REVIEW ZUIVER DICE PLAFONDSPOT

De benedenverdieping van ons nieuwe huis is bijna af! De keuken en woonkamer zijn op een paar dingen na volledig ingericht. Er ontbreekt alleen nog een bank, meubel voor achter de bank en een cruciaal onderdeel: sfeervolle verlichting!

zuiver dice plafondspot plafondlamp ledEen tijdje geleden spotte ik bij Mother Goose Hotel in Utrecht hele mooie plafondspots en ik dacht meteen die wil ik ook!

zuiver dice plafondspot plafondlamp ledDe plafondspot van Zuiver heeft een stoere maar ook minimalistische uitstraling waardoor hij perfect in ons Scandinavische en industriële interieur past. Ik heb gekozen voor de witte variant (ook verkrijgbaar in koper en grijs) omdat deze een mooi geheel vormt met het witte plafond.

zuiver dice plafondspot plafondlamp ledIn onze vorige woning haddden we een niet-dimbare plafondspot met heel fel wit licht waardoor onze woonkamer totaal niet sfeervol was. Daarom wilde ik voor onze nieuwe woning een dimbare lamp die voor warm licht zorgt. Wil je ook graag een lamp die warm licht afgeeft? Let dan bij de aankoop van de lamp op de kleurtemperatuur. De kleurtemperatuur van een lamp wordt in Kelvin (K) aangegeven. Zo is een TL-buis ongeveer 4500K, hallogeenlamp 3000K, gloeilamp 2800K en kaarslicht 1500K. De kleurtemperatuur van de LED spotjes van de Zuiver plafondspot is 2700K wat ongeveer gelijk staat aan een gloeilamp. De plafondspot is ook nog eens dimbaar dus ik ben helemaal happy met deze lamp!

zuiver dice plafondspot plafondlamp ledWat vinden jullie van deze plafondspot? Het model heet Zuiver Dice-2 led en kost 279 euro.

With love,
Anne

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Ellen
  8 juni 2016 at 11:36

  Mooi!! Ik denk dat ik deze bij Loods 5 heb bekeken voor onze dressing, maar bang was dat ze onvoldoende licht gingen geven. Wat vind jij daar van nu ze ophangen in je woonkamer? Veel plezier er van!

  • Reply
   Anne
   17 juni 2016 at 12:55

   Hi Ellen!

   Ik vind dat ze voldoende licht geven. Wij hebben er zelfs een dimmer opgeplaatst omdat we eigenlijk altijd sfeerverlichting in huis aan hebben staan.

   Groetjes Anne

 • Reply
  Sandra Broekhuis
  14 juni 2016 at 12:54

  Erg mooie, minimalistische lamp van Zuiver! Hij staat prachtig!

 • Reply
  Barry
  30 augustus 2016 at 15:50

  Wij overwegen ze ook, maar ook wij waren bang dat er te weinig licht vanaf kwam. Heb ze zien hangen op Strijp-S in Eindhoven. En ligt schijnsel leek wat zwak met een led met maximaal wattage van 12. We overwegen nu een Philips Lirio Tubiz.

 • Reply
  Frank
  22 februari 2017 at 13:56

  Hallo Anne,
  jou voorkeur gaat uit naar sfeerverlichting. Waarom koos je dan voor een plafondspot ?
  Google eens sfeerverlichting.
  Natuurlijk is sfeer een ruim begrip, maar je wil toch thuis komen in een warm nest
  en niet in de klinische sfeer van de wachtkamer van een tandarts zoals op jou vierde foto.

 • Reply
  Nicolien
  6 december 2021 at 19:00

  Weet jij hoe je de lamp kan vervangen? Wij hebben deze spot maar de lamp flikkert. Maar hoe je die vervangt is ons een raadsel…

  • Reply
   Isaac
   24 oktober 2022 at 19:21

   Hoi Nicolien, heb jij inmiddels uitgevonden hoe de lamp is te vervangen? Zelfde probleem hier namelijk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.