Tekst op foto zetten met Word en Paint

Op de Facebookpagina van Remade with love zie je regelmatig foto’s van mij voorbij komen met daarop bekende inspirerende quotes. Zelf ben ik helemaal fan van inspirerende teksten in combinatie met een bijpassende foto. Hoe leuk zou het zijn om persoonlijke foto’s met daarop inspirerende quotes aan je interieur toe te voegen? In deze blog laat ik zien hoe je eenvoudig in Word en Paint een tekst op een foto kunt plaatsen.

tekst op foto zetten

De foto hierboven heb ik gemaakt tijdens een boswandeling met mijn vriend en nichtje. Een tijdje later kwam ik op Pinterst de quote: ‘Find joy in the ordinary’ tegen en toen moest ik meteen aan bovenstaande foto denken. Wat mij betreft illustreert deze foto precies deze quote.

Stap 1 tekst op foto zetten: quote en foto uitzoeken

Kies een quote op internet uit die je inspirerend vindt en bedenk wat voor een beeld deze quote illustreert. Zo kwam ik een tijdje geleden de volgende quote tegen: ‘Collect moments not things’. Ik wilde hier graag een beeld bij gebruiken dat voor mij een dierbaar/leuk moment uitstraalde. Daarom heb ik voor deze quote een foto uitgekozen waarbij ik met een hondje op het strand knuffel, omdat ik dol op honden en het strand ben.

tekst op foto zetten

Je kunt natuurlijk ook het omgekeerd doen. Kies eerst een foto uit die jij heel erg mooi vindt en bedenk hier dan een quote bij of zoek er eentje uit op internet. Zo had ik op mijn vakantie in Toscane een hele mooie foto gemaakt in de stad Arezzo die bekend staat om zijn antiekmarkt. Deze foto straalde een en al vintage uit en daarom ben ik een quote gaan zoeken op Pinterest die over vintage gaat. Ik kwam de volgende quote tegen en was gelijk verkocht: ‘When I get old, I will not be old, I will be vintage’. Dit is het resultaat:

tekst op foto zetten

Stap 2 tekst op foto zetten: tekst toevoegen aan foto in Word

In bovenstaande stap zie je een aantal van mijn foto’s met quote maar je vraagt je misschien nog af of hoe je de tekst aan de foto kunt toevoegen? Dit kun je vrij eenvoudig in Word doen.

Stap 2.1 tekst op foto zetten: foto openen

Open je uitgekozen foto in Word:
tekst op foto zetten
Invoegen > Afbeeldingen > klik op de juist afbeelding en openen

Stap 2.2 tekst op foto zetten: vorm toevoegen

Voeg een vorm aan de foto toe zodat je daar de tekst in kunt plaatsen waardoor de tekst beter leesbaar is.
tekst op foto zetten
Invoegen > Vormen > kies de soort vorm die je wil gebruiken

Stap 2.3 tekst op foto zetten: kleur en doorzichtigheid

Kies vervolgens een kleur uit voor je vorm. Ik vond oranje goed bij mijn foto passen en heb daarom voor oranje gekozen. tekst op foto zetten
Opmaak > Opvullen van vorm > Meer opvulkleuren

Als je op meer opvulkleuren hebt gedrukt krijg je onderstaand beeld te zien:foto op tekst zetten
Hier kun je een aangepaste of standaard kleur uitkiezen. Daarnaast kun je hier ook de doorzichtigheid aanpassen. Ik stel de doorzichtigheid meestal in tussen de 35-45% zodat je de foto nog door de tekst heen ziet en de tekst ook goed leesbaar blijft.

Stap 2.4 tekst op foto zetten: tekstvak en tekst toevoegen

Als laatste wil je natuurlijk ook nog de quote aan je foto toevoegen. Dit doe je door eerst een tekstvak toe te voegen.tekst op foto zetten
Klik op de vorm (die je eerder aan de foto hebt toegevoegd) > Opmaak > Tekstvak maken > teken een tekstvak in de vorm.

