DIY SIERADENBORD MAKEN

Haal het strand naar huis! In deze blog ga ik jullie uitleggen hoe je onderstaand beach bord van hout maakt. In deel 2 zal ik jullie uitleggen hoe je vervolgens van het beach bord een sieradenbord maakt.

sieradenbord

Benodigheden:

Stap 1 sieradenbord maken: Hout uitkiezen en afmeting bord bepalen

In eerste instantie wilde ik steigerhout gebruiken, maar in de winkel merkte ik al snel dat deze veel te zwaar zijn om een sieradenbord van 120 x 60 cm van te maken. Daarom heb ik uiteindelijk voor vuren houten planken gekozen. Ik wilde een groot sieradenbord maken, maar ik wilde dat dit er speels uitzag en heb daarom voor twee verschillende breedtes gekozen: 12 cm en 7 cm. Ik heb voor dit bord twee planken van 12 x 240 cm gekocht en een plank van 7 x 240 cm. Ook had ik nog twee latjes nodig om de plankjes later op te bevestigen en daarvoor heb ik nog een plank van 3,6 x 240 cm gekocht, die ik later in tweeën zal zagen.

Stap 2 sieradenbord maken: Planken op maat zagen

Om een bord van 60 cm breed te maken moet je de planken van 240 cm door vieren zagen. Dit komt neer op acht plankjes van 12 x 60 cm en vier plankjes van 7 x 60 cm. Vervolgens heb ik ook nog de lat van 3,6 x 240 cm in tweeën gezaagd, zodat hier later de andere plankjes op bevestigd kunnen worden.

Stap 3 sieradenbord maken: Grey wash en white wash

Ik hou van het strand en wilde daarom ook heel graag de strandsfeer in huis halen. Om het sieradenbord een beachlook te geven heb ik de planken eerst een grey wash gegeven. Dit doe je door grijze krijtverf (ik heb de kleur Paris Grey van Annie Sloan gebruikt) te mengen met water (50/50). Breng vervolgens dit mengsel met een kwast op een deel van de plank aan en ga er meteen met een droge doek overeen. Dit doe je met alle planken (uiteraard kun je de achterkant overslaan). Het zag er met de grey wash al leuk uit:

grey wash

Ik was alleen nog niet helemaal blij met de bereikte beach look en vond dat er nog een soort van white wash overheen moest. Dit heb ik gedaan door witte krijtverf (Old White van Annie Sloan) met water te mengen (50/50) en de kwast vervolgens bijna droog te deppen voordat ik over het hout ben gegaan. Hierdoor heb ik lichte witte vegen op het hout gekregen en dit was precies wat ik voor ogen had.

white wash

Stap 4 sieradenbord maken: Bord monteren

Toen de planken helemaal droog waren heb ik ze in de gewenste opstelling onder elkaar gelegd met de geverfde kant naar beneden. Om de planken vast te zetten moet je de twee latten met schroeven aan de plankenbevestigen. Hiervoor heb je twee schroeven per plank en per lat nodig. Let op: zorg ervoor dat de lengte van de schroeven niet langer is dan de dikte van de plank en lat samen anders steken ze door het hout heen!

 

sieradenbord

Stap 5 sieradenbord maken: Decoreren

Het leek me een leuk idee om op het sieradenbord nog wat strandelementen terug te laten komen, zoals schelpjes en zeesterren. Dit kun je doen door er schelpen op te lijmen maar ook door met sjablonen te werken.

sieradenbord

schelp sjabloon

Bovenaan heb ik met behulp van een sjabloon Mimizan-Plage op het bord geschilderd.

letter sjabloon

Hier ben ik namelijk een aantal jaar geleden met mijn zus op surfvakantie geweest en dat haalt bij mij echt de relaxte strandherinneringen naar boven.

mimizan

Met deze DIY is de basis gelegd en heb ik al echt het strandgevoel in huis gehaald.

sieradenbord

Het beach bord ziet er nu al super leuk uit en je kunt hem bijvoorbeeld ook gebruiken als fotobord! In deel 2 zal ik uitleggen hoe je hem nog verder kunt pimpen, zodat je er al je sieraden aan op kunt hangen.

Mocht er nog iets onduidelijk zijn, stel dan gerust hieronder je vraag.

With love,

Anne

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  de DIY Diva
  8 januari 2015 at 22:15

  Hoi hoi, is er geen deel 2, of heb ik niet goed gekeken? Ben namelijk wel benieuwd hoe je de sieraden vastmaakt…

  • Reply
   Anne
   10 januari 2015 at 10:06

   Hoi DIY Diva! Ik was inderdaad van plan om er een sieradenbord van te maken :). Mijn vriendin vond het bord alleen zo mooi en wilde er graag een fotobord van maken dus heb ik hem aan haar gegeven. Wie weet maak ik in de toekomst toch nog een sieradenbord. Sorry! PS: ik was van plan om o.a. deurknopjes op het bord te bevestigen zodat je daar je sieraden aan op kan hangen.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.