FLEXA INDUSTRIAL GREY + TENDER CLAY: WERKKAMER MAKE-OVER

Al geruime tijd streefden mijn vriend en ik ernaar om meer werkruimte creëren in onze werkkamer. We wilden van één naar twee werkplekken gaan en bovendien zorgen voor meer werkruimte op de bureaus. Daarnaast wilden we een rustige maar tegelijkertijd ook sfeervolle ruimte scheppen. Het leek ons leuk om door middel van verf, optisch een soort nis te creëren. In deze blog laat ik je de mini-makeover van onze werkkamer zien.

flexa creations industrial grey tender clay

Het bureau (blad underlayment en onderstel LERBERG en ALEX van IKEA) dat momenteel in onze werkkamer staat, vinden we nog steeds prachtig. Daarom hebben we besloten om dit als vertrekpunt te kiezen en er een dubbele variant van te maken, van muur tot muur. Om voor nog meer werkruimte te zorgen kozen we wel voor een iets dieper werkblad. Bovendien maakten we een multifunctionele opberger die zowel dient als beeldscherm verhoger als opberger voor het toetsenbord en de muis. Dit voor het geval dat we het gehele werkblad nodig zouden hebben om te werken.

flexa creations industrial grey tender clay

Kleur kiezen

Ik was echt ontzettend blij met mijn werkplek en het okergouden vlak op de muur. Maar omdat we van één naar twee werkplekken wilden en de muur hier en daar ook nog eens beschadigd was, vond ik het wel tijd voor een andere look. Maar ja wat voor een look? Als een kip zonder kop ging ik allerlei kleuren van de Flexa kleurtesters uitproberen (van rood tot roze en van diepdonkerblauw tot beigetinten). Ik vond zoveel kleuren mooi en helaas ben ik soms echt slecht in het maken van keuzes. Dit was, zoals al snel bleek, echt geen handige aanpak! Ik kon natuurlijk beter eerst bedenken welke kleuren bij het huidige kleurenpalet passen en welke kleuren zowel mij als mijn vriend aanspraken of beter gezegd waar we blij van werden.

Zoals gezegd kwamen we al snel tot de conclusie dat de nieuwe look moest passen bij het huidige kleurenpalet van de kamer. Dit kleurenpalet bestaat uit vergrijsde groentinten met hout en zwarte accessoires (zie deze blog voor het kleurpalet van mijn vorige samenwerking met Flexa in de werkkamer). Daarnaast wilden we ook dat de nieuwe werkplek fris maar tegelijkertijd ook lekker knus is. Daarom hebben we besloten om optisch een nis te schilderen. Het onderste deel hebben we in een donkere kleur uitgevoerd zodat het lijkt dat de werkplek als het ware wordt omhelst. Het bovenste deel kreeg een lichte en frisse kleur wat voor ons gevoel ruimte geeft om helder na te denken.

flexa visualizer industrial grey

flexa industrial grey

In de Flexa Creations brochure kwam ik de kleur Industrial Grey tegen, een diepe donkergrijze kleur welke heel goed matcht met het onderstel van ons bureau. Als frisse tegenhanger sprak de kleur Tender Clay ons erg aan. Een heel lichte neutrale groen/grijs tint welke perfect past bij de tegenovergelegen muur.

Flexa visualizer app en kleurtesters

Voor mij zijn de kleurtesters van Flexa echt een uitkomst en ik ben er dol op. Dat wordt ingegeven door het feit dat ik graag dingen in het echt wil zien en voelen. Doormiddel van de kleurtesters zie je hoe een kleur tot uiting komt op bij een bepaald materiaal en welke invloed de lichtinval daarop heeft. Maar ik wil jullie wel één tip uit mijn ervaring geven. Schets eerst voor jezelf een beeld welke kleuren je mooi lijken en ga vervolgens deze kleuren eerst testen met de Flexa Visualizer app. De kleuren waartussen je na het gebruik van deze app nog twijfelt kun je dan vervolgens testen met de Flexa kleurtesters.

