DIY: WASHI TAPE IDEEËN

Washi tape is helemaal hot op het moment! Washi tape is een decoratieve Japanse tape gemaakt van rijstpapier dat je onder andere bij de Hema in allerlei hippe kleurtjes kunt verkrijgen.  In deze blog laat ik je één van de vele washi tape ideeën zien.

washi tape ideeenAls je op Pinterest de zoekterm washi tape invoert dan verschijnen er allerlei leuke washi tape ideeën. Ik gaf afgelopen weekend een feestje vanwege mijn verjaardag en daarvoor kon ik nog wel wat leuke vaasjes voor op de statafels gebruiken, dus besloot ik washi tape te gaan kopen om lege glazen flessen mee te pimpen.

Benodigheden:

– washi tape in verschillende kleurtjes
– lege glazen flessen

Stap 1 washi tape fles: fles en washi tape uitzoeken

Voor deze DIY heb je natuurlijk een glazen fles nodig om de washi tape op te plakken. Persoonlijk vind ik de glazen flessen van Grand’italia pastasaus en AH boomgaardsap heel mooi om als vaasje te gebruiken. Daarnaast heb je nog washi tape nodig en deze heb ik bij de Hema gekocht omdat ze daar heel veel verschillende kleurtjes washi tape hebben. Ik houd zowel van uitgesproken kleuren als de Ibiza-stijl en daarom heb ik de volgende twee washi tape setjes gekocht:

washi tape hema

washi tape hema

Stap 2 washi tape fles: washi tape plakken

Voordat je de washi tape op de fles plakt moet je ervoor zorgen dat de fles schoon en vetvrij is. Vervolgens kun je de washi tape op de buitenkant van de fles plakken. Ik heb ervoor gekozen om een ruimte te laten tussen de bovenste twee stroken en de onderste drie stroken. Let erop dat je de washi tape stroken evenwijdig aan elkaar op de fles plakt.

washi tape aanbrengen

washi tape

Stap 3 washi tape fles

Nu heb je twee super leuke flesjes gedecoreerd met washi tape. Om het helemaal af te maken kun je bijvoorbeeld kleurrijke bloemen kopen. Ik heb deze leuke gerbera’s op de markt gekocht (10 voor 2 euro). De washi tape is niet waterproof dus ben voorzichtig met het vullen van de fles.

washi tape

washi tape

Met deze DIY heb je voor weinig geld een super leuke decoratie in je huis.

washi tape ideeen

With love,

Anne

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.