemat) voordat je met de volgende kleur aan de slag gaat. Op deze muur heb ik links Mild Tundra aangebracht en rechts Delicate Tundra. Daarnaast heb ik ook nog houten accessoires in de kleuren Real Tundra en Silver Shores geschilderd.

flexa pure vergrijsd groen muurverf tundra

Stap 5: het eindresultaat

Volgende week laat ik jullie het eindresultaat zien van deze leuke mini make-over. Oké misschien moet ik jullie vast een tipje van de sluier geven. Uiteraard zien jullie dan de muur in de vergrijsd groene kleuren Mild Tundra en Delicate Tundra maar ik heb ook een heel gaaf meubel ervoor geplaatst welke ik uiteraard nog leuk ga stylen. Wat er onder andere op dit meubel komt te staan? Een mini ladekastje in de kleur Real Tundra met hele toffe handgreepjes.

To be continued….

With love,
Anne

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  TON SUR TON + IKEA MOPPE HACK | REMADE with love
  6 januari 2018 at 10:03

  […] niet alleen een stijlvol interieur maartegelijkertijd ook een weldadige rustige sfeer. In mijn vorige blog liet ik jullie al zien voor welke kleuren ik gekozen heb: verschillende tinten van de kleur […]

 • Reply
  Pure by Flexa ColorLab: matte muurverf en krijtverf Stone | REMADE with love
  3 maart 2018 at 12:33

  […] mijn vorige blog konden jullie al lezen hoe razend enthousiast ik over het concept Pure by Flexa ColorLab ben. Deze […]

 • Reply
  Shanna
  1 april 2019 at 09:24

  Leuk idee! Creativiteit is echt wat ik altijd mooi vind aan een huis, niet zo standaard als de meeste huizen. Ik zou wel oppassen voor tape bij het ophangen van bepaalde voorwerpen aan de wand. Tape kan soms zorgen voor lelijke strepen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.