BIJNA VOORJAAR! TIJD VOOR EEN MAGISCHE OPFRISBEURT

Het voorjaar staat voor de deur! De vogeltjes fluiten er lustig op los en het heerlijke warme zonnetje laat zich steeds vaker zien. Ik krijg er helemaal de voorjaarskriebels van en heb echt zin om ons huis een opfrisbeurt te geven. Om te beginnen met het ‘magisch’ opfrissen van de witte muren. Uiteraard komt Harry Potter hierbij niet om de hoek kijken of meehelpen ;). Je denkt misschien wat is er nou magisch aan witte muurverf? Nou daar kom je zometeen achter 🙂

DSC_4669Ik houd ervan als merken meedenken aan het oplossen van ongemakken waar wij in het dagelijks leven zoal tegenaan lopen. Zo begrijpt Flexa dat het vervelend is dat je soms niet meer ziet waar je gebleven bent als je een witte muur met witte verf aan het opfrissen bent. Met uiteindelijk als resultaat een oneffen muur met lelijke strepen. Toen ik hoorde dat Flexa hier een oplossing voor heeft bedacht, Powerdek Magic Dry, was ik ontzettend benieuwd of dit echt zo zou uitwerken! Bij het aanbrengen van de magische muurverf is deze lichtroze zodat je goed kunt zien, ook bij schemering en kunstlicht, waar je gebleven bent. De verf droogt in ongeveer 60 minuten wit op (of gebroken wit als je voor RAL9010 kiest).

Zoals ik hiervoor al zei wil ik met het voorjaar voor de deur ons huis graag opfrissen was was ik dus erg blij toen ik gevraagd werd om dit nieuwe product uit te proberen en aan jullie te laten zien. In deze blog laat ik je aan de hand van foto’s en een timelapse stap voor stap zien hoe ik onze muur met Magic Dry heb geschilderd.

Stap 1: muur afplakken

Plak alles wat je wilt beschermen goed af (zoals de plinten, het plafond en aansluitende muren en/of andere zaken).

flexa powered magic dry voorjaar opfrisbeurt

Stap 2: muur vrij maken en afdekfolie neerleggen

Maak de muur vrij en leg een afdekfolie neer. Een afdekfolie is voor knoeikonten zoals ik ook geen overdreven luxe.

flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurt

Stap 3: verf roeren en in een bakje gieten

Voordat je met het schilderen aan de slag gaat is het natuurlijk belangrijk om de verf goed te roeren. Vervolgens giet je de verf in een rolbak.

flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurt

Stap 4: randen schilderen

Tijdens het schilderen kun je het te behandelen oppervlak het beste in een aantal vlakken delen. Begin met het schilderen van de randen en ga vervolgens een vak inkleuren (zie volgende stap).

flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurt

Stap 5: verticale en horizontale banen

Zet eerst een paar verticale banen op, verdeel de verf daarna door horizontaal te rollen en rol de muur vervolgens verticaal af.

flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurt flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurt

Stap 6: verwijder de afplaktape en afdekfolie

flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurt flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurt

Stap 7: wachten tot de muur magisch opdroogt

flexa powerdek magic dry voorjaar opfrisbeurtDSC_4648

Timelapse video

Leuke bijkomstigheid van Magic Dry: mocht je je afvragen of lichtroze wellicht iets voor in je interieur is dan kun je dit meteen testen want Magic Dry is zoals gezegd bij het opbrengen lichtroze van kleur. Weet je meteen of er een Pink Lady in je schuilt ;). Zo niet, no problemo, want de muur droogt in ongeveer 60 minuten wit op (of RAL9010 afhankelijk van je keuze).

Let op: deze verf is niet geschikt voor vochtige ruimtes.

With love,
Anne

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Linda
    25 februari 2017 at 16:56

    Super handig zeg! Wat goed bedacht van Flexa, en je muur is weer helemaal fris en mooi.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.