VIVRE NIJMEGEN: HOTSPOT VOOR EEN RETRO INTERIEUR

Vivre interieur authentique is the place to be als je op zoek bent naar unieke woonaccessoires voor een retro interieur! Afgelopen dinsdag bezocht ik samen met mijn vriend deze gave woonwinkel/loods aan de rand van Nijmegen om inspiratie op te doen voor ons toekomstige huisje.

Vivre Nijmegen retro interieur

Over Vivre Nijmegen

Bij binnenkomst werden we vriendelijk begroet door Ebert, de eigenaar van Vivre interieur authentique, en werd er ons een heerlijk kopje koffie aangeboden dat we aan de vintage bar (zie bovenstaande foto) opdronken. Aangezien we een gezamenlijke passie delen (retro interieurs) hebben we een flinke tijd zitten kletsen aan de bar. Zo vertelde Ebert mij ook dat zijn passie voor retro interieur is begonnen als hobby en later is uitgegroeid tot een onderneming: Vivre interieur authentique. Ebert verzameld zijn vintage schatten in onder andere België en Frankrijk en geeft deze een tweede leven. Ook heeft hij een eigen werkplaats waar hij tafels maakt van oude machines. Hoe cool is dat? In dit filmpje laat hij zien hoe hij dit doet.

vivre nijmegen retro interieur

Producten Vivre Nijmegen

Wat een gave spullen hebben ze bij Vivre zeg! Tijdens ons rondje door de loods kwamen we de mooiste lampen, kasten en tafels tegen. Ze verkopen hier ook allerlei retro woonaccessoires zoals deze oude kistjes en geweien (zelf ben ik er niet zo’n liefhebber van maar mijn vriend is er dol op).

vivre nijmegen retro interieur

Ebert is erin geslaagd om je in een grote kille loods toch een warm gevoel te geven. Ik voelde me echt thuis in deze winkel :).

Vivre Nijmegen retro interieur

Industriële woonaccessoires worden steeds prijziger, dit komt onder andere omdat de verkopers in het buitenland inmiddels ook weten dat deze erg populair zijn en dus gooien ze de prijzen omhoog. Tel hier de transportkosten en de vermaak kosten om het item een tweede leven te geven bij op en dan is het uiteraard geen koopje meer. Toch ben ik nog steeds een groot liefhebber van industriële producten omdat ze karakter aan je interieur geven. Aan de andere kant heb ik een beperkt budget voor mijn interieur (en velen met mij waarschijnlijk) en daarom heb ik een aantal betaalbare items voor jullie op een rijtje gezet.

vivre nijmegen retro interieur
Vintage stoel €27,50

vivre nijmegen retro interieur
Vintage metalen klapstoeltje €39,75

vivre nijmegen retro interieur
Zwarte emaille fabriekslamp €125,-

Mijn vriend en ik hebben afgesproken om nog niks voor ons huis aan te schaffen omdat de ruimtes bij een nieuwbouwhuis lastig in te schatten zijn en dus zijn we uiteindelijk met lege handen naar huis gegaan. Als ons huisje af is komen we hier zeker terug!

Ben je benieuwd hoe Ebert zijn spullen inkoopt? Dan is het leuk om dit filmpje te kijken. Hierin zie je hoe Ebert zijn spullen op de markt in Liège (Luik) inkoopt.

vivre nijmegen retro interieur

vivre interieur retro

Het was heerlijk om hier inspiratie op te doen en hoop dat ik jullie ook geïnspireerd heb.

With love,
Anne

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Line Gevers
  18 juni 2015 at 10:06

  Wat een super mooie spullen! Ik krijg gelijk ook weer de neiging om aan de slag te gaan.

 • Reply
  @budgethome
  3 november 2015 at 19:43

  Hele gave spullen hebben ze! Heb je al gezien dat er binnenkort een leuk evenement bij Vivre is? Lijkt me ook echt iets voor jou. Op Facebook kun je er meer over vinden: https://www.facebook.com/events/1640431679573232/

  • Reply
   Anne
   3 november 2015 at 19:51

   Ja echt heel gaaf! Ik heb het event inderdaad voorbij zien komen en ga er de zaterdag naar toe 🙂 Ben jij er ook? Liefs Anne

 • Reply
  henny van straaten
  26 maart 2016 at 05:55

  Goedemorgen Anne,
  Langs deze weg wil ik je van harte uitnodigen om donderdag 31 maart om 18.00 uur aanwezig te zijn bij de feestelijke heropening van mijn winkel: Riviera Maison Nijmegen.
  Met vriendelijke groet,
  Henny van Straaten
  Riviera Maison Nijmegen
  0683174517

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.