FLEXA STIJLKAMER HEART WOOD

Flexa is al jarenlang te vinden op de vt wonen&design beurs en het afgelopen jaar werden er stijlkamers ingericht door de woonbloggers Binti Home, Enter My Attic, Wimke en The Nice Stuff Collector. Voor veel woonbloggers is het denk ik toch echt wel een droom om een eigen stijlkamer in te richten op deze grote woonbeurs. Flexa wil dit jaar weer woonbloggers uit het Flexa bloggerteam een stijlkamer laten inrichten. Ik zou dolgraag een stijlkamer willen inrichten, so pick me please!

flexa heart wood stijlkamer

Flexa stijlkamer Heart Wood

Flexa heeft alle bloggers uit het Flexa bloggerteam gevraagd om een pitch in te dienen van hoe wij een kinderkamer zouden inrichten. Daarin moet de kleur van het jaar, Heart Wood, de hoofdrol spelen. Aangezien ik dol ben op interieur(styling) en het daarbij op diverse manieren toepassen van kleur en verf, hoefde ik geen seconde te twijfelen of ik een voorstel zou indienen. Bovendien ook meteen een mooie gelegenheid om mijn kennis, die ik heb opgedaan bij mijn afgeronde opleiding Interieur Styling, in de praktijk toe te passen. Het leek mij een leuk idee om dit voorstel met jullie te delen om zo te laten zien hoe mijn ontwerp tot stand is gekomen.

flexa heart wood stijlkamer

Flexa stijlkamer Heart Wood: moodboard

Mijn inspiratie voor de kinderkamer heb ik zowel uit ons eigen interieur als door mij bezochte hotspots gehaald. En last but not least waren de colour futures boeken van AkzoNobel voor mij ook een perfecte inspiratiebron. Voor de kleurencombinatie heb ik me laten leiden door onze slaapkamer. En voor de speelse effecten heb ik mij laten inspireren door kinderspeeltjes zoals de tiptent en het colour  futures boek (zie moodboard bovenaan de blog).

Kleuren in mijn ontwerp: de warme kleur heartwood heb ik gecombineerd met de speelse kleur retro vibe, de frisse kleur early dew en de neutrale kleuren soft pearl en morning snow.

Materialen in mijn ontwerp: blank hout, geschilderd hout, linnen, katoen, wol, jute en beton (vloer).

flexa stijlkamer heart wood kinderkamer

Flexa stijlkamer: ontwerp kinderkamer

Het 2D ontwerp heb ik in het programma Adobe Illustrator gemaakt (Marij van Enter My Attic bedankt voor de tip!). De kleur Heart Wood staat in mijn ontwerp centraal. Deze kleur geeft wat mij betreft een knus en geborgen gevoel. En dat is precies de reden dat ik ervoor heb gekozen om met deze verf een soort nis te creëren.

Om dit knusse gevoel extra te  accentueren heb ik de lange achterwand van 4 meter hoog kleiner laten overkomen door de bovenste 1,3 meter in een andere kleur (soft pearl) te  schilderen.

Om de kinderkamer wat speelser te maken heb ik ook de kleur retro vibe toegepast. Het bed, bureautje en raamomlijsting zijn in deze kleur geschilderd. Boven het bureautje komt een krijtverf vlak in de kleur early dew.

flexa stijlkamer heart wood kinderkamerVoor dit hoekje heb ik mij laten inspireren door de kamer van onze dochter June. Daar kwam ik een speeltje (zie moodboard) met een grafische tipitent tegen en dit bracht mij op het idee om een tipitent op de muur te schilderen. De kamer is helaas te klein voor een echte tipitent! Maar door deze op de muur te schilderen en er wat kussentjes voor te leggen kunnen de kids toch Indiaantje spelen (de kleding hangt ook in dit hoekje).

In de bed nis heb ik nog een paar rekjes opgehangen om boekjes in op te bergen en kleding aan te hangen.

flexa stijlkamer heart wood kinderkamer

Oeh spannend! Volgende week horen we wie er van de Flexa bloggers op de woonbeurs een stijlkamer mag inrichten met de Kleur van het Jaar 2019 (kleur nog niet bekend). Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje achter de schermen te hebben gekregen.

With love,
Anne

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Birgit van Knoppen
  26 juli 2018 at 10:48

  Ontzettend gaaf! Jouw blogs geven mij zo veel inspiratie om zelf thuis aan de slag te gaan! Dankjewel daarvoor!

 • Reply
  Femke van Dijk
  15 april 2019 at 15:13

  Super tof, bedankt voor het delen van je verhaal, erg leuk! 🙂

 • Reply
  tuinblogger
  20 augustus 2019 at 11:37

  Geweldig artikel.

 • Reply
  Jan Deurse
  4 november 2019 at 11:41

  Dat heb je mooi gedaan! Anders dan anders! Volgens mij gebruik je ook een heel leuk vloerkleedje!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.