RIETEN HANGLAMP BOVEN DE EETTAFEL

Het is inmiddels al weer acht maanden geleden dat ik jullie iets van onze eethoek en keuken heb laten zien. Time flies en dus nu toch echt tijd voor een update! Wij zijn nog steeds erg blij met onze eethoek maar waren nog wel op zoek naar iets of nog meer warmte in ons interieur. In deze blog laat ik jullie zien hoe wij met een kleine aanpassing de eethoek sfeervoller hebben gemaakt.

Industriële hanglamp boven de eettafel

Voor wie zich niet meer herinnert hoe onze eethoek er eerst uitzag heb ik hierboven als reminder even een foto toegevoegd. Wat mijzelf betreft vind ik het nog steeds een prachtige ruimte maar zoals ik al zei mag er wat ons betreft best wat warmte aan toegevoegd worden. En dan bedoel ik natuurlijk niet een kacheltje of iets dergelijks :). Maar ja hoe doe je dit dan wel? Dit kun je onder andere doen door meer met natuurlijke materialen zoals hout, riet, linnen en schapenvachten te werken.

hkliving rieten hanglamp rotan wicker

Rieten hanglamp boven de eettafel

Toen ik de hierboven afgebeelde rieten hanglamp van HKliving zag was ik meteen verkocht omdat ik zeker wist dat deze heel veel sfeer aan de eethoek zou toevoegen. Daarom koos ik deze lamp uit voor mijn nieuwe stylingopdracht voor fonQ. Weliswaar heeft de lamp een fors formaat maar omdat hij transparant is en er daarnaast natuurlijke materialen zijn toegepast, overheerst de lamp de ruimte totaal niet. De hanglamp geeft ook nog eens een sfeervolle tekening op de muur als de verlichting brandt.

hkliving rieten hanglamp rotan wicker

Planten, vintage servies en houten borrelplanken

Naast het aanbrengen van de bijzondere hanglamp heb ik, om de eethoek nog sfeervoller te maken, ook nog een aantal andere accessoires toegevoegd. Daarvoor heb ik onder andere een monstera blad (met wortel) in een weckpot gezet, mijn vintage theepot uit de kast gehaald en op het aanrecht een aantal houten borrelplanken neergezet. Het bruine vloerkleed met krulletjes is natuurlijk de kers op de taart :).

Ik ben ontzettend benieuwd wat jullie van deze kleine verandering vinden! Ons volgende mini project is het sfeervoller maken van de andere zijde van de keuken: de grote witte tegeltjes wand. Uiteraard ga ik deze ook weer met jullie delen.

With love,
Anne

Meubels en styling eethoek:

 • Rieten hanglamp van HKliving
 • Ronde eettafel  van WOOOD
 • Spijlenstoel van Hay
 • Stoere laarsjes van Maruti
 • Eames look-a-like stoelen
 • Theepot van kringloopwinkel
 • Theemokken van Nordal

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Macy Nas
  27 september 2017 at 09:09

  Wat schrijf je toch altijd leuke blogs Anne! Keer op keer een feestje om te lezen 🙂

  • Reply
   Anne
   27 september 2017 at 09:26

   Ahh lief. Leuk om te horen Macy 🙂

 • Reply
  Simone
  27 september 2017 at 10:13

  Inderdaad veel warmer al heeft stiekem Zenn ook veel bijgedrage?

 • Reply
  Judith
  27 september 2017 at 15:56

  Ik vind het leuk, maar vind de industriële lamp nog leuker 🙂 leuke projectjes in je huis. Waar hebben jullie de afvalbak weggestopt? In een keukenkastje?:-)

 • Reply
  Vera
  28 november 2017 at 11:21

  Ik vind een rieten lampenkap vaak mooi, maar ik vind het bij deze kap jammer dat je er heel erg door heen kan kijken. Ik vind het mooier wanneer de lampenkap wat meer dicht is.

 • Reply
  Velvet eetkamerstoel HK Living | Review REMADE with love
  16 april 2019 at 11:29

  […] doen met familie/vrienden. Maar dan is het wel zo fijn om op een comfortabele stoel te zitten. Onze eethoek zag er al prachtig uit maar helaas moesten we hierbij wel concessies doen aan comfort. De eames […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.