NIEUWBOUWWONING INRICHTEN + BOUWUPDATE

Afgelopen woensdag mochten we voor het eerst een kijkje nemen in onze nieuwbouwwoning. In deze blog geef ik jullie een bouwupdate en laat ik zien hoe wij onze nieuwbouwwoning inrichten.

nieuwbouwwoning inrichten bouwupdate Zoals je op de foto kunt zien zijn wij dolblij met onze nieuwbouwwoning! We waren dan ook erg blij toen we hoorden dat we na drie maanden eindelijk een kijkje op de bouw mochten gaan nemen. We zijn vooral ook heel erg blij met het metselwerk wat een karakteristieke uitstraling heeft:

metselwerk nieuwbouwwoning inrichten

Ding dong! Hier komt de deurbel 🙂

nieuwbouwwoning inrichten

De gevel moet nog gevoegd worden. We krijgen een iets terugliggende voeg.

In de woonkamer hebben we gekozen voor twee sets openslaande tuindeuren en het resultaat voldoet volledig aan onze verwachtingen:openslaande tuindeuren nieuwbouwwoning inrichtenWe komen in een hele leuke buurt te wonen met veel jonge mensen. Naast ons komen goede vrienden van ons te wonen 🙂 Hieronder zie je een foto van onze straat.

nieuwbouwwoning inrichtenHalf september is er weer een kijkmiddag op de bouw, hopelijk kan ik jullie dan meer laten zien.

Nieuwbouwwoning inrichten

Nu laat ik jullie het leukste onderdeel van de woning zien: de inrichting! In mijn vorige blog over ons nieuwbouwhuis heb ik al een en ander verteld over onze keukeninrichting (deze kun je hier vinden). Deze keuken van femina.dk lijkt in de basis veel op de keuken die wij uitgekozen hebben (strakke witte kastjes met betonnen werkblad):

nieuwbouwwoning inrichten keuken

bron: femina.dk

Ons interieur wordt een combinatie van Scandinavisch (grafische printen, natuurlijke materialen en lichte kleuren) en industrieel (staal, ruw hout, beton en typische industriële elementen zoals een betonvloer en lockerkast). De vloer die wij op het oog hebben ziet er zo uit:

nieuwbouwhuis inrichten betonvloer

Met een nieuwbouwhuis is het heel lastig om van tevoren spullen aan te schaffen omdat je de ruimtes moeilijk in kunt schatten. Gelukkig heb ik een hele handige vriend die in SketchUp een 3D ontwerp van onze nieuwbouwwoning heeft gemaakt.

nieuwbouwwoning inrichten

Zicht vanuit de tuin

 

nieuwbouwwoning inrichten

Zicht vanaf de bank

 

nieuwbouwhuis inrichten

Zicht vanuit de keuken

Onze woning is 5,4 meter breed. Daarom hebben we ervoor gekozen om de bank niet tegen de muur te zetten maar er nog een werkplek achter te maken. Deze werkplek wordt gecreëerd door houten planken aan de muur te bevestigen en daarnaast een industriële locker te plaatsen. Wil je ook een industriële locker kopen? Koop deze dan op marktplaats. Daar kun je er een tussen de €80 en €180 kopen terwijl je er in de winkels zo €800 voor betaalt!

Mijn tip is om nog geen bank en eettafel te kopen voordat je nieuwbouwhuis is opgeleverd. Ook met een 3D tekening blijft het gewoon moeilijk in te schatten hoe een tafel of bank in je nieuwe huis staat. De rest van de spullen zou ik juist wel al kopen. Voordat een nieuwbouwhuis opgeleverd wordt ben je na het zetten van de handtekeningen al snel een jaar verder. In dit jaar kun je mooi alle aanbiedingen in de gaten houden! Zo heb ik deze kooilamp voor in de hal boven en beneden voor €30 bij de Kwantum gekocht:

kwantum kooilamp interior budgettip

Zes van deze eetkamerstoelen voor €29 per stuk bij de Kwantum gekocht (zijn inmiddels uit de collectie gehaald):

nieuwbouwwoning inrichten

Dit populaire House Doctor vloerkleed heb ik in de aanbieding gekocht (van €180 naar €140):

nieuwbouwwoning inrichten

House Doctor vloerkleed in de woning van ensuus.nl

Kwantum krukjes (van €20 naar €12):nieuwbouwwoning inrichten

Dit was het weer voor vandaag. Over twee maanden weer een nieuwe bouwupdate!

With love,
Anne

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Linda
  27 juli 2015 at 22:05

  Wat spannend, zo’n nieuwbouwhuis! Leuke post ook weer, ik blijf je volgen hoor! 😉

 • Reply
  Judith
  26 augustus 2015 at 07:30

  Allereerst: wat een mooie, verzorgde blog heb je! Leuk om hier rond te struinen. En je schrijft leuke artikelen over interieur en je toekomstige nieuwe huis. Zelf ben ik twee weken geleden naar ons nieuwbouwhuis verhuisd (vlakbij Den Bosch) en het bevalt super goed! Wij hebben inderdaad pas na oplevering een tafel en bank uitgezocht. Nu nog wachten tot half oktober, dat is wel een nadeel 😉 Wij gaan het vloerkleed pas definief uitkiezen als de uiteindelijke spullen staan. Ik vind het moeilijk om nu de juiste maat te bepalen. En de woning mag hier nog wel wat aangekleed worden dus ik hou je blog in de gaten! Succes met alles!

  • Reply
   Anne
   26 augustus 2015 at 10:25

   Hoi Judith! Wat een leuke reactie :). Ik zie op je blog dat we straks ook dorpsgenootjes zijn! Succes met het inrichten van je woning. Liefs Anne

 • Reply
  Judith
  18 september 2015 at 09:50

  Als ik dit zo zie, komt jullie inrichting vast goed! 🙂 XO

 • Reply
  Sophie
  29 juni 2016 at 20:18

  Hi Anne, super leuk blog! Leuk om te lezen. Ik herken er veel van. Brutale vraag: waar heb je nou uiteindelijk de keuken zelf aangeschaft? Ik hoop van je te horen. Dank! Groetjes, Sophie

 • Reply
  Marije
  28 januari 2017 at 16:37

  Hoi Anne,

  Wat super grappig dit: in je sketch-up tekeningen van deze blog herkende ik direct jullie keuken vanuit de reportage van Costesfashion! Ik hoop ergens aan het eind van dit jaar ons nieuwbouwhuis te kunnen betrekken en ben dus erg bezig met ideeën opdoen qua keuken en vloeren. Mag ik vragen waar jullie keuken en vloer vandaan komt? 🙂

  Groetjes, Marije

 • Reply
  Hako
  6 juni 2017 at 15:03

  Je hebt mooie keuzes gemaakt!

 • Reply
  Bjorn Tilburgs
  17 augustus 2017 at 13:14

  Wat een prachtige vloer! Designbeton is ineens helemaal hip! Is het een beetje geworden zoals jullie in gedachte hadden?

 • Reply
  HOUSE DOCTOR VLOERKLEED BLOCK | REMADE with love
  15 juni 2018 at 16:59

  […] ons nieuwbouwhuis heb ik een tijdje geleden dit mooie vloerkleed van House Doctor gekocht en ik ben er nog steeds […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.