ZELF ARMBANDJES MAKEN

Color up your life met deze kleurrijke armcandy! In deze blog laat ik jullie zien hoe je zelf armbandjes kunt maken

zelf armbandjes maken

In de negen straatjes in Amsterdam zit het super leuke kralenwinkeltje Beadies (is ook te vinden in Utrecht en Groningen). Hier kan ik echt uren rondstruinen naar de perfecte combinatie kraaltjes om een armbandje van te maken. In Beadies hangen ook allerlei armbandjes die je kunt kopen of ter inspiratie kunt gebruiken om zelf een armbandje te maken.

Helaas bedacht ik me pas toen de armbandjes af waren dat het leuk was om er een blog over te schrijven, dus ik heb dit keer enkel foto’s van het eindresultaat en materiaal. Maar dat komt helemaal goed, ik praat jullie er gewoon doorheen.

Voor deze armbandjes heb je het volgende nodig:

zelf armbandjes maken

Knijptang en knijpkraaltjes (in mijn geval goud, omdat ik voor gouden details heb gekozen)

zelf armbandjes maken

Kniptang en staaldraad (je kunt ook kiezen voor elastisch draad maar ik wilde graag een armbandje met slotje)

Stap 1 zelf armbandjes maken: afmeting bepalen

Bij Beadies hebben ze allerlei kant-en-klare armbandjes liggen. Het is het verstandig om er daar een aantal van te passen en dan de afmetingen te gebruiken van het armbandje dat goed zit. Vervolgens kun je die afmeting aanhouden op het sieradenbord van Beadies.

Stap 2 zelf armbandjes maken: kralen uitzoeken

Nu zijn we bij mijn favoriete stap aangekomen: kralen uitzoeken! Bij Beadies hebben ze hele mooie kleurrijke kralen en daar ben ik dol op. Mijn favoriete kleuren zijn turquoise, koraal roze en goud. Persoonlijk vind ik het erg mooi om een eyecatcher in het midden van het armbandje te plaatsen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om het hele armbandje met deze kraaltjes te vullen. Als je alle kraaltjes hebt uitgekozen heb je ook nog een (goudkleurig) slotje, twee ringetjes (één om het slotje aan dicht te maken en één om het hangertje aan te bevestigen) en een hangertje (bijvoorbeeld een sterretje of veertje) nodig.

zelf armbandjes maken

Stap 3 zelf armbandjes maken

Om het armbandje te maken heb je dus een knijptangetje, kniptangetje, staaldraad, knijpkraaltjes en je uitgezochte kralen nodig. Je begint met het slotje te bevestigen aan het staaldraad met knijpkraaltjes. Bij de materialen zit een hele heldere uitleg toegevoegd hoe je dit moet doen. Vervolgens rijg je de kralen er in de volgorde aan die je voor ogen hebt. Daarna bevestig je het ringetje aan het uiteinde met knijpkralen. Om het helemaal af te maken hang je aan het uiteinde een sterretje of veertje met behulp van een ringetje aan het uiteinde. Dit ringetje kun je bevestigen door het met een knijptang open te buigen, het hangertje eraan te hangen en door het andere ringetje aan het uiteinde van het armbandje te halen en vervolgens weer dicht te buigen.

En tadaaa dit is het resultaat!

zelf armbandjes maken

zelf armbandjes maken

zelf armbandjes maken

Ik zal de volgende keer bij het maken van armbandjes foto’s tussendoor maken, zodat mijn uitleg beter te volgen is. Mochten jullie vragen hebben, stel ze gerust hieronder!

With love,
Anne

 

You Might Also Like

5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.