GOEDKOOP BUREAU VAN UNDERLAYMENT EN IKEA SCHRAGEN

Op zoek naar een goedkoop bureau? In deze DIY blog laat ik zien hoe je gemakkelijk en goedkoop zelf een bureau maakt van underlayment en IKEA schragen. Dit is echt een van mijn favoriete do-it-yourself projecten: het is makkelijk te maken, goedkoop en fleurt heel je werkkamer op! Kijk je met me mee?

flexa okergoud vlak op muur

Voordat onze woning opgeleverd werd had ik allerlei leuke DIY projecten bedacht voor in ons nieuwe huis. Deze wilde ik allemaal stap voor stap fotograferen zodat ik op mijn blog aan je kon laten zien hoe ik onder andere het bureau gemaakt heb. Helaas was ik tijdens onze klus marathon alleen maar met ons huis bezig en wat minder met mijn blog en fotografie. Daarom heb ik weinig beeldmateriaal. But don’t worry, deze DIY is peanuts dus ik praat je er gewoon doorheen.

Goedkoop bureau maken van underlayment en IKEA schragen

In deze blog zal ik stap voor stap uitleggen hoe je dit bureau kunt maken. Om te beginnen moet je met onderstaande shoppinglist naar de bouwmarkt en IKEA. Lees wel eerst deze blog door voordat je op pad gaat want er staan ook nog een aantal andere tips in.

Dit heb je nodig:

Goedkoop bureau maken: underlayment op maat maken

Voor dit DIY project moet je eerst de afmeting van je bureau bepalen. Ik heb gekozen voor een bureau van 70 x 150 cm. Houd bij het bepalen van de afmeting van je bureau in gedachte dat je minimaal 50 cm van je beeldscherm af moet zitten om een goede werkplek te creëren. Mijn vriend heeft uit een underlayment plaat van 122 x 244 cm zelf een plaat van 70 x 150 cm gezaagd maar dit kun je ook bij de bouwmarkt (onder andere bij Praxis) laten doen. Hoe handig is dat?! 🙂

Goedkoop bureau maken: underlayment behandelen (optioneel)

Ik ben echt een ontzettende knoeikont (mijn familie noemt het mijn vele oeps momentjes) dus voor mijn werkplek is het geen overbodige luxe om de bovenkant van de underlayment plaat te beschermen met een transparante matte lak. Voordat ik deze lak heb aangebracht heb ik eerst de plaat ontvet met een sopje van St Marc. Vervolgens heb ik een laag transparante lak met een lakviltroller aangebracht, laten opdrogen, even opgeschuurd en nog een laag aangebracht. Daarna heb ik zelfs nog een extra laag aangebracht zodat ik met een gerust hart een keer iets om kan stoten. 😉

goedkoop bureau underlayment ikea schragen diy

Goedkoop bureau maken: IKEA schragen

De underlayment plaat is nu op maat gemaakt en beschermd tegen vuil. Nu moeten er nog schragen onder de plaat geplaatst worden. Ik heb gekozen voor de minimalistische (en goedkope!) schragen LERBERG van IKEA. Deze kosten maar €6 per stuk. Let er wel op dat je er twee koopt. Ik dacht namelijk dat er in een verpakking twee stuks zaten maar helaas was dat niet zo en konden we dus nog een keer terug naar de IKEA. Zet de schragen met behulp van de handleiding in elkaar, plaats de underlayment plaat erop en tada je hebt een kei leuk en goedkoop bureau in je (werk)kamer staan.

goedkoop bureau underlayment ikea schragen diyIk zit meestal op bovenstaande bureaustoel achter mijn bureau maar de vintage stoel hieronder vind ik er ook super tof bij staan.

goedkoop bureau underlayment ikea schragen diyMochten jullie nog vragen hebben over dit DIY project dan hoor ik het graag!

With love,
Anne

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Eef
  28 april 2016 at 10:02

  Hey! Gave werkkamer 🙂
  Waar heb je die poster van ’s Hertogenbosch vandaan…?

 • Reply
  Linda
  6 augustus 2016 at 12:46

  Ziet er heel leuk uit!

