Japandi Stijl: behang in de woonkamer

Japandi wat? Ja je hoort het goed Japandi stijl. Dat is een geliefde trending woonstijl en ik snap helemaal waarom. Het is een mix van warm authentiek Japans en minimalistisch licht Scandinavisch interieur. Het beste van twee werelden komt, als je het mij vraagt, hier samen. In deze blog vertel ik jullie waarom ik deze stijl prachtig vind en hoe je deze stijl in een woonkamer toe kunt passen. Ook laat ik een aantal van mijn favoriete ‘Japandi behang’ zien.

Trend: Japandi stijl

Het liefst zou ik willen beweren dat ik niet trendgevoelig ben en een geheel eigen stijl heb. Grotendeels is dit waar maar toch laat ik mij ook graag inspireren door mijn omgeving. En daarbij kom ik ook aansprekende trends tegen. Toen wij vijf jaar geleden, wat vliegt de tijd zeg, ons nieuwbouwhuis gingen inrichten waren de Scandinavische en industriële stijl helemaal trending. Als je naar ons interieur van 5 jaar geleden kijkt dan zie je meteen de invloeden van de Industriële en Scandinavische stijl. Echter merkten wij al snel dat deze stijl niet geheel bij ons paste omdat we het te kil vonden. De uitstraling was wat ons betreft niet warm en gezellig genoeg. Daarom kwamen er steeds meer warme materialen in ons huis. Zoals rotan, linnen en hout en diverse warme kleuraccenten.

Japandi stijl behang

Maar goed dat even ter zijde, wat is de Japandi stijl nou eigenlijk? Zoals ik al zei is het een mix van een Japans en Scandinavisch interieur. De Japandi stijl is het beste te omschrijven als warm minimalistisch. In een Scandinavisch interieur wordt veel wit en strakke lijnen gebruikt. Terwijl in de Japandi stijl er gekozen kan worden voor warme aardetinten en rechte lijnen afgewisseld worden met organische vormen. Ook hoeft het niet perfect te zijn. In Japan noemen ze dat wabi sabi (de schoonheid van imperfectie). In bovenstaande afbeelding zie je een kleurpalet dat goed bij deze stijl past. Een warm kleurpalet met aardetinten maar wel met voldoende contrast.

In de Japandi stijl is er bovendien een sterke connectie met de natuur. In de botanische stijl komt dit naar voren door heel veel planten of groen behang met drukke plantenprints te gebruiken. Maar in de Japandi stijl is dat veel subtieler. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, jute, linnen, rotan, beton, bamboe en terracotta en dit te combineren met 1 of 2 statement planten zoals de strelizia vorm je een subtiele connectie met de natuur. Ook kun je kiezen voor een luxe behang waar de natuur op een subtiele manier in terugkomt. Arte behang heeft een prachtige collectie genaamd Monsoon die gebaseerd is op het tropisch regenwoud. Wat mij betreft is dit het perfecte Japandi behang. Combineer deze met muren in aardetinten, een houten- of gietvloer, meubels met organische vormen en natuurlijke materialen.

Mij lijkt dit woonkamer behang prachtig staan in ons interieur, achter het houten dressoir. Maar aangezien we over een jaar de sleutel van ons nieuwe droomhuis krijgen denk ik niet dat wij onze huidige woonkamer hier nog gaan behangen. De woonkamer in ons toekomstige huis krijg wellicht wel een van deze prachtige behangen. Zijn jullie ook fan?

Ben je helemaal fan van de Japandi stijl? Neem dan vooral een kijkje op Greet haar blog Style & Sugar. Daar zie je haar nieuwbouwhuis volledig in Japandi stijl ingericht.

With love,
Anne

Voor deze blog heb ik samengewerkt met Coloredwalls.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.