Nu kun je in het tekstvak je quote typen die je hebt uitgekozen. Kies een lettertype uit dat je mooi vindt. In Word kun je uit allerlei standaard lettertypen kiezen maar je kunt ook op internet een lettertype zoeken dat je nog meer aanspreekt. Zo heb ik op www.dafont.com het lettertype Jenna Sue gedownload en gebruikt voor mijn quote. Zie hier het resultaat 🙂

tekst op foto zetten

Nu wil je deze foto met quote natuurlijk als afbeelding opslaan zodat je de foto (in het klein) af kunt drukken voor in je interieur. Dit kun je doen door een print screen van je foto met quote in Word te maken en deze vervolgens te plakken in Paint. Ik heb van de afbeelding die je hierboven ziet in Word een print screen gemaakt en vervolgens in Paint geplakt. Daarna heb ik in Paint de foto geselecteerd, geknipt (ctrl+x), een nieuw bestand geopend in Paint en de foto geplakt (ctrl+v). Als laatste stap druk je op afbeelding opslaan. Je foto met quote komt er dan uiteindelijk zo uit te zien:
tekst op foto zetten

Met Word en Paint kun je dus eenvoudig zelf een foto met quote maken. Door een foto met quote in Word te maken heb je wel een beperkte afbeelding grootte daardoor kun je de foto alleen in klein formaat afdrukken. Voor een groter formaat moet je in het programma Photoshop werken.

Hieronder zie je nog een paar van mijn persoonlijke foto’s met bekende inspirerende quotes:

tekst op foto plaatsen

tekst op foto zetten

tekst op foto zetten

 

Mochten jullie nog vragen hebben dan hoor ik het graag!

With love,

Anne

 

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  chantal
  29 maart 2015 at 07:11

  Ben per toeval terrecht gekomen op je blog. Wat een leuke artikelen schrijf jij! Ook een duidelijke omschrijving. Weet je toevallig ook hoe je die zwart wit ‘mini’ posters met teksten maakt in word?

  • Reply
   Anne
   29 maart 2015 at 22:10

   Hoi Chantal! Bedankt voor je leuke complimentje :). Ik weet niet precies wat je bedoelt maar heb denk ik wel een idee wat je voor ogen hebt. Ik denk dat die veelal gemaakt worden in photoshop of illustrator, vooral die met een grafische print. Als je een zwart wit poster met enkel tekst wil maken, zou je deze denk ik ook wel in Publisher kunnen maken. Groetjes Anne

 • Reply
  chantal
  29 maart 2015 at 22:41

  Dank je wel! Ik zal een beetje oefenen maar, volgens mij moet ik mijn word vernieuwen want het scherm ziet er niet zo uit als bij jou.
  Succes met je blog. Groetjes Chantal

 • Reply
  Karin
  27 mei 2015 at 00:25

  Heb dankzij jouw goed beschreven stappen een geweldige leuke uitnodiging gemaakt voor het kinderfeestje van mijn kleine superheld! Zo kan ik het zelfs! Ontzettend bedankt!

 • Reply
  joke creatief
  4 september 2015 at 14:18

  Beste, Als ik het tekstvak toevoeg dan komt dat tekstvak in het wit (opgevuld)staan. Ik krijg die achtergrond niet meer terug. Ik kan het tekstvak zelf niet opmaken. Wat doe ik verkeerd? Dank je bij voorbaat.

 • Reply
  Anne (Ditisanne.nl)
  25 september 2015 at 11:25

  Wat een leuk artikel en inderdaad, hoe simpel kan het zijn!
  Nog één stap die het misschien nóg makkelijker maakt: om de afbeelding in Word te kopiëren naar Paint gebruik ik de Snippingtool (heet in het NL’s iets met ‘knipprogramma’ oid) van Windows (staat in Bureauaccessoires). Dan kun je heel concreet selecteren wat je wilt gebruiken en hoef je niet met printscreens te werken!

 • Reply
  Ytje de Vries Tijsma
  29 oktober 2015 at 22:22

  Heel veel dank dat ik zo m’n kerst kaart kon maken maar nu wil ik hem graag naar fotogalerie om af te drukken ik heb hem als afbeelding opgeslagen maar het lukt me niet.

 • Reply
  Rob
  1 december 2015 at 17:23

  Dag Anne,

  In word lukt het prima, maar ik wil hem dan omzetten in een JPeg bestand, maar dat gaat niet. Als ik hem kopieer naar Paint dan valt het tekstblok weg. In Paint hetzelfde doen is lastiger en wordt ook niet uitgelegd hier. Kan je mij daarbij helpen?

  groetjes,Rob

  • Reply
   Anne
   6 januari 2016 at 11:11

   Hi Rob,

   De reactie van Anne hierboven met de kniptool kan je misschien helpen?

   Groetjes Anne

 • Reply
  Saskia
  13 februari 2016 at 13:03

  Hoi Weet je nog welk lettertype de foto met tekst is van all i need is vitamin sea?

