MEUBELS OPKNAPPEN MET ANNIE SLOAN KRIJTVERF

Meet Rosy! Mijn allereerste meubeltje dat ik opgeknapt heb. In deze blog leg ik jullie uit hoe je meubels op kan knappen met Annie Sloan krijtverf. Ik kan niet wachten jullie te vertellen hoe ik haar ontmoet en opgeknapt heb.

meubels opknappen met Annie Sloan krijtverf

Stap 1 meubels opknappen: gewoon beginnnen!

Nadat ik op Pinterest allemaal prachtige brocante meubels was tegengekomen, zoals ik in mijn blog: nieuwe hobby al schreef, stond ik te springen om met mijn eerste meubeltje aan de slag te gaan. Ik vond het in het begin erg spannend, want ik had weinig verstand van meubels opknappen. Maar ik dacht als je iets zo leuk vindt moet je het gewoon gaan doen!

Stap 2 meubels opknappen: meubel uitzoeken

Ik besloot naar de kringloopwinkel te gaan om daar te zoeken naar dat ene meubelstukje waarvan menig mens zou zeggen jak dat hoef ik nog niet in mijn huis al krijg ik er geld bij. Maar als je daar doorheen kunt kijken en in gedachten al een likje verf aanbrengt dan is er maar een conclusie mogelijk: ‘wat een pareltje’. Mijn oog viel gelijk op dit oude voetenbankje met een romantisch geborduurd bloemen kussentje dat nog in perfecte staat verkeerde.

Meubels opknappen met Annie Sloan krijtverf

Stap 3 meubels opknappen: ontvetten en schilderen

Toen ik thuis kwam was ik zo benieuwd naar het uiteindelijke resultaat dat ik gelijk aan de slag ben gegaan. Eerst heb ik het voetenbankje met St Marc gereinigd om het te ontvetten. En toen was het moment suprême aangebroken! Ik pakte mijn kwast en ging mijn eerste meubeltje schilderen. Ik heb gekozen voor de kleur Old White van Annie Sloan Chalk Paint(ASCP), omdat je met deze kleur een mooie oude look creëert.  De verf droogt vrij snel dus binnen een uur heb ik de tweede laag aangebracht. Je kan er ook voor kiezen om maar een laag Annie Sloan krijtverf aan te brengen, maar dit was niet het resultaat dat ik wilde bereiken. Het zag er na de eerste laag namelijk zo uit:

meubels opknappen met Annie Sloan krijtverf

Stap 3 meubels opknappen: verweerde look en beschermlaag

Eerder vertelde ik al dat ik helemaal fan ben van de brocante verweerde look. Daarom heb ik het voetenbankje mee naar buiten genomen om het hier en daar wat te ‘verweren’. Dit heb ik gedaan door met een fijn schuurpapiertje langs de randen te gaan waar het meubeltje normaal gesproken door het gebruik ook zou verweren. Als laatste stap heb ik Clear Wax van Annie Sloan aangebracht om het meubeltje tegen vuil te beschermen. Dit heb ik met een pluisvrije doek aangebracht en vervolgens met een schone pluisvrije doek de restjes eraf geveegd.

En tadaaaaa dit is het resultaat!

meubels opknappen met Annie Sloan krijtverfHet bankje ziet er exact uit zoals ik het me had voorgesteld en ben er super blij mee! Ik vind het bloemenmotiefje super schattig en daarom noem ik haar Rosy.

Ik ben benieuwd wat jullie van Rosy vinden.

You Might Also Like

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.