flexa kleurtester tender clay werkkamer

Zelf was ik niet alleen benieuwd naar hoe de kleuren in de ruimte zouden staan maar zeer zeker ook naar mijn ontwerp. Daarom plakte ik de contouren van de nis en lambrisering eerst af met tape zodat de visualizer app snapt welk vlak welke kleur moet krijgen. Yes ik was helemaal blij met hoe het eruit zou komen te de zien. Op de app kwamen de kleuren echter wel wat lichter over dan ik in gedachten had. Om toch helemaal zeker te zijn van mijn kleurkeuze gebruikte ik ook nog de kleurtesters. Naast Industial Grey en Tender Clay heb ik ook nog Green Tea aangebracht op de muur voor het geval ik Tender Clay te licht zou vinden. Eenmaal op de muur aangebracht was het voor mij gelukkig meteen duidelijk, Tender Clay en Industrial Grey zijn het geworden. Green Tea lijkt mij overigens wel mooi om aan het kleurenpalet toe te voegen dus deze kleur gaat zeker terug komen in een accessoire.

flexa industrial grey tender clay

Aan de slag

Helemaal happy met onze kleurkeuze, tijd om aan de slag te gaan! Voordat we kunnen beginnen met verven moesten eerst de randjes van de driehoek op de muur weggeschuurd worden. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is begonnen we met het klaarleggen van alle benodigde spullen:

 • een oud laken
 • een kleine kwast
 • muurverfroller + bak
 • verf
 • vochtig doekje voor de knoeikonten onder ons
 • roerstaafje
 • gewone tape voor het afplakken + frogtape voor de lambrisering
 • lijnlaser of een rolmaat, waterpas en potlood

Na het afplakken hebben we eerst het bovenste deel van de muur geschilderd in de kleur Tender Clay. We moesten wel twee lagen aanbrengen omdat we na één laag toch het okergouden vlak er nog doorheen zagen. Nadat deze twee lagen droog waren hebben we met behulp van een lijnlaser de lambrisering afgeplakt. De randjes schilder ik altijd eerst met een kwast voordat ik het vlak van boven naar beneden inkleur met een muurverfroller. De kleur Industrial Grey dekte bijna in één keer maar we zagen toch op één plek dat we de muur niet goed geraakt hadden. Dan maar even een paar uur wachten en nog een laag aanbrengen.

Tip: haal na het aanbrengen van de laatste laag meteen de tape van de muur. Hiermee voorkom je dat je niet een deel van de opgedroogde verf bij de randjes meetrekt.

flexa creations industrial grey tender clay

flexa creations industrial grey tender clay

Het eindresultaat

Wauw wat zijn we blij met het eindresultaat! Precies wat we voor ogen hadden: veel werkruimte, een frisse uitstraling maar tegelijkertijd ook sfeervol. De praktische multifunctionele opberger onder het computerscherm is een IKEA hack die mijn vriend en ik bedacht hebben. Zoals ik al eerder zei waren we op zoek naar een beeldscherm verhoger die tegelijkertijd ook als opberger kon dienen en uiteraard stylish was. We bedachten dat het IKEA MOPPE kastje hier de perfecte basis voor zou kunnen zijn, althans een deel hiervan. Het MOPPE kastje heeft drie lades maar een kastje met één lade zou wat ons betreft de perfecte hoogte voor een beeldscherm verhoger zijn. En bovendien ook nog eens groot genoeg om onze toetsenborden en muizen in op te bergen. Met behulp van een decoupeerzaag, schuurpapier, grondlak, houtlak en leren handvaten hebben we het MOPPE kastje omgetoverd tot twee beeldscherm verhogers. Tja knutselen is echt een vak ? (van mijn vriend)

Als finishing touch hebben we met behulp van Flexa kleurtesters en een klein kwastje twee terracotta potten de kleur Green Tea gegeven. Daarnaast heeft onze dochter June een plekje aan de muur gekregen in de werkkamer. Als ze iets groter is krijgt ze haar eigen kleine mini werkplekje waar ze lekker kan kleuren (hopelijk niet de muur 😉 ).

flexa creations industrial grey tender clay

flexa industrial grey tender clay ikea alex

With love,
Anne

 

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  Pernille
  10 december 2018 at 20:04

  Ziet er echt geweldig uit! Even een vraagje over de mooie foto afdrukken van jullie dochter in de lijstjes, waar laat jij je foto’s drukken? Ik zit altijd met de juiste afmeting en kwaliteit te stoeien ?

