Pure by Flexa ColorLab: matte muurverf en krijtverf Stone

Afgelopen weken zijn we met een wel heel bijzonder project aan de slag gegaan. We zijn begonnen met het inrichten van de kamer voor ons eerste kindje dat op komst is. Heel bijzonder om hiermee aan de slag te mogen. Natuurlijk ga ik jullie nog vertellen of we een jongetje of een meisje krijgen maar voor nu houd ik dat nog even geheim. In deze blog laat ik je zien hoe we de kleuren voor de muur en meubels hebben uitgezocht. Tip: de kleuren die wij uitgekozen hebben staan echt prachtig in allerlei soorten ruimten. Ook al heb je geen kinderen maar ben je wel op zoek bent naar kleurinspiratie dan is deze blog toch interessant om te lezen.

pure by flexa colorlab mild stone

Pure by Flexa ColorLab: extra matte verf en krijtverf

In mijn vorige blog konden jullie al lezen hoe razend enthousiast ik over het concept Pure by Flexa ColorLab ben. Deze lijn bestaat uit een prachtig kleurenpalet, bestaande uit vergrijsde en natuurlijke kleuren (mijn favorieten!) en pastel en felle kleuren. Wat Pure by Flexa ColorLab verder zo bijzonder maakt is dat deze verkrijgbaar is in een prachtige extra matte muur- en lakverf en sinds kort ook in krijtverf. Later meer hierover. Ik was dan ook super enthousiast toen ik hoorde dat ik voor mijn nieuwe samenwerking met Flexa weer met Pure by Flexa ColorLab aan de slag mocht. En dit dan ook nog eens voor in de kinderkamer.

Jullie zijn vast benieuwd naar welke kamer onze kinderkamer wordt. Zelf slapen wij op onze droomzolder en op de 1e verdieping hebben wij naast de badkamer nog drie kamers. Een kleine kamer voor onze kledingkasten, een werkkamer en een logeerkamer. De ruime logeerkamer wordt de kinderkamer.

Stap 1: moodboard maken

Oké let’s do this! Zo enthousiast als ik ben, begon ik meteen met het uitzoeken van een kleur. Hoewel ik ondertussen wel beter moet weten maakte ik in mijn enthousiasme toch weer de klassieke fout. Ik ging eerst een kleur uitzoeken in plaats van een moodboard te maken. De combinatie van de vele mooie kleuren van Pure by Flexa ColorLab en mijn zwangerschapshormonen zorgde voor nog meer keuzestress dan ik normaal al heb. Ik wilde echt iets met kleur en kwam dus met allerlei kleurstalen thuis. Helaas echt foute keuzes want mijn vriend kreeg het er benauwd van en ik werd al misselijk bij het zien van de kleur op de muur. Hoe had ik dit kunnen voorkomen? Door een moodboard te maken en vervolgens te kijken welke kleuren bij deze sfeer passen. Uit mijn moodboard bleek al snel dat ik op zoek was naar een warme, lichte en rustige basis met kleuraccenten in de accessoires. Yes, eindelijk was ik eruit. Wat een fijn gevoel.

pure by flexa colorlab stone

Stap 2: kleur digitaal testen met Flexa Visualizer App

In de kinderkamer wilden we twee muren een kleurtje geven, één in zijn geheel en één met een lambrisering. Na het maken van mijn moodboard hadden we de natuurlijke kleuren uit de Stone lijn van Pure by Flexa ColorLab in gedachte. Op de lange muur hadden we de kleur Subtle Stone in gedachte en voor de lambrisering op de korte muur de kleur Mild Stone en vervolgens heb ik deze getest met de Flexa Visualizer App. Met deze gratis app kun je super handig alle kleuren uit het Flexa assortiment digitaal op je muur testen.

