BUREAU OPKNAPPEN

Meet Juliet! Toen ik dit bureau in de kringloopwinkel zag staan was het liefde op het eerste gezicht. Juliet heeft prachtige details met houtsnijwerk wat haar echt die romantische brocante uitstraling geeft.

Bureau opknappenZe zag er alleen nog een beetje zielig uit met haar versleten bureaublad en de zijkant viel er ook bijna uit. Zo zag ze er voor de make-over uit:

bureau opknappen

Bureau Opknappen: repareren en reinigen

Voordat ik mijn eerste laag krijtverf aan kon brengen, moest ik eerst het bureau nog reinigen met St. Marc en de zijkant repareren. Ik wist niet hoe ik dit het beste kon doen, maar gelukkig heb ik een hele handige vriend die mij wat tips kon geven. De zijkant heb ik uiteindelijk gemaakt door houtlijm aan te brengen op de plaatsen waar het hout los begon te laten en het vervolgens vast de zetten met lijmklemmen en een nachtje te laten drogen.

Bureau opknappen: schilderen, doorschuren en waxen

De volgende dag kon ik beginnen met mijn favoriete bezigheid: schilderen! Het fijne van Annie Sloan krijtverf is dat je niet uren lang bezig bent om eerst het meubel te schuren, want deze verf kun je gelijk op het meubel aanbrengen zonder het eerst te schuren.  Voor Juliet heb ik de kleur Old White van Annie Sloan uitgekozen.

bureau opknappen

Om het bureau op te knappen heb ik net als bij Rosy weer 2 lagen Annie Sloan Old White aangebracht. Vervolgens ben ik met grof schuurpapier (korrel 240) aan de slag gegaan om een brocante look te creëren. Het houtsnijwerk wilde ik vooral laten opvallen, omdat dit kenmerkend is in de brocante stijl. Dit heb ik gedaan door met het schuurpapier over de randjes van het houtsnijwerk te gaan.

bureau opknappen

Om Juliet zolang mogelijk mee te laten gaan, heb ik Annie Sloan Clear Wax aangebracht.

Vele van jullie kennen vast wel de film Letters to Juliet, waarin vele vrouwen een brief achter later op de muur van het huis van Juliet (uit Shakespeares werk Romeo & Juliet).

Letters to JulietDaarom vind ik dit romantische bureautje echt een Juliet waaraan liefdesbrieven worden geschreven.

meubel opknappen

With love,
Anne

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.