  Werkse op jullie heerlijke nieuwe werkplek ?

  • Reply
   Anne
   4 januari 2019 at 10:59

   Hi Pernille, Deze heb ik bij Verschoore in Den Bosch laten afdrukken. Hierbij heb ik i.v.m. fotolijst met passe partout twee formaten doorgegeven (formaat lijst en formaat passe partout). Succes 🙂

   • Stephanie
    14 december 2020 at 23:14

    Hallo Anne
    Wat gaaf! Welk ladekastje van de Ikea hebben jullie onder het blad gebruikt?

 • Reply
  Irene
  14 december 2018 at 09:33

  Super creatief! Ik ben geïnspireerd 🙂

 • Reply
  Lotte
  19 december 2018 at 09:50

  Super mooi zeg! Ik moet ook dringend de werkruimte bij mij thuis eens verbeteren.

 • Reply
  Eline van Sukhi.nl
  21 december 2018 at 17:38

  Wat een prachtig interieur!
  Ik ben helemaal dol op de grijze tinten!

  Fijne feesten,
  Eline van Sukhi.nl

 • Reply
  Bianca
  7 januari 2019 at 20:07

  Wat mooi gedaan zeg! Ontzettend creatief.
  Even een vraagje, de zwarte lijsten waar je de foto’s in hebt zitten… waar komen die lijstjes vandaan?
  Alvast bedankt !

  • Reply
   Anne
   8 januari 2019 at 09:49

   Hij Bianca, Dankjewel! De lijsten zijn van juniqe. Groetjes Anne

   • Bianca
    7 januari 2021 at 16:27

    ik lees dat je het werkblad van Underleyment hebt. welke platen hebben jullie gebruikt, dit zijn toch doorgaans afwerkingsplaten?

 • Reply
  Fiona Volk
  21 maart 2019 at 15:55

  Heel erg gaaf zeg! Ik ben geïnspireerd!

 • Reply
  Wouke
  22 maart 2019 at 09:46

  Wauw! Mooi! Ik ben ook nog aan het nadenken over mijn kantoor, maar dit plaatje geeft zeker inspiratie!
  Wat ik nog wil vragen: heb je de bureaukast Alex van Ikea ook grijs geverfd? Of heb je die grijs gekocht? Zo ja: Hoe verf je zo’n kastje het beste? Er zit toch altijd zo’n glimmend laagje overheen?

  • Reply
   Anne
   15 april 2019 at 14:03

   Hi Wouke, Deze heb ik zo gekocht 🙂

   • Alyssa
    9 december 2019 at 12:07

    Die kleur is er dan zeker nu niet meer?

 • Reply
  Susan
  21 mei 2019 at 07:49

  Ha Anne,
  Ziet er super leuk uit! Welk werkblad heb jij gebruikt?

 • Reply
  Helene
  19 augustus 2019 at 00:43

  Wauw wat super mooi geworden?. Nu zijn we bij mij thuis ook bezig met aanpakken van de studeer/werkkamer. Het lijkt op de foto’s alsof het blad 1 geheel is, klopt dat? En wat is de lengte? Op de foto’s zie je eigenlijk alleen dat het blad op de Alex kasten ligt. Heb je het blad nog extra verstevigd aan de muur of iets dergelijks? Zo ja hoe?

  • Reply
   Bart
   28 augustus 2020 at 20:42

   Hi, precies deze vragen! Is het een dubbel blad of heb je m optisch dikker gemaakt met een extra randje?