pure by flexa colorlab flexa visualizer app

Naast de muren wilden we ook een aantal tweedehands meubels opknappen zoals de commode, de schommelstoel en de binnenkant van de antieke kast. Waarbij opgemerkt dat de commode niet helemaal bij onze stijl past. Maar omdat mijn peettante en peetoom deze ooit aan mijn nicht cadeau hebben gegeven vonden we het wel heel leuk om deze binnen de familie te houden. Ik ben in Photoshop aan de slag gegaan om te kijken wat er allemaal mogelijk was. Met nieuwe ladefrontjes, handgreepjes en de kleur Gentle Stone konden we zien of de commode met deze make-over wel bij onze stijl zou passen. Hiermee waren we zeker tevreden en we zijn er dan ook mee aan de slag gegaan.pure by flexa colorlab krijtverf

Stap 3: Pure by Flexa ColorLab A4 handgeschilderde kleurstaal

Naast het digitaal testen van een kleur met de Flexa Visualizer App vind ik het ook prettig om een kleurstaal tegen de muur zelf aan de houden. Hierdoor zie je hoe de door jouw uitgekozen kleur er daadwerkelijk uitziet op de muur die je wilt gaan schilderen. Van alle kleuren van Pure by Flexa ColorLab zijn bij verfspeciaalzaken handgeschilderde A4 kleurstalen verkrijgbaar. Als je deze tegen de muur houdt die je gaat schilderen heb je echt meteen een goed idee of je de goede kleur hebt gekozen. Wil je weten welke verfspeciaalzaak bij jou in de buurt Pure by Flexa ColorLab verkoopt? Bekijk dan deze link en vergeet niet het filter Pure by Flexa aan te vinken.

Stap 4: aan de slag

Mijn vriend was zo lief om nadat we samen de voorbereidingen (kleur uitkiezen, verf benodigdheden in huis halen, muren afplakken, meubels schuren en ontvetten) hadden getroffen het werk van mij over te nemen. En het mag gezegd worden hij is heel voortvarend met de grote schilderklus aan de slag gegaan.

pure by flexa colorlab krijtverf

Meubels opknappen

Eerst heeft hij de commode, de schommelstoel en de binnenkant antieke kast, aangepakt. De schommelstoel en commode waren al voorzien van een laklaag (welke nog in goede staat was) dus deze heeft hij eerst alleen licht opgeschuurd en ontvet. Vervolgens heeft hij deze voorzien van twee lagen matte houtlak (commode in Gentle Stone en schommelstoel in Delicate Stone). De meer dan 100 jaar oude houten kast hadden we twee jaar geleden al aan de buitenkant opgeknapt met lichtgrijze krijtverf. De binnenkant hadden we toen overgeslagen maar ja dat hield nu geen stand. We vonden dat deze qua kleur (ook al was het dezelfde kleur als de vacht van onze geliefde teddybeer Zenn) wel toe was aan verfrissing. We kozen voor krijtverf, kleur Gentle Stone, omdat deze matte verf heel goed past bij de authentieke uitstraling van de kast. Met krijtverf kun je gemakkelijk structuur aanbrengen of bijvoorbeeld kiezen voor een doorgeschuurd effect. Mijn vriend heeft met een grote ronde kwast nonchalant de verf in twee lagen aangebracht.

pure by flexa colorlab gentle stone

Wist je dat je Pure by Flexa ColorLab krijtverf ook op de muur kan aanbrengen? Laatst waren we in Brugge logeren bij de geweldige B&B The Doghouse (hier verschijnt eind maart nog een blog over) en hier zat op alle muren krijtverf, met een beschermlaag van was. Dit alles gaf de kamers een prachtige authentieke uitstraling.

Muren schilderen

Poeh poeh het opknappen van de meubels zit erop, door naar de volgende klus: de muren schilderen. Deze klus is gelukkig een stuk sneller geklaard dan het opknappen van de meubels. Het meeste werk zit hem in het afplakken van de muren, het plafond, de plinten en de lambrisering. Voor een strak eindresultaat is het wel heel belangrijk om dit nauwkeurig te doen. Nog even een oud laken op de grond en schilderen maar. Afhankelijk van de grootte van de muur maak ik een denkbeeldige indeling van een aantal vlakken. Waarbij ik, in dit geval mijn vriend, per vlak eerst de randjes schilder (met kwast of kleine muurverfroller). En vervolgens het vak van boven naar beneden verder wordt ingekleurd met een muurverfroller. De vorige keer hadden we het geluk dat de verf in één keer dekte maar dit keer helaas niet. Dit kwam waarschijnlijk door het grote kleurverschil tussen Heart Wood en Subtle Stone. Tip: had je net als ons eerst een lambrisering maar wil je nu de hele muur in één kleur verven? Zorg er dan voor dat je eerst het ‘verfrandje’ van de lambrisering wegschuurt. 

