UPCYCLING: RETRO HOUTEN STRANDSTOELEN OPKNAPPEN

Vandaag hebben we voor het eerst een gastblogger op REMADE with love! En niet zomaar eentje, Marina van Maanen is van www.veelwoongeluk.nl en blogster van Interior Junkie. Daarnaast heeft ze met haar interieur ook nog eens in Adriadne Brocante en het Noorse tijdschrift Boligdrom gestaan! Vandaag zal ze jullie inspireren met een creatief upcycling project. Ze laat jullie zien hoe je retro strandstoelen een tweede leven kunt geven.veel woongeluk marina van maanen

Hi! Zoals Anne al vertelde is mijn naam Marina van Maanen en ben ik een echte interieuraddict. Ik vind het een grote eer om een blog te schrijven voor REMADE with love omdat ik me helemaal kan vinden in de filosofie achter deze mooie naam. Ik ben verslaafd aan kringloopvondsten en vind het mooi, bijzonder en duurzaam om meubels een tweede leven te geven.

Graag wil ik jullie in deze gastblog laten zien hoe ik mijn retro strandstoelen een tweede leven heb gegeven! Ik vond twee ‘oudjes’ bij de kringloopwinkel, vergelijkbaar met deze rode exemplaren.

upcycling retro houten strandstoelHelaas was ik vergeten van mijn strandstoelen een foto te maken voor de make- over, dus ik heb deze foto van marktplaats geleend voor het idee. Mijn stoelen zaten helaas slecht in de olie/lak en waren duidelijk aangetast door de zeewind (heerlijk idee!).

Omdat de retro strandstoelen ook een verschillende kleur hout hadden, bedacht ik om het hout een nieuw kleurtje te geven en voor de zitting een nieuw doek.

Daarmee worden de strandstoelen weer helemaal 2015 proof :).

UPCYCLING RETRO HOUTEN STRANDSTOEL: BENODIGDHEDEN

– 2x retro houten strandstoelen van de kringloop
– 1x zwarte verf voor buiten (grondverf en lak) je kunt ook kiezen voor een donkere beits, daar hoeft geen grondverf onder.
– 1x hammamdoek van de HEMA
– 1x tacker en nietjes, deze kun je goedkoop kopen bij de Action
– 1x naaimachine

STAP 1 UPCYCLING RETRO HOUTEN STRANDSTOEL: BOVENKANT VERVEN

Schuur de retro strandstoelen op en maak ze stof en zand vrij. Zorg dat je niet in de felle zon gaat schilderen, zet er eventueel een parasol boven als dat nodig is.

upcycling retro houten strandstoelen

 

STAP 2 UPCYCLING RETRO HOUTEN STRANDSTOEL: HAMMAMDOEK OP MAAT MAKEN

Loop naar de Hema en koop een leuke hammamdoek voor vijf euro! Aan één hammamdoek heb je genoeg voor twee stoelen. Knip de doek precies doormidden en stik de randen om onder de naaimachine zodat hij niet gaat rafelen.

upcycling retro houten strandstoelen

 

STAP 3 UPCYCLING RETRO HOUTEN STRANDSTOEL: ONDERKANT VERVEN

Zet de strandstoelen op zijn kop en zorg dat alle hoekjes zijn geverfd.

 

STAP 4 UPCYCLING RETRO HOUTEN STRANDSTOEL: HAMMAMDOEK VASTZETTEN

Dit gaat heel gemakkelijk met een tacker van de Action. Maak een hele rij nietjes, liever een paar teveel dan een paar te weinig, ze moeten tenslotte je gewicht kunnen dragen. Let erop dat de naden van het doek aan de onderkant van de stoel komen, oftewel de mooie kant van het doek boven!

upcycling retro houten strandstoelen

 

STAP 5 UPCYCLING RETRO HOUTEN STRANDSTOEL: RELAX!

Zorg voor leuke tijdschriften, een drankje en een hoed tegen de zon en kom volledig tot rust in je customized strandstoel!

upcycling retro houten strandstoelen

upcycling retro houten strandstoelen

PS Hammamdoeken blijven buiten maar één seizoen mooi. Ik vind dat persoonlijk niet ergmarina van maanen veel woongeluk, want voor vijf euro geef je ze volgend jaar gewoon weer een nieuwe look!

SUCCES!

Liefs Marina van Maanen
www.veelwoongeluk.nl

Neem ook eens een kijkje op haar Instagram

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.