SLAAPKAMER INRICHTEN MET EEN BETER BED

Een slaapkamer inrichten is super leuk om te doen. In deze blog laat ik je zien hoe ik onze tweede slaapkamer (de logeerkamer) heb ingericht.

slaapkamer inrichten Beter Bed

Slaapkamer inrichten

In april liet ik je op mijn blog al zien hoe ik onze slaapkamer op zolder heb ingericht. Dit was echt super leuk om te doen en ik heb daar ook heel veel leuke reacties op ontvangen, super bedankt daarvoor!  Naast de zolder hebben we nog drie kamers: één werkkamer, één opbergkamer en je raadt het al: een tweede slaapkamer (logeerkamer). In deze blog laat ik je zien hoe ik deze slaapkamer heb ingericht.

DSC_2114-2

Slaapkamer inrichten:  de basis

Het inrichten van een slaapkamer begint natuurlijk bij de basis: een kleur (en patroon) voor de muur en eventueel een vloer (kleur en type) uitkiezen als je deze nog niet hebt of aan vervanging toe is. Ik wilde deze slaapkamer een rustige uitstraling geven en heb daarom voor de Scandinavische stijl gekozen. Een Scandinavische look kenmerkt zich door lichte kleuren, natuurlijke materialen, grafische vormen en eenvoud. Daarom heb ik voor een witte laminaat vloer gekozen en lichte kleuren op de muur met een geometrische vorm (in de kleur QN.02.78 van Flexa). Natuurlijk hoort bij de basis van de logeerkamer ook een bed dat past bij je stijl.

Slaapkamer inrichten: een Beter Bed

Voor de logeerkamer heb ik gekozen voor de lichtgrijze boxspring Cisano uit de collectie van Beter Bed. Deze past helemaal in het plaatje wat ik voor ogen had voor de logeerkamer. Ik heb ervoor gekozen om de boxspring te laten monteren zonder hoofdbord zodat het geometrische vlak goed zichtbaar blijft. Mijn zus en kleine nichtjes komen regelmatig bij ons logeren en zijn heel blij met dit nieuwe bed. Ons vorige logeerbed was namelijk best wel hard en deze ligt lekker zacht.

slaapkamer inrichten Beter Bed

Slaapkamer inrichten: kleedjes en plaidjes

Dit bed ziet er echt uit om heerlijk in neer te ploffen. Je maakt een bed heel uitnodigend door meerdere plaids, kussens en dekbedovertrekken te gebruiken. Ik heb gekozen voor dit super toffe dekbedovertrek met verenprint van het merk Marjolein Bastin. Daaroverheen heb ik nog een neutraal dekbedovertrek en plaid gelegd. Ook vind ik het altijd fijn (en mooi) om een kleedje op de grond te leggen zodat je niet meteen koude voeten krijgt als je uit bed stapt. 🙂

slaapkamer inrichten Beter Bed

Slaapkamer inrichten: finishing touch

Kies eens voor een bijzettafeltje als nachtkastje. Hierdoor oogt de ruimte fris en luchtig. Op het marmeren bijzettafeltje heb ik een vaas geplaatst met gipskruid, ziet er zo leuk uit! Het is natuurlijk ook fijn als je in bed nog even kunt lezen. Je kunt ervoor kiezen om een lampje op je bijzettafeltje/nachtkastje te plaatsen of er eentje aan de muur te hangen. Ik heb voor de laatste optie gekozen en ben er erg blij mee!

slaapkamer inrichten Beter BedIk ben ontzettend benieuwd wat je van onze logeerkamer vindt! Zelf ben ik ontzettend blij met het resultaat en ik verwacht dat mijn zus en nichtjes hier graag komen logeren. Ik denk alleen wel dat mijn zus na het zien van deze foto’s om een ontbijtje op bed gaat vragen. 😉

slaapkamer inrichten Beter Bed

With love,
Anne

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  San
  19 juli 2016 at 20:42

  Ziet er weer super tof uit. En naast het feit dat het feit dat het dekbedovertrek er mooi uitziet, slaapt het ook nog eens heerlijk. Wij hebben nl. ook!

  • Reply
   Anne
   24 juli 2016 at 20:27

   Thanks san! xx

 • Reply
  Netty
  19 juli 2016 at 23:00

  Het ziet er heel gezellig uit Anne, ik denk dat ik m’n koffer maar eens ga pakken….?? ?

