VALENTIJNSTAART MAKEN

Valentijnsdag staat voor de deur! Verras je geliefde of een dierbare met deze hartvormige Valentijnstaart. In deze blog leg ik uit hoe je deze Valentijnstaart kunt maken. Mocht je geen tijd hebben om deze vandaag nog te maken, dan is deze liefdestaart natuurlijk ook heel leuk als moederdagtaart om je moeder mee te verrassen op Moederdag :).

moederdagtaart maken Valentijnstaart maken

Ik wilde mijn vriend eens flink in de watten leggen omdat hij altijd voor mij klaar staat. Een hartvormige taart leek mij een leuk idee. Door de actie van Postnl met de lipstick kus kwam ik op het idee om de bovenkant van de taart volledig te bedekken met lipstick kussen. Natuurlijk niet met echte kussen maar met geschilderde kussen.

Valentijnstaart maken: benodigdheden

Valentijnstaart maken hartvormige taart
Hartvormige bakvorm

Valentijnstaart maken hartvormige taart
Wilton icing color in de kleuren roze en rood

#1 Valentijnstaart maken: cake bakken en mal maken

Bereid een cake zoals je deze normaal ook zou maken, maar nu doe je de cake in een hartvormige bakvorm in plaats van een cakeblik. Als de cake in de oven zit kun je beginnen met het maken van een mal van je lippen. Dit doe je door lipstick op je lippen aan te brengen en het stukje karton te kussen (let erop dat de bovenste en onderste lippen elkaar niet raken, ook niet in de hoekjes). Vervolgens omlijn je de afdruk van de lippen en snijd je ze uit met een stanleymes.

Valentijnstaart maken hartvormige taart

#2 Valentijnstaart maken: botercrème maken

Tijdens het afkoelen van de cake kun je beginnen met het maken van de botercrème.  Botercrème gebruiken we voor het egaal maken van de taart zodat de fondant en de witte vlokken goed blijven plakken. NTR academie heeft een heel duidelijk filmpje hoe je botercrème kunt maken. Bekijk het filmpje hier om te zien hoe je deze kunt maken. Smeer vervolgens de hartvormige taart (als deze afgekoeld is) helemaal in met botercrème.

#3 Valentijnstaart maken: fondant uitrollen

Als de cake helemaal afgekoeld is kun je beginnen met het kneden en uitrollen van de fondant.

 1. Bestrooi het aanrecht met poedersuiker
 2. Smeer je deegroller in met poedersuiker
 3. Kneed je fondant totdat het zacht genoeg is om uit te rollen
 4. Leg je geknede fondant op het bestrooide aanrechtblad en rol de fondant uit met de deegroller tot een dikte van ongeveer 2 tot 3 mm.
 5. Pak je lap fondant op en leg deze over de hartvormige cake neer
 6. Snijdt vervolgens het fondant in een hartvorm uit
 7. Besprenkel de zijkant van de taart met witte vlokken
 8. Laat de taart in de koelkast een half uur afkoelen

#4 Valentijnstaart maken: lipstick kussen schilderen

Nu zijn we bij het leukste deel aangekomen, namelijk de lipstick kussen! In stap 1 hebben we hier al een mal voor gemaakt. Om aan de slag te kunnen moeten we nu alleen de icing color nog wat verdunnen met citroensap of vodka. Ik heb het met een paar druppeltjes vodka gedaan maar op internet lees ik dat het ook met citroensap mogelijk is. Je hebt maar een heel klein beetje van de icing color nodig, dus het is verstandig hiervan een beetje in een bakje te doen zodat je niet heel het doosje hoeft te verdunnen.

Als je de icing color verdund hebt kun je aan de slag! Met een dun penseeltje en de mal ga je nu de lippen op de taart schilderen in random posities voor een speels effect.

Valentijnstaart maken hartvormige taart

Valentijnstaart maken hartvormige taart

Ik ben helemaal happy met het resultaat en weet zeker dat ik mijn vriend hiermee ga verrassen!

Valentijnstaart maken hartvormige taart

Zoals ik al eerder zei kun je dit recept ook gebruiken voor een moederdagtaart om je moeder mee te verrassen op Moederdag.

XOXO,

Anne

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.