KASTJE OPKNAPPEN MET PARIS GREY

Meet Paris! Vandaag laat ik jullie zien hoe ik een kastje heb opgeknapt met Annie Sloan krijtverf in de kleur Paris Grey en Old White.

kastje opknappen paris grey

Kastje opknappen: meubel uitzoeken

Nergens kun je zo goed meubels vinden om op te knappen als in de kringloopwinkel. Benieuwd waar bij jou in de buurt een kringloopwinkel zit? Kijk dan op deze site. In de kringloopwinkel viel mijn oog gelijk op dit kastje met prachtige details. Tip: kijk bij het uitzoeken van een meubel goed of er geen houtworm in zit! Vaak duiden meubels met vele kleine gaatjes in het hout op houtworm.

Kastje opknappen

Het kastje was nog in perfecte staat dus ik kon gelijk doorgaan met de volgende stap: verven!

Kastje opknappen: schoonmaken en verven

Zoals gewoonlijk heb ik het meubeltje eerst schoongemaakt met St. Marc zodat de krijtverf goed blijft zitten. Normaal gesproken breng ik twee lagen krijtverf aan van dezelfde kleur maar bij dit kastje leek het mij mooi om gebruik te maken van de  two-colour distressing technique van Annie Sloan. Bij deze techniek werk je met twee verschillende kleuren. Eerst breng je een kleur van de ene laag(bij mij Old White) aan en vervolgens een laag van de andere kleur (bij mij Paris Grey). Vervolgens ga je met een schuurpapiertje over de plaatsen waar je een verweerde look wil creëren. Door gebruik te maken van deze techniek verschijnt nu op de verweerde plekken de eerste laag verf (Old White) in plaats van het hout van het kastje.

kastje opknappen
Two-colour distressing technique Annie Sloan 

Bij de details heb ik ook gebruik gemaakt van de two-colour distressing techniek maar daar heb ik Old White over Paris Grey aangebracht en zie je op de verweerde plekken Paris Grey. Op sommige plekken heb ik met het schuren meer kracht uitgeoefend zodat ik door de twee lagen verf heen schuurde en het hout naar voren komt.

Kastje opknappen: details verven

De details van het kastje verven is een heel precies karweitje. Deze heb ik dan ook niet geverfd met mijn dikke Annie Sloan kwast die ik voor de rest van het kastje heb gebruikt. Voor de details heb ik verschillende dunne verfpenselen gebruikt. De vierkante rand kun je uit de losse pols verven voor een nonchalant effect of je kunt er voor kiezen om met ‘sensitive’ schilderstape te werken zodat je de rand preciezer kunt verven voor een strakker resultaat. Ik heb voor de laatste optie gekozen.

kastje opknappen

Kastje opknappen: Annie Sloan Clear Wax aanbrengen

Om het kastje tegen vuil te beschermen breng ik altijd Annie Sloan Clear Wax aan. Dit product is erg sterk van geur dus deze kun je het beste buiten of in de garage aanbrengen. Tip: voorheen bracht ik slechts één laag clear wax aan maar ik heb inmiddels ervaren dat twee lagen het kastje veel beter beschermen. 

kastje opknappenClear wax buiten aanbrengen

kastje opknappenWat staat Paris mooi in de woonkamer!

Wauw wat is ze mooi geworden! Ik noem haar Paris omdat de kleur Paris Grey haar prachtig staat. Mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik het graag :).

With love,
Anne

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Lisa
  5 september 2014 at 13:43

  Zeer mooi! Koop jij je verf online van annie sloan? Bij mij is er nergens een winkel dichtbij in de buurt die deze verf verkoopt :s

 • Reply
  Anne
  5 september 2014 at 13:49

  Hoi Lisa! Dankjewel 🙂
  Ik heb mijn verf in de winkel Vintage Furniture in Leiden gekocht, maar je kan daar ook online bestellingen plaatsen en als je vragen hebt over de verf kan je ze ook gewoon bellen.
  Groetjes Anne

 • Reply
  Laura
  21 oktober 2015 at 23:01

  Nog een tip: je hebt ook de Kringloop App (www.kringloopapp.nl), met deze website en gratis app zie je direct welke kringloopwinkels in de buurt zijn. Echt makkelijk als je toch al ergens aan het shoppen bent en een kringloopwinkel wilt bezoeken.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.