Babykamer inspiratie meisje: met oud roze accessoires

Vanwege alle babydrukte ben ik helemaal vergeten de blog over de babykamer van Filou, met jullie te delen. Maar wat in het vat zit verzuurt niet! Dus hierbij alsnog de blog vol babykamer inspiratie. Hierin laat ik jullie het eindresultaat van de babykamer met gebruik van oud roze accessoires zien.

Babykamer inspiratie: zolderverbouwing babykamer

Zoals ik in mijn vorige blog vertelde was het een flinke klus om de zolder om te toveren tot twee kinderkamers! Maar yes het is gelukt en gelukkig ook net op tijd voordat Filou geboren werd. Een mooi staaltje: ‘Just in time delivery’. Wij genieten er ontzettend van dat de kinderkamers af zijn en we vinden het heerlijke kamertjes.

Babykamer inspiratie: kleuren (oud roze) en accessoires

Waar ik tijdens de zwangerschap en na de geboorte van June, niks van de kleur roze moest hebben ben ik nu helemaal om. Zelfs in onze woonkamer komt nu hier en daar de kleur oud roze terug (o.a. de New Born set van Tripp Trapp en het speelkeukentje).

Ik wist vrij snel hoe de babykamer van Filou er moest uit komen te zien. Een rustige en lieve kamer met roze en houten accessoires was het doel. Daarnaast wilden we ook de spullen van June’s oude kamer hergebruiken en deze combineren met een aantal nieuwe accessoires. Van mijn schoonmoeder mocht ik wat spulletjes uitzoeken en ik koos voor dit prachtige oud roze hemeltje en een veel te duur (het zullen de hormonen wel zijn) aankleedkussenhoes met schattige bloemenprint.

Babykamer inspiratie: muren

Voor het kleine muurtje onder het schuine dak heb ik diverse kleurtesters uitgeprobeerd. Maar we kwamen er al snel achter dat we de kleur Gentle Sienna van Flexa Pure, die al op het muurtje zat, perfect bij de babykamer vonden passen. Het muurtje was helaas beschadigd tijdens de verbouwing dus moest het een nieuwe laag verf krijgen. Simpele klus zul je denken maar de kleur is uit de collectie gehaald. Gelukkig had de lokale verfspeciaalzaak die Flexa Pure verkoopt de kleur nog in de computer staan. Yes! Ze vroegen of we de kleur in Flexa Pure wilde laten mengen of hun huismerk. We kozen voor de laatste (goedkopere) optie en ik kan je vertellen dat doe ik niet nog een keer. De kleur pakte totaal anders uit en we hadden dus een mismatch. Uiteindelijk hebben we het muurtje dus nog een keer moeten over schilderen in de juiste kleur. Maar wat zijn we blij met het resultaat.

Achter het ledikantje heb ik gekozen voor een behang met hartjesmotief (van Kwantum). Zo zoet :)! De overige muren hebben we geschilderd in de kleur RAL9010.

Babykamer inspiratie: verlichting

Voor de babykamer was ik op zoek naar indirecte zachte verlichting. Bij fonQ zocht ik voor mijn nieuwe samenwerking de lampen uit en ik was meteen verliefd op de veren lamp van Umage Eos. Deze past helemaal bij het lieve kamertje en geeft prachtig zacht licht. Wat ik ook prettig vind is de wandlamp met indirect licht. De Kalimantan wandlamp van GOOD&MOJO voldeed helemaal aan alle wensen: mooi zacht licht en een rustige uitstraling. Een groot voordeel van deze lampen is dat ze vele toepassingen kennen. Ook voor een ouder kind of voor bijvoorbeeld onze eigen slaapkamer zouden ze mooi zijn als we ooit van inrichting willen veranderen. Maar dat gebeurt bij ons maar zelden toch ;).

We zijn echt over the moon blij met de nieuwe babykamer. Filou heeft de eerste maanden veel bij ons gelegen. Maar hopelijk geniet zij in de toekomst net zoveel van haar kamertje zoals wij dat nu doen. In mijn vorige blog beloofde ik al dat ik ook nog een blog zal schrijven over de knieschotten maatkast.

With love,
Anne

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Karolien
  15 januari 2021 at 21:41

  Dag Anne, wat een prachtige babykamer! Ik vind het altijd heel inspirerend om je projecten te zien. Ik had nog een praktische vraag: waar komt het hemeltje vandaan? Alvast bedankt en groetjes, Karolien

  • Reply
   Anne
   3 februari 2021 at 10:23

   Hi Karolien, wat leuk om te horen! Deze heb ik bij lidor gekocht. Van het merk Konges slojd kleur bark.

 • Reply
  Rachel
  20 januari 2021 at 22:48

  echt een babykamer die in een magazine thuis hoort… prachtig gedaan zeg.

  • Reply
   Anne
   3 februari 2021 at 10:24

   Ahh wat lief 🙂

 • Reply
  Yosheva
  9 februari 2021 at 10:05

  Wat een prachtig resultaat weer! Ik ben heel benieuwd waar je de roze walvisjes van hebt 🙂

 • Reply
  Iris
  12 april 2021 at 15:22

  Die hartjes muurstickers zijn echt ontzettend tof!

 • Reply
  gouden badkamer mengkraan
  1 mei 2021 at 06:37

  Update alstublieft vaker omdat ik echt van uw artikelen houd. Bedankt!

 • Reply
  YOUPRI
  25 augustus 2022 at 14:10

  Wat mega zoet deze kamer! Ziet er echt geweldig uit, leuk gedaan 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.