BADKAMER IDEEEN: KLEINE BADKAMER STYLEN MET IXXI EN HOP

Op zoek naar leuke badkamer ideeën en voorbeelden? In deze blog laat ik je zien dat je ook met een kleine badkamer leuk kunt stylen en inrichten. Onze eigen niet al te grote Scandinavische badkamer heb ik met een aantal accessoires een botanische touch gegeven. Kijk je met mij mee?

BADKAMER IDEEEN KLEINE BADKAMER STYLEN MET IXXI

Badkamer ideeën

Zoals ik jullie al wel eens eerder heb verteld (zie deze blog over het uitzoeken van een keuken) kwamen wij tijdens het inrichten van onze woning regelmatig voor een dilemma te staan. En ja hoor ook bij het uitzoeken van een badkamer liepen we tegen een aantal problemen aan. De veroorzaker van het voornaamste probleem was eigenlijk vrij simpel: money, money. Ons budget was nagenoeg op vanwege de overige keuzes die we voor de inrichting van ons huis hadden gemaakt. Om deze reden hebben we uiteindelijk besloten om voor de basistegels die de aannemer aanbood te kiezen. En eerlijk is eerlijk deze zien er eigenlijk best wel prima uit. Wel vonden we de badkamer ten gevolge van de tegelkeuze wat kil aandoen en daarom hebben we ter compensatie voor een houten badkamermeubel gekozen (zie foto hieronder om te zien hoe onze badkamer er voor de styling uitzag).

badkamer ideeen kleine badkamer stylen met ixxiDe eerste maanden dat wij in onze woning woonden vond ik het ook helemaal prima zo. Maar je raadt het misschien al: de styliste in mij stond te popelen om de badkamer een make-over te geven.

Badkamer ideeën: stylen met IXXI

Om inspiratie op te doen voor de mini  make-over voor onze badkamer typte ik allerlei zoektermen in op Google en Pinterest waaronder ‘badkamer ideeën’, ‘Scandinavische badkamer’, ‘bohemian badkamer’, ‘kleine badkamer’, etc. Tijdens deze zoektocht kwam ik hele leuke badkamers tegen met prachtige tegeltjes. Maar ja, ik was natuurlijk niet van plan om onze nieuwe badkamer te gaan verbouwen.

Een paar dagen later ging ik voor vtwonen een heel leuk adresje in Den Bosch fotograferen: stadstuinwinkel en health café OERWOUD. Naast prachtige planten hing er in deze hotspot een heel gave IXXI met botanische print (voor degene die niet weten wat een IXXI is: een flexibel wandsysteem ter decoratie). Toen dacht ik ‘Eureka dit is wat ik mis’ een beetje oerwoud in onze badkamer. Allemaal heel leuk bedacht maar ja is dat eigenlijk wel mogelijk een IXXI in een vochtige ruimte? Dit heb ik natuurlijk eerst even nagevraagd en IXXI is daar helemaal voor geschikt zolang deze maar niet dagelijks wordt blootgesteld aan een waterstraal. Oh wat was ik blij toen ik hoorde dat IXXI geschikt is voor onze badkamer! Alleen al door de toevoeging van deze IXXI voelt onze badkamer zoveel aangenamer aan.

Badkamer ideeën: stylen House of Products (HOP) en planten

Naast de IXXI met botanische print wilde ik nog wat andere sfeervolle accessoires en planten aan de badkamer toevoegen. Degenen die mij langer volgen zal het niet verrassen dat ik aan de slag ben gegaan met accessoires van House of Products. Bij deze webwinkel verkopen ze zoveel mooie spulletjes (lees hierover meer in mijn vorige blog over HOP). Voor de badkamer was ik nog op zoek naar een leuke badplank om zeepjes op te zetten (of een lekkere kop thee met chocolade als je in bad gaat). In de webshop van HOP kwam ik een houten plank van BROOD & PLANK tegen welke de perfecte afmeting heeft om als badplank te fungeren. Deze echt heerlijk ruikende zeepjes van meraki en de spons maken het geheel helemaal af. Daarnaast zien de flesjes er ook nog eens super leuk uit.