 • Reply
  linda ceyssens
  18 maart 2016 at 19:03

  alles lukt, totdat ik de foto wil opladen bij de foto-print-service. Dan krijg ik een heel klein fotootje van mijn afbeelding met de rest van de fotokader opgevuld met wit. wat doe ik verkeerd?

 • Reply
  Hailey
  23 april 2016 at 10:28

  Ik ben zo blij dat ik je blog heb gevonden! Ik was al tijden op zoek naar hoe is z’n tekstvlak kan maken op mijn foto’s. Nu ik je blog lees denk ik “oh ja, natuurlijk!”! Dankjewel dat je deze tip hebt gedeeld! Nu weet ik ten minste wat ik moet doen en kan ik aan de slag! Je hebt me blij gemaakt!! Heel veel dank!

 • Reply
  moo
  25 mei 2016 at 11:53

  hai

  Superhandige uitleg 🙂 Ik loop tegen een paar dingen aan en kan het op het net niet vinden, het antwoord.
  Misschien weet jij een oplossing?
  Alleen als ik een printscreen heb pakt hij niet mijn hele foto..en het lukt me ook niet om een bestand te selecteren in paint. Dus hoe krijg ik een foto ter grootte van een pagina opgeslagen met tekst op de afbeelding?

 • Reply
  AnkhA
  5 oktober 2016 at 09:07

  Ja. Ik heb wel een vraag. Ik leer dat Word NIET geschikt is voor foto’s. Ik krijg ze er niet in geopend. Hoe doe jij dat dan? Hoe sla jij het op, wanneer je een foto bijvoorbeeld vanuit je telefoon via een email naar jezelf stuurt, zodat het op de pc opgeslagen kan worden?
  Ik probeer een getypte tekst schuin in een foto te krijgen. Jouw beschrijving gaat over het openen van foto’s in Word. Ik blijf dus al hangen in het begin.
  Kun je me verder helpen?
  Groetjes, AnkhA

 • Reply
  Truus Bourquin
  16 december 2016 at 12:20

  Lijkt me leuk om ook eens een tekst op mijn eigen gemaakte foto’s te zetten maar ben zo ontechnies als wat mijn zoon is ITer maar iets uitleggen aan mij nou liever niet heb alleen een tab om te gebruiken of mobiel maar groter scherm wel fijner weer eens wat anders dan 3d kaarten maken

 • Reply
  Trientsje
  24 februari 2017 at 20:57

  Dank je wel voor deze geweldige tip! Geen lastige programma’s nodig om tekst op foto’s te maken. Ik gebruik deze bij het maken van de kruimels bij DagelijksBrood.
  Groet en zegen
  Trientsje

 • Reply
  RuthieX
  30 juni 2017 at 23:41

  I must say you have hi quality content here. Your content should go viral.
  You need initial boost only. How to get massive traffic?
  Search for; Murgrabia’s tools go viral

 • Reply
  FirstBasil
  29 september 2017 at 18:21

  I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got hi
  quality content. If you want to know how to make extra
  bucks, search for: Mrdalekjd methods for $$$

 • Reply
  Carine
  23 januari 2019 at 20:05

  ook ik heb te kampen met een wit tekstvlak dat ik maar niet wegkrijg. Kun je mij een stapje helpen hierbij?
  Heel fijne blog, en heel veel dank om dit te delen

 • Reply
  BestDominik
  21 juli 2019 at 15:01

  I see you don’t monetize remadewithlove.nl, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month with new monetization method.
  This is the best adsense alternative for any type of website (they approve all sites), for more
  details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

 • Reply
  Quote All I need is vitamin sea Wil je zelf een quote op een persoonlijke foto z… – Top Of The World
  26 augustus 2019 at 19:48

  […] Quote All I need is vitamin sea Wil je zelf een quote op een persoonlijke foto zetten? Op mijn blog lees je hoe je dit eenvoudig doet in Word en Paint remadewithlove.nl… […]

 • Reply
  Quote All I need is vitamin sea Wil je zelf een quote op een persoonlijke foto z… – My Blog
  3 april 2020 at 14:46

  […] Quote All I need is vitamin sea Wil je zelf een quote op een persoonlijke foto zetten? Op mijn blog lees je hoe je dit eenvoudig doet in Word en Paint remadewithlove.nl… […]

 • Reply
  Barbara
  15 juli 2021 at 16:06

  Dank je voor je prachtige voorbeelden en uitleg. Ik ben al een heel eind gekomn, alleen de letters in het tekstvlak blijven wit wat ik ook doe. Heel jammer, ik ben zo enthousiast.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.