Kleine studio inrichten in Kazimierz Krakau

Een studio inrichten, bestemd voor de verhuur, in de opkomende hippe wijk Kazimierz in Krakau. Voor mij een droom die uitkwam! In deze blog deel ik hoe wij deze studio in Krakau hebben ingericht.

Afgelopen zomer was ik met mijn vriend mijn dromen aan het delen. Ik vertelde hem dat ik na zoveel hotspots met een bijzonder interieur te hebben gefotografeerd (voor vtwonen en mijn eigen blog: favoriete adresjes) zo graag zelf ooit een interieur en concept zou willen creëeren. Voor een appartement/b&b/camping. Uit het niets kreeg ik na de vakantie een mail (te toevallig/of niet?) van een Nederlands gezin uit Krakau. Zij vroegen of ik voor hen een kleine studio, die ze aan Nederlanders willen verhuren, een concept en interieur wil bedenken. Deze studio ligt in Kazimierz, een opkomende hippe wijk in Krakau. Zo leuk! Een mooie gelegenheid om een van mijn andere wensen uit te laten komen. Een grote wens was onder andere om meer met andere creatieve ondernemers samen te werken. Omdat ik de stijl van de lieve @withlovecelesta erg mooi vind en haar gewoon een heel leuk persoon vind, heb ik haar gevraagd om samen met mij deze studio in te richten.

Kleine studio inrichten: sfeer

Na een ontzettend leuk en inspirerend kennismakingsgesprek met de opdrachtgever zijn we aan de slag gegaan. We wisten al snel wat voor een sfeer we voor ogen hadden. Het zou een fijn Frans boetiek hotel gevoel moeten hebben maar wel met een lichte basis vanwege de kleine ruimte. De studio bevindt zich in een gerenoveerd pand in de wijk Kazimierz. De renovatie is uitgevoerd met behoud van de historische uitstraling. Dit was voor ons de aanleiding om ook een paar karakteristieke elementen aan de studio toe te voegen, waaronder een bakstenen muur. Bovenaan deze blog zie je het moodboard die wij voor de studio gemaakt hebben en daaronder vind je 2d sfeerbeelden.

In het moodboard zie je ook een boogconstructie. Omdat er vroeger in de wijk Kazimierz heel veel joden woonden, vind je hier veel synagogen. Zowel in de synagogen als de in de wijk aanwezige panden zie je veel boogconstructies.
Met een knipoog naar de geschiedenis van de wijk hebben we in ons ontwerp
deze vorm in een klein detail terug laten komen (in de spiegel).

Kleine studio inrichten: indeling

De grootste, maar zeker ook een leuke!, uitdaging van dit project zat hem in de indeling. De studio is slechts 25 m2 groot en in deze ruimte moest een badkamer, keuken, zitje/eethoek, slaapgedeelte en opbergruimte komen. En het geheel moest er uiteraard ook luchtig en stijlvol uitzien :). Natuurlijk geen eenvoudige taak maar wat ons betreft zijn we, met de benodigde creativiteit, goed geslaagd. Daarvoor hebben we hier en daar een muurtje verplaatst en veel maatwerkmeubels ontworpen.

kleine studio inrichten krakau kazimierz

Hoe heerlijk is het om ’s ochtends in het zonnetje met een kop koffie en zittend in een raam, naar buiten te turen? Heerlijk toch. De ramen zitten echter wel 85 cm hoogte dus daar moest een oplossing voor komen. We hebben er voor gekozen om deze uitdaging op te lossen middels een lage radiator met over de gehele breedte een ombouw. Zodoende functioneert deze ombouw meteen ook als trapje naar de raamzit.

kleine studio inrichten krakau kazimierz

Kleine studio inrichten: badkamer

De kleine badkamer heeft een frisse uitstraling met een paar stoere elementen zoals zwarte kranen en betonnen tegels. Bij de douche en het badkamermeubel plaatsen we echter zeegroene tegels in visgraatmotief.

kleine studio inrichten krakau kazimierz

Dit smaakt naar meer

Oh jongens wat was het leuk om aan dit project te werken! Eind februari/begin maart 2020 gaan Celesta en ik naar Krakau om de studio af te stylen. Ook gaan we voor de website van de studio foto’s maken. Uiteraard gaan we het eindresultaat met jullie delen. Zo gaaf om een project van A tot Z te bedenken en uit te voeren. En guess what? Er komt voor dezelfde opdrachtgever nog een tweede studio! In een andere wijk met een andere look and feel. Wij hebben er nu al zin in om ermee aan de slag te gaan.

Wat mij betreft mogen er nog heel veel meer van dit soort toffe projecten komen.

Laten jullie mij even weten (hieronder of op instagram) weten wat jullie van het ontwerp vinden? Dat zouden wij heel leuk vinden.

With love,
Anne en in dit geval ook Celesta

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Rachel
  9 november 2019 at 15:04

  Wat gaaf zeg! Goodluck

 • Reply
  Hoera! June wordt grote zus | REMADE with love
  28 januari 2020 at 18:31

  […] (welke ik een tijdje terug al op instagram aankondigde). Eind februari zou ik met Celesta naar Krakau gaan voor de afstyling en fotografie van de studio die wij hebben ontworpen. Echter heeft de […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.