KEUKENLAMP EN KEUKENPLANK VOOR EEN STOERE KEUKEN

Al sinds de oplevering van ons nieuwbouwhuis waren we op zoek naar zowel een stoere keukenlamp als een keukenplank voor aan de wand. Het heeft lang geduurd maar van beide hebben we dan nu eindelijk een prachtige exemplaar gevonden. Kijken jullie met mij mee?

keukenlamp Scandinavische keuken

Stoere en Scandinavische keuken

Het was tweeënhalf jaar geleden een hele zoektocht om onze droomkeuken te vinden. We zagen soms door de bomen het bos niet meer. Bij keukenzaken kwamen we echt van alles tegen maar onze droomkeuken kwam nimmer in beeld. We waren ten einde raad en besloten om eerst thuis een beeld te schetsen van hoe wij vonden dat onze droomkeuken eruit moest komen te zien. En dit heeft ons toen ontzettend geholpen (lees hier alle tips voor het uitzoeken van je droomkeuken).

Op de foto’s hierboven kun je zien hoe onze keuken er de afgelopen twee jaar uitzag. Wij zijn nog steeds super blij met onze Scandinavische keuken maar wilden, om het geheel meer pit te geven, aan de tegeltjeswand wat stoers toevoegen (geen wijsheden 😉 ). Dit hebben we gedaan door een paar stoere keukenlampen en keukenplanken aan de wand te bevestigen.

keukenlamp keukenplank scandinavische keuken

Keukenlamp: stoere stalen wandlamp

In het najaar kwam ik de stoere stalen keukenlamp ‘Pipe’ van House Doctor tegen en dit was nou de precies de wandlamp waarnaar ik op zoek was. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken welk product ik zou gaan gebruiken voor mijn nieuwe stylingopdracht voor fonQ. Het stoere maar eenvoudige ontwerp past perfect bij onze stoere Scandinavische keuken. Daarnaast is de lengte van de lamp (31 cm) ook precies goed als je deze boven een keukenplank (diepte max 25 cm) wil hangen. Op deze manier bereikt het licht toch ook het aanrecht wat ik persoonlijk erg prettig vind.

Opmerking: je vraagt je misschien af hoe wij de wandlampen aangesloten hebben? Wij hebben bij het bouwen van ons huis ter hoogte van de afzuigkap al aansluitpunten laten maken (regeren is vooruitzien 🙂 ). De wandlampjes van House Doctor worden geleverd met schakelaar. Mijn vriend (deskundige in elektra) heeft deze omgebouwd, zodat ze rechtstreeks op het aanwezige aansluitpunt aangesloten konden worden. Laat dergelijke handelingen echt alleen uitvoeren door een deskundig iemand!

keukenlamp keukenplank witte vierkante tegeltjes

Keukenplank: robuuste houten plank met stalen plankdragers

Naast een stoere keukenlamp waren we ook nog op zoek naar een stoere keukenplank. Ik zag dat de houten snijplanken die op het aanrecht staan al veel meer sfeer gaven aan onze Scandinavische keuken. Vanuit dat gegeven en die beleving kozen we dus voor houten keukenplanken. We hadden in de berging nog restanten liggen van een steigerhouten plank en bedachten dat deze perfect zouden zijn voor onze keuken. Om het plaatje compleet te maken hadden we alleen nog een stoere plankdrager nodig. Op het Instagramaccount van Marieke Rusticus kwam ik stoere koperkleurige plankdragers (21 x 21 cm) tegen van het merk Stoer Metaal. Yes, precies wat ik in gedachte had! Deze heb ik meteen besteld. Ze waren wel iets te ‘nieuw’ en glimmend naar mijn smaak en dus besloot ik ze zelf ‘oud’ te maken door er met schuurpapier overheen te gaan.

keukenlamp keukenplank stoer

Ik ben erg benieuwd wat jullie van onze nieuwe keukenlampen en keukenplanken vinden.

With love,
Anne

 

 

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Stella de Smit
  13 januari 2018 at 12:35

  mooi geworden zeg! Strak maar ook vol gevoel 🙂

 • Reply
  Ilona
  13 januari 2018 at 13:13

  Mooi!!
  Ik zou de tegelwand een betonlook geven.
  Wordt het volgens mij nog mooier

 • Reply
  Grace
  14 januari 2018 at 16:55

  Echt super leuk geworden zo! En zo heb je ook nog eens extra bergruimte. Handig!

 • Reply
  San
  16 januari 2018 at 22:23

  Wow! Super leuke lampjes van housedoctor! En de lamp die er al hing, met die losse peertjes.. waar is die van? Ook heel leuk namelijk 🙂

 • Reply
  Kim
  7 december 2018 at 15:37

  Hoi Anne,

  Deze post is even geleden maar ik ben erg benieuwd of de voegen van de tegeltjes grijs of zwart zijn?
  Prachtige keuken!
  Groetjes Kim

  • Reply
   Anne
   4 januari 2019 at 11:00

   Hi Kim, Deze zijn donkergrijs. Groetjes Anne

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.