 • Reply
  Femke
  24 augustus 2019 at 11:13

  Hallo!

  Wat een geweldige werkkamer! Word er helrmaal enthousiast van. Is het Alex ladekastje de bruin/zwarte? Op foto lijkt hij zo mooi antraciet!

  Groetjes

 • Reply
  Femke
  24 augustus 2019 at 11:23

  En nog vergeten te vragen, hoe dik is t underlayment? Vind t erg gaaf, maar btje bang voor doorhangen. Stevig genoeg?

 • Reply
  Jaap
  10 september 2019 at 22:33

  Hoe dik is t underlayment? Vind t erg gaaf, maar btje bang voor doorhangen. Stevig genoeg?

 • Reply
  Hoera! June wordt grote zus | REMADE with love
  28 januari 2020 at 18:31

  […] Nee helaas dit wordt gewoon kei hard klussen. Wij gaan tijdens de verbouwing in de werkkamer slapen en daarna wordt June’s kamer onze slaapkamer. Natuurlijk ga ik dit ook allemaal met […]

 • Reply
  Anke
  3 april 2020 at 13:54

  Hoi,

  Zijn de kastjes echt grijs of is het de zwart/bruine kleur die nu alleen verkrijgbaar is? Ben erg benieuwd. Hoor graag van je, dank je!

  • Reply
   Anne
   8 juni 2020 at 10:49

   Hi Anke, Dit zijn de donkergrijze. Zijn helaas niet meer te koop in deze kleur. Groetjes Anne

 • Reply
  Zolder verbouwen tot twee slaapkamers | REMADE with love
  3 mei 2020 at 10:08

  […] de kinderen. Aangezien er een baby op komst is hebben we een extra slaapkamer nodig maar we willen onze fijne werkkamer niet opofferen. En voor ons is het zeker geen straf om over een paar maanden in June’s huidige […]

 • Reply
  Tineke
  5 juni 2020 at 09:12

  Goedemorgen!
  Heel gaaf allemaal!
  Mag ik vragen waar het bureaublad vandaan komt?! Al heel lang op zoek naar zoiets!
  Alvast super bedankt!
  Groeten Tineke

  • Reply
   Anne
   8 juni 2020 at 10:46

   Hi Tineke, Dit is een underlayment plaat (op maat laten zagen in de bouwmarkt en behandeld met blanke matte lak). Groetjes Anne

 • Reply
  Stylen speelhoek woonkamer met een kast achter de bank | REMADE with love
  16 juli 2020 at 08:01

  […] hebben we voor een neutrale kleur gekozen: Tender Clay van Flexa. Deze kleur hebben we ook in onze werkkamer […]

 • Reply
  Loes
  18 november 2020 at 14:45

  Hoi!
  Wat een ontzettend mooie werkkamer! Super leuk gedaan.
  Ik ben op zoek naar het tijdschriftenrek wat je hebt hangen, zou je aan kunnen geven waar deze van is?
  Groetjes,
  Loes

 • Reply
  Marjolein
  11 mei 2021 at 19:23

  Hi! Heel gaaf! Ik vroeg me af hoe en waarvan jullie de multifunctionele opberger hebben gemaakt waar de monitor op kan staan. Hebben jullie tips? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Marjolein

 • Reply
  Syl Buck
  9 september 2021 at 19:54

  Super mooi..die ga ik ook gebruiken die look.
  Ik vraag me alleen af..zijn de andere wanden wit gebleven,?
  Ik ben slecht in dit zelf bedenken en hoop op je antwoord.

  Bvd Syl Buck

  • Reply
   Anne
   19 oktober 2021 at 13:31

   Hy Syl, De aangrenzende wanden zijn wit en die daar tegenover ligt is Mild Tundra. Groetjes Anne

 • Reply
  kiesactualiteit
  14 maart 2024 at 10:40

  wat een leuk artikel, ga zo door!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.