badkamer ideeen kleine badkamer stylen met ixxiDan is het nu tijd voor de finishing touch: planten aan het geheel toevoegen. Naast een botanische print vind ik het ook fijn om ook een echte plant in de badkamer te hebben staan. Hiervoor heb ik in ons geval gekozen voor een bladbegonia en monstera omdat deze beide van een vochtige omgeving houden. Dus die zijn hier helemaal aan het juiste adres :). De bladbegonia heb ik in een leuk jasje gestoken, een paperbag van HOP. Ik vind het ook altijd prettig om op een kleedje te staan tijdens het tandenpoetsen maar vind ik de meeste badmatten niet zo mooi en hebben deze meestal ook niet het juiste formaat. Daarom heb ik in onze badkamer gekozen voor een kleedje met daaronder een antislipmat van de oude collectie van H&M.

badkamer ideeen kleine badkamer stylen met ixxi

Tip: geef je planten zo nu en dan een bad

Oké dit zullen sommige van jullie misschien een beetje raar vinden! Maar ik doe mijn planten die daar van houden (onder andere palm, bananenplant, monstera) regelmatig in bad. Ik plaats ze in het bad en besproei vervolgens de bladeren aan zowel de boven als onderkant. Omdat deze planten van nature in een vochtige omgeving groeien vinden ze het heerlijk om met water besproeid te worden. Door deze behandeling verwijder je bovendien ook eventueel ongedierte en stof.Als je een tuin hebt kun je de planten natuurlijk ook daar besproeien (mijn planten op de begane grond besproei ik zelf ook in de tuin). Besproeien met regenwater is eigenlijk nog beter want daar zit minder kalk in.

badkamer ideeen kleine badkamer stylen met ixxi

Kortingscode House of Products

Last but not least mag ik ook nog eens iedereen blij maken met de kortingscode REMADE&HOP waarmee je 10% korting krijgt + gratis verzending. De kortingscode geeft 10% korting op de website met uitzondering van andere kortingen, sale artikelen en boeken en is geldig tot 30 juni 2017.

Ik ben benieuwd wat jullie van onze mini badkamer make-over vinden. Wij zijn in ieder geval super blij met het eindresultaat.

With love,
Anne

8 Comments

 • Reply
  Macy Nas
  30 mei 2017 at 10:31

  Leuke make over Anne! ?

 • Reply
  Thirza
  30 mei 2017 at 11:04

  Heel leuk! Ik vind je blogs en ideetjes altijd zo fijn! Ik was op zoek naar een bad plank voor ons nieuwe huis. Aan een broodplank had ik natuurlijk nog niet gedacht, Superleuk! 🙂

 • Reply
  Steigerhouten bed zelf maken | REMADE with love
  11 juni 2017 at 19:52

  […] Paperbag plant van House of Products […]

 • Reply
  Petra
  17 augustus 2017 at 13:27

  Hii,
  Wat een leuke badkamer en je ideeën zijn altijd zo creatief en spontaan vind ik. Maar ik zou niet in het bad mijn planten water geven, hoe handig het ook is. Je afvoer kan erdoor verstopt raken en dat wil je niet. Ga door met je leuke blogs, het doet mij een groot plezier om ze te lezen!!

 • Reply
  Nadieh
  1 mei 2018 at 14:15

  Hi Anne,
  Waar heb jij je badkamermeubel aangeschaft? Ik ben namelijk ook op zoek naar een badkamermeubel voor mijn nieuwbouwhuis en inderdaad ook om de money’s gekozen voor standaard tegels 😉

  • Reply
   Anne
   4 januari 2019 at 11:28

   Hi Nadieh, Bij Q1 sanitair. Groetjes Anne

 • Reply
  IKEA hack PAX kast: waskast maken | REMADE with love
  28 maart 2020 at 10:04

  […] onze badkamer hadden we weinig opbergruimte voor vuile was. We beschikten slechts over een kleine mand onder het […]

 • Reply
  Massamarkt
  25 februari 2023 at 16:54

  Erg leuk artikel voor badkamer ideeën, groetjes Anne.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.