TEKST OP CANVAS ZELF MAKEN

Ingelijste quotes zijn helemaal hot op het moment! De motiverende teksten herinneren je elke dag weer aan de kleine dingen waar het om gaat in het leven en creëren een positieve sfeer in je interieur. Zelf wilde ik ook graag een inspirerende tekst aan mijn interieur toevoegen maar mij leek het een leuk idee om zelf een tekst op canvas te schilderen in plaats van uit te printen en in te lijsten. In deze blog laat ik jullie zien hoe je een tekst op canvas zelf kunt maken.

DIY quote op canvas

 Stap 1 tekst op canvas zelf maken: benodigdheden

Om een tekst op canvas te maken heb je een canvasdoek, acrylverf, penselen nodig. Deze zijn goedkoop te verkrijgen bij de Action:

tekst op canvas zelf maken
Set van zes kleuren acrylverf (2,95 euro bij de Action)

tekst op canvas zelf maken
10-delig penselenset (1,95 euro bij de Action)

Daarnaast heb je carbonpapier nodig en een quote die jij inspirerend vindt. In mijn vorige blog over schilderen (DIY: schilderij maken) heb ik al eens eerder met carbonpapier gewerkt. Met carbonpapier kun je heel eenvoudig de tekst die je op je schilderij wil hebben overtrekken.

Stap 2 tekst op canvas zelf maken: quote uitzoeken en uitprinten

Zoek op Pinterst een quote uit die je inspirerend vindt en kijk vervolgens in welke varianten deze quote te vinden is (kijk vooral of je het lettertype mooi vindt en of deze bij je interieur past). Inspiratie nodig? Op Pinterest heb ik een bord aangemaakt met mijn favoriete quotes. Ik heb gekozen voor de quote: ‘Enjoy the little things’. Vervolgens heb ik deze op A3 formaat uitgeprint omdat mijn canvasdoek 30 cm x 40 cm is.

Stap 3 tekst op canvas zelf maken: tekst overtrekken en schilderen

Leg het carbonpapier, zijde met laag koolstofpoeder naar beneden, op het canvasdoek. Vervolgens leg je hier de uitgeprinte quote bovenop met de blanco zijde naar beneden. Het is verstandig om het carbonpapier en de uitgeprinte quote met een plakbandje tijdelijk vast te zetten zodat deze niet kunnen gaan schuiven. Ten slotte ga je met een balpen over de lijnen van de woorden die je over wil trekken. Tip: oefen voldoende druk uit want anders zullen de lijnen slecht zichtbaar zijn op je canvasdoek. Oefen ook weer niet te veel druk uit want dan heb je kans dat je door het doek heen prikt.

Als je alle lijnen hebt overgetrokken kun je het carbonpapier en de uitgeprinte quote voorzichtig verwijderen.

Stap 4 tekst op canvas zelf maken: quote schilderen

Als het goed is heb je nu een soort van kleurplaat op je canvasdoek staan. Nu hoef je alleen nog maar de letters in te kleuren in een kleur naar keuze. Ik heb gekozen voor zwarte letters:

tekst op canvas zelf maken

Het is een zeer precies karweitje dus je kunt het beste een plat dun penseel gebruiken en een klein rond penseel.

DIY quote op canvas

Ik ben super blij met het resultaat! Wat vinden jullie ervan?

With love,
Anne

 

 

 

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  janice
  19 november 2014 at 15:44

  heel leuk gedaan. Bij de action ben je ook nog heel goedkoop uit

 • Reply
  Bea
  25 november 2015 at 16:51

  Ik vond ergens op internet iemand die het met potlood deed: met potlood op de achterkant van de geprinte tekst… En dan zou dat doordrukken op het canvas, maar dat werkt dus niet, helaas. Of had zij wellicht ander soort potlood gebruikt…?

 • Reply
  Jessica Hirsh
  21 juni 2019 at 14:22

  heel erg bedankt voor het delen van zo’n geweldig artikel. Ik zal dit dit weekend proberen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.