HOUTEN WANDBORD MAKEN

Wil je jouw foto’s eens op een unieke manier een plekje geven in je interieur? Maak dan een houten wandbord en plak hier je foto’s met washi tape op. In deze blog leg ik uit hoe je een houten wandbord maakt.

Houten wandbord maken

Een tijdje geleden was mijn lieve nichtje Jente jarig en was ik op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor haar. Het leek mij een leuk idee om een houten wandbord te maken waar ik dan allemaal foto´s van ons (mijn vriend, zus, nichtje en mij) op kon bevestigen met washi tape.

#1 Houten wandbord maken: benodigdheden

Voor het maken van een houten wandbord heb je het volgende nodig:

#2 Houten wandbord maken: hout uitkiezen en afmeting bepalen

Zoals ik al in mijn eerdere blog over een houten bord maken vertelde is vuren hout het meest geschikt voor het maken van een houten bord dat je op wil hangen. Steigerhout is namelijk veel zwaarder dan vuren hout. Ik wilde een bord maken van 60 x 75 cm en kocht daarom een plank van 12 x 240 (die ik in 4 stukken van 60 cm zaagde) en een plank van 7 x 240 (die ik in 4 stukken van 60 cm zaagde en waarvan ik 3 stukken gebruikte). Zoals je ziet hebben deze twee planken verschillende breedtes (7 en 12). Ik heb hier doelbewust voor gekozen zodat je een wat speelser effect krijgt.Vervolgens heb ik ook nog van de lat van 3,6 x 240 cm twee stukken van 75 cm afgezaagd zodat hier later de andere plankjes op bevestigd kunnen worden.

#3 Houten wandbord maken: pink wash en white wash

Het wandbord komt in de slaapkamer van mijn nichtje te hangen dus hoe leuk is het om deze een zachtroze wash te geven! Daarom heb ik voor dit wandbord voor de kleur Antoinette van Annie Sloan gekozen.

houten wandbord maken

Je kunt de planken dekkend verven maar ik vind het mooier als je de houtnerf nog door de verf heen ziet. Dit doe je door de verf te mengen met water (50/50). Breng vervolgens dit mengsel met een kwast op een deel van de plank aan en ga er meteen met een droge doek overeen. Dit doe je met alle planken (uiteraard kun je de achterkant overslaan).

houten wandbord maken

Vervolgens wilde ik nog een white wash over de pink wash aanbrengen. Dit heb ik gedaan door witte krijtverf (Old White van Annie Sloan) met water te mengen (50/50) en de kwast vervolgens bijna droog te deppen voordat ik over het hout ben gegaan. Hierdoor heb ik lichte witte vegen op het hout gekregen en dit was precies wat ik voor ogen had.

Houten wandbord maken

#4 Houten wandbord maken: monteren

Nadat de planken helemaal droog waren heb ik ze in de gewenste opstelling onder elkaar gelegd met de geverfde kant naar beneden. Om de planken vast te zetten moet je de twee latten met schroeven aan de planken bevestigen. Hiervoor heb je twee schroeven per plank en per lat nodig. Let op: zorg ervoor dat de lengte van de schroeven niet langer is dan de dikte van de plank en lat samen anders steken ze door het hout heen!

HOUTEN WANDBORD MAKEN

#5 Houten wandbord maken: foto’s met washi tape bevestigen

Voor dit houten wandbord heb ik allerlei leuke foto’s van ons in zwart/wit en in vierkant formaat af laten drukken. Vervolgens heb ik de vierkante foto’s in random posities neergelegd voor een speels effect. De foto’s heb ik met verschillende soorten washi tape aan het wandbord bevestigd.

houten wandbord maken

houten wandbord maken

houten wandbord maken

Je kunt dit wandbord natuurlijk in elke gewenste kleur en in elk formaat maken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Mijn nichtje was er in ieder geval heel blij mee 🙂

With love,
Anne

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.