Een Scandinavische slaapkamer met een bohemian touch

Buiten is het grijs en koud en het zonnetje laat zich nog maar weinig zien terwijl de meeste van ons ondertussen echt toe zijn aan een flinke portie warm weer. Helaas zullen we daar nog eventjes op moeten wachten maar dit bracht mij wel op het idee om, ondanks dat ik natuurlijk zelf al het zonnetje in huis ben 😉 , nog een zonnetje in huis te halen. In deze blog laat ik je zien hoe ik onze Scandinavische slaapkamer een warme bohemian touch heb gegeven.

scandinavische slaapkamer bohemian touch bedsprei fest amsterdam

Scandinavische slaapkamer: a splash of color

Onze Scandinavische slaapkamer heeft een witte vloer, bed, muur en bijzettafeltjes waardoor deze wat mij betreft soms toch enigzins wat kil aan kan voelen. In de zomer heb ik daar niet zoveel last van maar nu het buiten zo koud is heb ik echt behoefte aan wat warmere kleuren en materialen.

DSC_4492Sommigen maken, waaronder veelal ook ik, een moodboard om te kijken wat voor sfeer ze willen gebruiken voor een stylingproject. Maar in dit specifieke geval ging het bij mij duidelijk anders. Er is namelijk een plek in ons huis waar ik dagelijks kom en echt nooit een kil gevoel. Nee in tegendeel daar vind ik juist veel rust, warmte en inspiratie: mijn werkplek. Mijn werkplek werd dan ook mijn inspiratiebron voor de restyling van onze slaapkamer.

werkplek inrichten werkkamer vitra toolbox

Scandinavische slaapkamer: bedsprei FEST Amsterdam

Voor de restyling van onze slaapkamer wilde ik hetzelfde kleurpalet als in mijn werkkamer gebruiken: zwart/wit, okergoud en groen. Voor mijn nieuwe stylingopdracht ging ik rondneuzen op de website van fonQ en daar kwam ik wat mij betreft de perfecte sfeermaker tegen: een bedsprei van het Nederlandse designmerk FEST Amsterdam. Deze bedsprei is echt een match made in heaven want hij is zowel kleurrijk (dezelfde okergoude kleur als in de werkkamer!), warm als comfortabel.

scandinavische slaapkamer bohemian touch bedsprei fest amsterdam
De slaapkamer voelt al een stuk warmer aan vanwege de kleur en het materiaal van deze bedsprei. Daarnaast heeft de sprei niet alleen een warme uitstraling maar is deze ook nog eens heel functioneel omdat je hem heerlijk als extra deken over je heen kunt trekken tijdens koude dagen.

Scandinavische slaapkamer met een bohemian touch

Okergoud is een ontzettend fijne kleur. Deze kleur geeft een ruimte zoveel warmte en sfeer en het voelt bovendien meteen ook een beetje bohemian aan. Dit laatste bracht mij op het idee om een bohemian sfeer te creëren in de slaapkamer maar natuurlijk wel met een Scandinavische basis. Om de bohemian sfeer compleet te maken heb ik, naast de kleurrijke bedsprei, een monstera plant en kussens met verschillende prints toegevoegd.

scandinavische slaapkamer bohemian touch bedsprei fest amsterdamscandinavische slaapkamer bohemian touch bedsprei fest amsterdamWat mij betreft een zeer geslaagde mini restyling! Ik ben ontzettend blij met de bohemian sfeer op onze slaapkamer. Wat vinden jullie van dit sfeertje?

With love,

Anne

Gebruikte producten restyling:

 • mosterdgeel sprei van FEST Amsterdam
 • kussen met stippen van BePureHome
 • kussen met blad van HK Living
 • waxinelichthouder van FEST Amsterdam
 • kussen met zwart wit print van Zuiver
 • Monstera plant van Ogreen
 • Paperbag plant van House of Products

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Macy
  11 februari 2017 at 16:01

  Ik vind jouw huis zo ontzettend mooi Anne! Elke keer weer jaloers op wat een paleisje jij er van maakt! ?

  • Reply
   Anne
   12 februari 2017 at 15:19

   ah wat lief en leuk om te horen 🙂

 • Reply
  Truusje
  12 februari 2017 at 09:56

  Mooie sprei!

  • Reply
   Anne
   12 februari 2017 at 15:19

   Prachtig he 🙂

 • Reply
  Stella
  7 maart 2017 at 20:48

  Heel leuk gedaan, idd warmer!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.