REMAKE MET ANNIE SLOAN DARK WAX VOOR EEN BROCANTE LOOK

k heb vandaag weer een leuke remake met voor en na foto’s om jullie te laten zien hoe leuk meuk is ;). Vandaag zal ik jullie ook laten zien hoe je een meubeltje er echt brocant uit kunt laten zien door met Dark Wax van Annie Sloan te werken.

Annie Sloan Dark Wax

Toen ik dit nachtkastje voor het eerst ontmoette was het voor mij direct duidelijk dat het wel een opknapbeurt kon gebruiken.

nachtkastje before remake

Annie Sloan heeft 32 kleuren krijtverf waar je uit kunt kiezen. Voor dit nachtkastje heb ik de kleur Duck Egg Blue uitgekozen en de kleur Old White voor de laatjes.

Annie Sloan Old White & Duck Egg Blue

Zoals gewoonlijk heb ik het meubeltje eerst schoongemaakt met St. Marc zodat de krijtverf goed blijft zitten. Vervolgens heb ik de laatjes eruit gehaald en twee lagen Annie Sloan Duck Egg Blue op het nachtkastje aangebracht en twee lagen Old White op de laatjes. De krijtverf droogt in 30 minuten dus de lagen kunnen snel achter elkaar aangebracht worden.

Nadat ik de krijtverf heb aangebracht breng ik altijd Annie Sloan Clear Wax aan om het meubeltje tegen vuil te beschermen. Dit keer wilde ik echter ook Annie Sloan Dark Wax aanbrengen om het nachtkastje er echt brocant uit te laten zien. Dark Wax aanbrengen is erg spannend om te doen! De wax is namelijk, zoals de naam al zegt, erg donker van kleur en kan daardoor het eindresultaat maken of breken.

Annie Sloan Dark WaxMaar wees niet bang, je moet het gewoon een keer uitproberen! Het is wel heel belangrijk dat je eerst een laag Annie Sloan Clear Wax aanbrengt voordat je met Annie Sloan Dark Wax aan de slag gaat. Je kunt er voor kiezen om de donkere wax op het gehele meubeltje aan te brengen of bijvoorbeeld alleen op de details. Ik heb in dit geval voor het laatste gekozen.

Annie Sloan Dark Wax
Ik vond dat het nachtkastje er met de donkere wax al echt brocant uit zag en heb er daarom voor gekozen om het zo te laten en niet ook nog te schuren.

Annie Sloan Dark Wax

Dat is toch een nachtkastje om bij weg te dromen… Daarom noem ik haar Sweet dreams!

With love, Anne

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  johann borst
  1 maart 2015 at 11:56

  Ziet er leuk uit hoor…ben ook druk bezig met annie sloan verf en wax…sta nu ook op het punt dark wax te gaan gebruiken voor de 2 kasten heb ze nu in de French linnen kleur gedaan…wat ik ook een leuke kleur vindt is Provence in combi met coco,daar heb ik onze nachtkastjes mee gedaan…en spiegellijsten

  • Reply
   gwen
   25 oktober 2015 at 19:02

   Hoi Johann
   Ik ben ontzettend benieuwd naar het resultaat van de kasten. Ik heb namelijk ook die kleur gekocht en ben er nog niet over uit of ik inderdaad de dark wax moet gebruiken. Zou jij me daar een foto van kunnen laten zien?
   mvg Gwen

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.