TON SUR TON + IKEA MOPPE HACK

In deze blog laat ik zien hoe door het gebruik van ton sur ton een stijlvol en rustig interieur kan worden gecreëerd. Daarnaast is te zien hoe ik het ladekastje van IKEA MOPPE met vergrijsd groene houtlak heb omgetoverd tot een eyecatcher. Natuurlijk mogen jullie ook het eindresultaat zien van de mini make-over van mijn eigen werkkamer. De muur heeft een prachtige vergrijsd groene kleur gekregen en bovendien hebben we allerlei handige opbergers aan mijn werkkamer toegevoegd zodat er een opgeruimde en sfeervolle werkplek is ontstaan.

flexa kleurtester silver shores flexa pure tundra

Ton sur ton

Misschien denk je ton sur watte? Ton sur ton is een Franse term die gebruikt wordt voor het in een interieur toepassen van verschillende tinten van één kleur. Je creëert hiermee niet alleen een stijlvol interieur maar tegelijkertijd ook een weldadige rustige sfeer. In mijn vorige blog liet ik jullie al zien voor welke kleuren ik gekozen heb: verschillende tinten van de kleur Tundra wat een vergrijsd groene kleur van Pure by Flexa ColorLab is. In dit specifieke hoekje van mijn werkkamer wilde ik graag ton sur ton toepassen en daarom heb ik gekozen voor drie verschillende tinten van de kleur Tundra: Delicate Tundra, Mild Tundra en Real Tundra.

ton sur ton ikea moppe hack

Ton sur ton: verschillende materialen

Door het gebruik van verschillende tinten van één kleur loop je het risico dat  je interieur ook wat saai wordt! Maar om dat te voorkomen heb ik de gebruikte tinten ook via andere materialen/objecten terug laten komen. Bij ons dus niet alleen op de muur maar ook op het houten IKEA MOPPE miniladekastje. Om het plaatje compleet te maken heb ik planten uitgezocht die uitstekend bij de vergrijsd groene kleur passen.

In mijn werkkamer ontbraken nog opbergmogelijkheden en daarom hebben we allerlei slimme opbergers gekocht (bij IKEA). Zo hebben we stellingkast IVAR voor etaleer en opbergmogelijkheden gekocht en hebben we daarnaast ook nog eens twee ladeblokken aangeschaft. Ladeblok Alex voor onder het bureau en ladeblok Helmer voor naast de stellingkast. Op deze manier creëren we extra opbergruimte voor kleine spullen zoals schrijfwaren, kabeltjes, kleurstalen, etc. Wat mij betreft staan zowel de stellingkast als het ladeblok prachtig bij de gekozen vergrijsd groene tinten en vormen ze een mooi harmonieus en evenwichtig geheel.

ton sur ton ikea moppe hack

IKEA MOPPE hack ton sur ton

Een andere handige opberger die we hebben aangeschaft is het budgetvriendelijke IKEA MOPPE miniladekastje. Gemakkelijk om bijvoorbeeld aantekeningen, binnenkomende facturen, notitieblokken of verzin het maar (George Cloony zou zeggen: or what else) in op te bergen. Aangezien het thema dat ik door wilde voeren ton sur ton is heb ik dit kastje ook een mini make-over gegeven. Deze heb ik geschilderd in de kleur Real Tundra van Pure by Flexa ColorLab. Dit is overigens wel de donkerste tint van de kleur Tundra die ik gebruikt heb in deze ruimte. Het IKEA MOPPE kastje heeft geen handgreepjes maar inkepingen om de laden te openen. Wil je evenals wij toch handgrepen? Draai dan de laden om, kies handgreepjes uit die je mooi vindt en bevestig deze op de laden. Wij hebben gekozen voor de prachtige handgrepen van Brut Home Industrials. Ik vind het een prachtig kastje geworden! 

Tip: wil je ook het IKEA MOPPE kastje schilderen? Behandel het kastje dan eerst met grondverf (in een kleur die dicht bij de aflak kleur ligt). Vervolgens laat je de verf goed drogen en schuur je het kastje licht op zodat de grove haaltjes verdwijnen. Hierna kun je aan de slag met de houtlak in een kleur naar keuze. Aanbrengen met een lakviltroller zorgt voor een egaal resultaat.

ton sur ton ikea moppe hack

Wat ben ik blij met het eindresultaat! Ik genoot al erg van mijn werkplek maar de toevoeging van deze vergrijsd groene kleur en etaleer- en opbergmogelijkheden maken het voor mij echt een droomwerkplek.

With love,
Anne

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Marlies
  6 januari 2018 at 10:51

  Wat is het mooi geworden! Hier staat ook nog zo’n Moppe kastje te wachten op een restyling 🙂

 • Reply
  San
  7 januari 2018 at 01:08

  Ik zou de stellingkast zo voorbij gelopen zijn, maar zo gestyled ziet hij er weer super tof uit!

 • Reply
  Hanneke
  28 oktober 2018 at 08:14

  Hi Anne, wat een prachtige werkkamer!! Zou je mij de kleurcode van het okergoud willen laten weten? Overal gezocht op je site, maar nog niet kunnen vinden. Gtrz, Hanneke

 • Reply
  Kimberley - Homefreak.nl
  31 oktober 2018 at 17:37

  Wat een ontzettend leuk idee! Ik wil ook spontaan een werkkamer hihi

 • Reply
  FLEXA INDUSTRIAL GREY + TENDER CLAY: WERKKAMER MAKE-OVER | REMADE with love
  10 december 2018 at 19:23

  […] de kamer. Dit kleurenpalet bestaat uit vergrijsde groentinten met hout en zwarte accessoires (zie deze blog voor het kleurpalet van mijn vorige samenwerking met Flexa in de werkkamer). Daarnaast wilden we […]

 • Reply
  Bianca
  22 januari 2019 at 22:26

  Ook al is je nieuwe werkkamer helemaal te gek opgeknapt, blijf ik dit ook een zeer mooie kleurencombinatie vinden! Vele tips al kunnen vinder ter inspiratie voor het opknappen van mijn eigen werkkamer 🙂 Ik vroeg me af welke wit kleur je als basis gebruik oor oa deze kamer? Of oogt het wit en is het dat niet? Grt Bianca

 • Reply
  Renske
  9 april 2020 at 23:51

  Hi, toffe werkkamer! Ik kwam op je blog door Pinterest. Ik was opzoek naar inspiratie van de Tundra kleuren omdat ik deze ga gebruiken voor mijn slaapkamer!
  Op welke afbeelding van jouw blog kan je de delicate en mild tundra en zien? Achter de kast?
  X. Renske

  • Reply
   Anne
   8 juni 2020 at 10:49

   Hi Renske, Ja achter de kast :). Groetjes Anne

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.