  • Reply
   Anne
   24 juli 2016 at 20:27

   Haha wat gezellig Netty 🙂

 • Reply
  Carla
  20 juli 2016 at 17:43

  Wat mooi zeg! Ik ben fan! Zelf ben ik ook bezig met mijn appartement in te richten…

  • Reply
   Anne
   24 juli 2016 at 20:26

   Dankjewel 🙂

 • Reply
  Tessa
  24 juli 2016 at 11:17

  Waar heb je dat kleed gekocht? Heel mooi kamertje geworden!

  • Reply
   Anne
   24 juli 2016 at 20:26

   Thanks! Het kleedje is van H&M home (collectie 2015, maar ze hebben dit jaar ook weer hele leuke kleedjes)

 • Reply
  Daan
  24 juli 2016 at 11:23

  Ziet er mooi uit. Erg coole blog heb je! vab welk merk is de wandlamp? 🙂

  • Reply
   Anne
   24 juli 2016 at 20:26

   Dankjewel! De lamp is van ikea 🙂

 • Reply
  Janneke
  26 augustus 2016 at 22:28

  Ziet er prachtig uit. Krijg hiervan helemaal zin om mijn slaapkamer aan te gaan pakken. Gelukkig staat dat ook op de planning ^^

 • Reply
  Kim - Kim Around the World
  15 november 2016 at 14:20

  Bevalt het slapen op zolder? Hebben jullie ook een badkamer op zolder?

  • Reply
   Anne
   21 november 2016 at 10:14

   Hi Kim, Het slapen op zolder bevalt super. Heerlijk ruim en rustgevend. In de zomer is het wel aan de warm kant op sommige dagen. We hebben een badkamer op de 1e verdieping. Groetjes Anne

 • Reply
  Dree
  18 december 2016 at 21:34

  Super leuke kamer! Ik wil de kleuren ook gaan gebruiken. Welke kleurigs de grijzekleur op de muur?

 • Reply
  Jenn
  31 maart 2017 at 10:48

  Wauw helemaal zoals ik het zou willen! Mag ik vragen waar die kledingkast vandaan komt? Die is ook ERG gaaf!

  • Reply
   Anne
   31 maart 2017 at 13:21

   Hi Jenn, Dankjewel! De kast heb ik bij de kringloopwinkel ooit gekocht. Groetjes Anne

 • Reply
  Maria
  26 januari 2018 at 07:10

  HiAnne, Het ziet er FANTASTISCH uit. Wil je mij laten weten welk kleurnr van Flexa de neutrale kleur is?
  en waar je het neutrale dekbedovertrek en plaid hebt gekocht?

 • Reply
  Eline Schreurs
  15 september 2018 at 16:03

  Echt super mooi gedaan Anne!
  Ik ben enorme fan van het bed :).

 • Reply
  ZWART WIT DEKBEDOVERTREK HEMA | REMADE with love
  28 januari 2019 at 10:48

  […] woonstijl in combinatie met een stoere/vintage touch. Zowel in onze slaapkamer als logeerkamer zie je deze stijl terug. Onze logeerkamer heeft een rustige Scandinavische basis (wit […]

 • Reply
  TUININSPIRATIE MET DESIGN TUINSTOELEN | REMADE with love
  28 januari 2019 at 11:09

  […] mijn blog hoe ons droomhuis zich ontwikkelt. Zo heb ik je in mijn laatste update laten zien hoe de logeerkamer is geworden. Vtwonen heeft deze zelfs op hun Instagram gedeeld met als onderschrift ‘de […]

 • Reply
  Helemaal happy met onze caravan | REMADE with love
  15 augustus 2019 at 13:17

  […] (helaas niet meer te koop). Deze overtrek lag voorheen op het bed in onze logeerkamer. Voor de finishing touch en om het geheel extra knus te maken, hebben […]

 • Reply
  Marie de Jonge
  27 april 2022 at 16:27

  Bedankt voor het delen van de tips om een slaapkamer mooi in te richten. Ik heb ook geleerd dat een goed bed de basis is. Wanneer je deze hebt, kan je je focussen op het kopen van mooie accessoires en bijpassend beddengoed.

 • Reply
  Vincent Rondwijk
  2 juni 2022 at 15:09

  Leuk om een kijkje te krijgen in je slaapkamer en hoe je deze ingericht hebt. Wij zouden ook graag een nieuw bed willen kopen, omdat de matrassen en lattenbodem erg verouderd zijn. Ik wist overigens niet dat er ook boxspring modellen zijn die niet zo hoog zijn. Deze ziet er erg minimalistisch uit.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.