pure by flexa colorlab subtle stone

Zo dit was misschien wel mijn langste blog ooit! Ik hoop dat ik jullie weer met kleur heb kunnen inspireren en dat duidelijk is geworden hoe je zelf aan de slag kunt. Ik kan jullie helaas nog niet laten zien hoe ik de kinderkamer gestyled heb want nog niet alle spulletjes zijn binnen. Wordt vervolgd! Wel kan ik alvast het resultaat van de binnenkant van de antieke kast in de kleur Gentle Stone laten zien. Aan de linkerzijde bevindt zich de muur die is geverfd in de kleur Subtle Stone. Ook laat ik jullie alvast de opgeknapte commode zien. Deze is geschilderd in de kleur Gentle Stone en heeft nieuwe handgrepen van Maruti gekregen. De lambrisering achter de commode is geschilderd in de kleur Mild Stone. Wat een prachtige kleuren! *Uiteraard worden alle stopcontacten nog kinderproof gemaakt.

pure by flexa colorlab gentle stone

pure by flexa colorlab gentle stone mild stone

With love,
Anne

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Netty
  3 maart 2018 at 22:08

  Je hebt weer leuke dingen bedacht Anne en gezellig bezig samen voor de babykamer, succes nog, groetjes Netty

 • Reply
  Jenneke de Zuidt
  26 maart 2018 at 10:55

  Ziet er mooi uit!

 • Reply
  Eline Schreurs
  12 oktober 2018 at 10:54

  Wat een leuke tips!

  Groetjes,
  Eline van Sukhi.nl

 • Reply
  Babykamer inspiratie met okergele accessoires van Ted & Tone
  29 november 2018 at 15:20

  […] mijn vorige blog liet ik jullie al zien wat voor sfeer we voor de babykamer voor ogen hadden. Het moest wat ons […]

 • Reply
  Denise
  3 januari 2019 at 18:11

  Hi Anne, wat een mooie kleur. En wat schrijf je het allemaal erg leuk. Ik ben meteen geinspireerd. Mag ik vragen welke kleur je hebt hebt gebruikt over de lambrisering (heart wood). Is dat Mild Stone?

  • Reply
   Anne
   4 januari 2019 at 10:54

   Hi Denise, Dankjewel! Dat is de kleur Subtle Stone. Groetjes Anne

 • Reply
  Janneke
  22 februari 2019 at 10:04

  Hallo Anne,
  Complimenten voor je site. Leuk om de kleuren eens toegepast te zien. Ik heb de kleurstalen subtle stone en mild stone ook al een aantal dagen op diverse plekken aan de muur hangen i.v.m. een op handen zijnde verhuizing. De basis van de woonkamer wil ik neutraal houden. Ik twijfel echter over een accentmuur in real stone (wellicht te bruin?).
  Als ik jouw foto’s zo zie zijn de kleuren uit de stone-serie zowel met warme als koele tinten te combineren, klopt dit? Handig om door wijziging van accessoires weer een andere look te creëren.
  Ik heb ook stalen van subtle greige en mild greige, maar daar zit iets meer geel in. En onze nieuwe woonkamer is op het zuiden, dus de vraag is of dat verstandig is.
  Ik wens je veel succes!

 • Reply
  Johanna
  4 september 2021 at 23:56

  Hoi Anne, prachtige kleuren, inspirerend! Vraagje, de witte tint boven de lambrisering, is dat gentle stone?

  • Reply
   Anne
   19 oktober 2021 at 13:32

   Hi johanna, Dankjewel. Boven de lambrisering is ral 9010 van flexa. groetjes Anne

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.