Nieuwe hobby: meubels opknappen

Zoals je wellicht al in het stukje ‘Over mij’ hebt gelezen, is Remade with love mijn persoonlijke blog over mijn nieuwe hobby: het opknappen van meubels wat ik met heel veel liefde doe. Het begon allemaal een half jaar geleden toen ik op internet aan het zoeken was naar een nieuwe hobby/creatieve bezigheid.nieuwe hobby zoeken
Ik had al wel hobby’s zoals wandelen, koken en zumba, maar ik zocht nog iets waar ik creatief mee bezig kon zijn. Op internet kwam ik al snel uit op hobby’s zoals naaien, breien, kaarten maken, etc. maar daar werd ik niet echt enthousiast van.

Toen ik op Pinterest de zoekterm ‘DIY’ (do it yourself) intypte werd ik al stukken blijer 🙂 Hier kwamen allerlei creatieve ideeën voorbij, zoals hoe je van een pallet een tafel maakt en van een oude glazen fles een leuke vaas.

Pinterest is echt verslavend en ik kan uren lang rondneuzen tussen al die leuke DIY ideeën. Ik werd spontaan verliefd toen ik een brocant geverfd meubeltje langs zag komen en dacht dit wil ik ook! Maar ja hoe pak je zoiets aan? Ik ben me gaan verdiepen in hoe je meubeltjes kunt opknappen en de brocante old look geven. Al snel kwam ik uit op Annie Sloan Chalk Paint. Ik had er nog nooit van gehoord, maar met deze verf krijg je dus die prachtige brocante look zonder eerst het meubeltje te schuren en te gronden. Dit klonk mij als muziek in de oren en ik ben er meteen mee aan de slag gegaan.

Zo is mijn passie voor brocante meubeltjes ontstaan. Op mijn blog zal ik mijn ervaringen over hoe je meubels opknapt met je delen en ook andere creatieve bezigheden zullen zo nu en dan voorbijkomen.

Have fun!

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Ilse
  4 december 2014 at 10:57

  Ziet er heel erg leuk uit hoor!
  Mooi gemaakt.

 • Reply
  Schildersbedrijf Arnhem
  16 december 2014 at 11:24

  heel leuk gedaan !

 • Reply
  Pim
  19 februari 2015 at 10:17

  Heerlijk om bezig te mogen zijn met de meubels om te knappen. Samen met mijn kleinkinderen ben ik er maar druk mee hoor.

 • Reply
  Anna
  30 augustus 2018 at 11:28

  Really cool 🙂

 • Reply
  Vincent Rondwijk
  19 november 2021 at 16:15

  Je kan inderdaad de leukste ideeën online vinden! Ik heb zelf ook veel inspiratie voor mijn woning opgedaan en wil binnenkort beginnen met schilderen. Eerst wat kleine kasten en daarna zou ik ook een tafel opnieuw willen lakken. Hopelijk wordt het mooi!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.