  Vraagje: ik heb meubels gemaakt van underlayment en prachtig opgeschuurd waardoor het nu bijna wit hout is. Zo te zien heb jij deze kleur aardig behouden met transparante lak?
  De olie die ik nu geprobeerd heb op een teststukje maakt het veel te geel.
  Graag je tips om de blanke kleur te behouden!? Groetjes Linda

  • Reply
   Anne
   15 augustus 2016 at 14:00

   Hi Linda, Ik heb blanke matte lak van rambo gebruikt. Groetjes Anne

 • Reply
  Diede
  14 augustus 2016 at 14:53

  Leuk! Waar heb je dat leuke vachtje op de vintagestoel vandaan? 🙂

  • Reply
   Anne
   15 augustus 2016 at 14:00

   Van de swan market in tilburg. Groetjes

 • Reply
  Anna-Marie
  12 september 2016 at 13:28

  Hi Anne, wat een leuke DIY! Hoe heb je de schragen op het blad gemonteerd? Thanks!

  • Reply
   Anne
   12 september 2016 at 13:29

   Hi Anna-Marie, Dankjewel! Blad ligt los op de schragen, werkt perfect bij mij (werk er elke dag aan). Groetjes

   • Anna-Marie
    12 september 2016 at 13:32

    Das nog makkelijker haha. Dankjewel!

 • Reply
  R
  3 januari 2017 at 13:11

  Hallo,

  ik zou graag een dergelijk bureau maken maar de man van de gamma heeft mij de afgeraden omdat het underlayment te snel krom trekt. Wat is jouw ervaring hiermee? Blijft het bureau na een paar maanden ook nog goed en stevig?

  • Reply
   Anne
   24 januari 2017 at 10:32

   Hi Robin, Bij mij is het underlayment nog in perfecte staat en niet krom getrokken. Underlayment is wel behandeld met blank transparant vernis. Groetjes Anne

 • Reply
  Jax
  28 januari 2017 at 00:46

  Hi! Welk merk/naam verf zit er op de muur? De okergele? Vind m zo mooi!

 • Reply
  ellen scholte
  24 februari 2017 at 23:18

  wat gaaf!! Ik wil zoiets maken voor mijn zoon, maar dan lijkt het me niet handig / verstandig om het los erop te leggen. Maar dit is echt een gave diy!

 • Reply
  Nerita
  29 april 2018 at 19:22

  Ik vind de muur erg mooi geschilderd. Zou ik eventueel de afmetingen van de lijnen mogen weten? Het lijkt mij erg leuk om het in blauw te doen.

  • Reply
   Anne
   30 april 2018 at 11:54

   Hi Nerita, Teken (met potlood) een puntje in het midden van de muur en pak een geodriehoek. Trek vanuit het midden van de muur (naar boven en beneden) een lijn onder een hoek van 55 graden. Vervolgens kun je deze lijnen en het plafond met frogtape afplakken en het vlak schilderen. Succes 🙂

 • Reply
  Anne
  10 september 2018 at 23:01

  Wat simpel en mooi zeg! Is de mogelijkheid er om in de schagen gaten te boren zodat je het tafelblad er toch op kunt monteren met schroeven?

 • Reply
  Linda
  14 oktober 2018 at 20:47

  Leuk! Mag ik vragen waar je die bureaustoel vandaan hebt?

 • Reply
  Werkplek inrichten met Vitra Toolbox
  28 januari 2019 at 11:33

  […] van IKEA) en tada: je hebt een ontzettend leuk en goedkoop bureau in de werkkamer staan. Klik hier om de complete uitleg van deze DIY te […]

 • Reply
  Pauka
  5 augustus 2019 at 20:26

  Hoe vind je de hoogte van de sgragen?
  Niet te laag?
  Goeie diy thnx voor de inspiratie

 • Reply
  Grietje
  9 mei 2020 at 11:41

  Welke kleur is de kleur op de muur? Vind hem heel erg mooi!

  • Reply
   Anne
   8 juni 2020 at 10:47

   Hi grietje, Dat is de kleur Okergoud van Flexa. Groetjes Anne

 • Reply
  Rune Jørgensen
  13 juli 2020 at 08:50

  Hi Anne, can you share the color code for that beautiful yellow colour on the wall?

  Thanks,
  Rune

 • Reply
  Hanna
  20 januari 2021 at 15:27

  Hoi Anne! Super mooi geworden 🙂 ik ga hier ook mee aan de slag. Ik zou graag een smal blad willen gebruiken van 50 cm breed. Past dat op die schragen van Ikea?

 • Reply
  Nanet
  25 januari 2021 at 14:49

  Hoi! Kun je die schragen vast zetten aan het blad? Anders lijkt het me nogal wankel en verschuiven.
  Bedankt en ik hoor het graag!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.