Stylen speelhoek woonkamer met een kast achter de bank

Boven heeft June al een eigen speelhoekje! Maar beneden, met name het hoekje achter de bank, is het één grote verzameling van speelgoed in bakken en los slingerende speeltjes op de grond. Hoog tijd dus voor een nieuwe indeling met een prachtige kast achter de bank. Uiteraard helemaal in de look en feel die je van mij gewend bent.

Kast achter de bank / speelhoek woonkamer

Super leuk want in samenwerking met Westwing mag ik jullie tips geven hoe je een hoekje of ruimte kunt stylen. Op Instagram heb ik jullie al eerder stap voor stap laten zien hoe ik de styling voor de speelhoek in onze woonkamer, met een kast achter de bank, heb aangepakt. Deze stappen zal ik ook in deze blog nog kort met jullie doornemen. Deze tips kun je natuurlijk ook in andere ruimtes toepassen.

Moodboard en favoriete producten: kast achter de bank

Allereerst maak ik een moodboard voor de ruimte die ik wil gaan stylen. Bij deze styling geef ik niet de hele ruimte een make-over maar slechts een deel daarvan. Daarom is het belangrijk om bij het samenstellen van het moodboard en uitzoeken van producten, rekening te houden met bestaande kleuren en materialen. Het moet uiteindelijk natuurlijk één geheel vormen. In mijn styling is de verbindende factor met zowel de woonkamer als de keuken, de kleuren oker geel/oranje en neutraal grijs. Waarbij ook de materialen hout en rotan (zie hieronder) een belangrijke rol spelen. Op de website van WestwingNow kun je mijn favoriete producten bekijken die bij het moodboard passen. En ik mag jullie deze week 10% korting geven met de code WESTWINGHOMIE.

Een 2d impressie maken van de speelhoek in de woonkamer

Persoonlijk vind ik het heel fijn om te zien hoe alle kleuren, materialen en producten met elkaar, al of niet, harmoniseren. Daarom maak ik vaak in keynotes/powerpoint, een 2D impressie. Als ik voor een externe klant een interieuradvies geef, maak ik ook vaak een 3D tekening in SketchUp. Maar met een 2D impressie krijg je ook al een hele goed indruk van het eindresultaat en dat kost veel minder tijd. Hieronder zie je een sfeerbeeld van hoe het hoekje achter de bank er uitzag voor de make-over. En voordat het huis door het speelgoed van June werd overgenomen ;). Daaronder de 2D impressie hoe het gaat worden.

Speelhoek woonkamer verven en stylen

Dressoir Finn van de WestwingNow collectie was het uitgangspunt van deze styling. Toen we deze zagen bij Shifra van A Cup of Life waren we op slag verliefd. Dit dressoir is niet alleen stijlvol maar we kunnen er ook veel speelgoed in kwijt. Bovendien kan ik op de kast mooi wat spulletjes stylen. Perfecte combi als je het mij vraagt. Niet alleen opbergruimte was een wens maar ook een speelhoekje voor zowel June als de baby op komst. Zoals jullie zien staat naast de kast een prachtig roze speelkeukentje . Deze heeft ze voor haar verjaardag gekregen om te trainen op culinaire vaardigheden ;).

Naast wat opbergruimte en een speelhoekje misten we ook sfeer en/of warmte in ons interieur. Om deze reden hebben we onze nadrukkelijk aanwezige koele betonnen gietvloer gecombineerd met warme kleuren en materialen. Dit hebben we gedaan door een aantal accessoires in de kleur oker geel/oranje maar ook warme materialen zoals hout en rotan toe te voegen. Op de muur hebben we voor een neutrale kleur gekozen: Tender Clay van Flexa. Deze kleur hebben we ook in onze werkkamer gebruikt.

Overige stylingtips:

 • Werk met verschillende hoogtes. Zo staat bij ons de kast op de grond en zijn hierop de accessoires met verschillende hoogtes geplaatst. Aan de wand hangen ook op verschillende hoogtes accessoires en aan het plafond hangen twee lampen.
 • Mix verschillende vormen. In dit hoekje hebben we ronde en rechte vormen afgewisseld.
 • Kies voor zowel koude als warme kleuren. De grijze gietvloer en muur vormen een prettig geheel met de warme kleuren van de accessoires en meubels. Door zwarte accenten toe te voegen maak je het even wat stoerder (daar houd ik van).
 • Gebruik verschillende materialen. De mix van beton, rotan, hout, glas, messing en velvet vormen in dit hoekje voor een boeiende combinatie.
 • Kies voor een aantal kleuren, materialen en vormen die je ook in de rest van de betreffende ruimte ziet. Daardoor vormt zich een geheel. In ons eigen huis zijn de verbindende factoren met de woonkamer en keuken, de kleuren oker geel/oranje en neutraal grijs en de materialen hout en rotan.
stylen hoekje achter de bank

Ik vond het ontzettend leuk om deze blog te schrijven en hopelijk heb ik jullie weer geïnspireerd. Ben je benieuwd hoe onze hele beneden verdieping en tuin er uitzien? Bekijk dan morgen op Instastories mijn hometour.

With love,
Anne

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  roestvrijstalen bak
  3 mei 2021 at 15:53

  Heel goede uitleg. Bedankt voor je artikel

 • Reply
  Elkekastopmaat
  12 april 2022 at 17:38

  Wat een prachtige kast! Deze past echt perfect bij het interieur en lijkt me inderdaad ook ideaal om speelgoed in op te bergen :). Gr Carla

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.